Btr olmaktan usanan yorulan bir tek ben miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nefes23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
berk0102' Alıntı:
Çalıştığım okulun müdürü köle gibi kullanıyor. Değerler eğitimi proje hazırla , toplam kalite yap , stratejik plan yap , sınıf rehberliği veriyor ( öğretmen yetmiyor diyor ) , her türlü angarya iş bizde neymiş biz bilgisayarcıymışız. okulun kat planlarını bile yaptırıyor.
Sonuç : ek ders listesinde en az ek dersi alan ben
millet yetiştirme kursları ile küpleri doldursun, öğretmenler odasında onlar çay içerken ben it gibi koşturuyorum üstüne 21 saat derse giriyorum. TAM BİR PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ. MORAL SIFIR.

Kurtuluş: Çok düşündüm bulamıyorum .

Not: Doğru düzgün selam vermeyen adamların sık sık kişisel bilgisayarlarını getirip hocam bi bakıver demesi kadar tiksinmiyom kendi meslektaşlarımdan. Adam sabah tören de daha getirsem format atarmısın diyo....
aklıma geldikçe sinir oluyorum nerden seçtim bu branşı !!!!

Bizim millet olarak hayır diyememe problemimiz var. hayır yapamam benim işim değil diyebilmeliyiz. işiniz olmayan işleri yapıp psikolojiniz bozulacağına, yapmayın bozulacaksa o şekilde bozulsun.

Burada biraz da kendimizi sorgulamamız gerekiyor bence. Mutlaka sizin çevrenizde de vardır. Bazı arkadaşlar ego tatmini için neredeyse bilgisayar mühendisiymiş gibi davranıyorlar. Kamera sistemi kuran bir meslektaşımı biliyorum. Hal böyle olunca idareciler de kıyaslama yapıyor ve biz de gurur yaparak hiç bilmediğimiz sorunları internetten araştırarak çözmeye çalışıyoruz. Bence diğer arkadaşların dediği gibi görev tanımlamamızın basit ve anlaşılır olması önemli. Bir de ben gittiğim her bölge zümresinde tutanağa yazdırıyorum. İlçe milli eğitim müdürlükleri belli başlı bazı bilgisayar tamir firmaları ile anlaşıp okullara yönlendirmeli. Bizler sadece aracılık yapmalıyız. Bana göre herkes bu veya benzeri öneriler getirirse üstümüzdeki yükleri azaltırız gibi geliyor.

kendi okulumda 12 saat dersim var. öğretmenler odası bayan öğretmenlerle dolu olduğundan fazla uğramıyorum sınıfımdayım dersim bitince çıkar giderim. Çok samimi değilse yada isteğini oldukça kibar bir dille söylemeyenin sorularını geçiştiriyorum. btr olduğum okulda ise boş vaktim çok fazla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara. okul orta ve ilkolkul karışık tüm sınıflarda akıllı tahta var. Özellikle sınıf öğretmenlerine yardımcı olmak eğlendiriyor beni çok enteresan sorular soruyorlar. idari işler konusunda da herkes kendi işini yapıyor.

Ama ilk senelerimde sizlerin anlattığı her şeyi yaşadım. idarecilerle ne kavgalarım oldu ama şimdi o hallerime gülüyorum. takmayacaksın adamları o zaman sana daha seviyeli yaklaşıyorlar. 11 senem artık kimseyi sallamıyorum. işim biter çıkar giderim.

en son başımdan geçen trajik olay

Seminerde btr başvurusu yaptım müdürle saatleri konuştuk sadece kendi okulumdayım, derslerimin dışında btr lik yapacağım. Saat 10 ile 4 arası anlaştık.

Okullar açıldı ilk hafta hem bt sınıfı ve akıllı tahtalar hem idari işler hemde ders programı derken yoğun çalıştım, kendi işimden daha fazla idari işler bile yaptım, e-kurs ile bile ben ilgilenddim, hatta 8 de gittiğim 5 te çıktığım oldu, ikinci haftada böyle devam etti. Üçüncü hafta oldu sıfır ekderse babamın hayrına çalışıyorum ama salı günü dersim yoktu saat 12 gibi okula gittim bir kaç ufak iş halledeyim dedim. Müdür beni odasına çağırdı ve "hocam mesai saatlerine dikkat edelim" dedi.

Kan beynime sıçradı, içimden gelen herşeyi lisan-ı münasiple söyledim rahatladım hiç cevap veremedi.

valla benimseyen arkadaşlar olmuş... şaşırdım takma diyenler için kaçış yolunun kolay yolu.

öğretmenliği okudum haftada 30 saat dersim olsun öğrenciler in öğretmenlerin gözünde yatan öğretmen olmak yada tamirci gibi görünmek için mi seçtik diyor insan kendi kendine...

o kadar çok program bilir inceler öğrenirsin öğretmen arkadaş gelir evet bir yazı yazdırmadan önce evet sayfa genişliğini yaparmısın :) biz yapamadık ta

berk0102' Alıntı:
Çalıştığım okulun müdürü köle gibi kullanıyor. Değerler eğitimi proje hazırla , toplam kalite yap , stratejik plan yap , sınıf rehberliği veriyor ( öğretmen yetmiyor diyor ) , her türlü angarya iş bizde neymiş biz bilgisayarcıymışız. okulun kat planlarını bile yaptırıyor.
Sonuç : ek ders listesinde en az ek dersi alan ben
millet yetiştirme kursları ile küpleri doldursun, öğretmenler odasında onlar çay içerken ben it gibi koşturuyorum üstüne 21 saat derse giriyorum. TAM BİR PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ. MORAL SIFIR.

Kurtuluş: Çok düşündüm bulamıyorum .

Not: Doğru düzgün selam vermeyen adamların sık sık kişisel bilgisayarlarını getirip hocam bi bakıver demesi kadar tiksinmiyom kendi meslektaşlarımdan. Adam sabah tören de daha getirsem format atarmısın diyo....
aklıma geldikçe sinir oluyorum nerden seçtim bu branşı !!!!

İnsanoğluna iyilik yaramıyor. Bir insan gelip de şu işimi yapıver bu işimi yapıver diye bize bunu sanki görevimiz gibiymiş gibi güya rica ettiğinde onlara hayır demek gerekiyor. Çünkü kıymeti bilinmiyor.

Örneğin hocalarım benim başıma gelenler geçen senenin başında okul idaresine ders programı hazırlama konusunda yardımcı oldum. (Bizim okulda çoğu branş eksik imamhatip ortaokulu da var bahçede öğretmenler iki okulun da derslerine gidiyorlar, dışarıdan gelenler çok vs...) Oturması çok zor bir programdı neyse yaptım. Ama bir öğretmen arkadaş ders programını bahane ederek, beğenmeyerek hakkımda kara propaganda yapmaya başladı.
İnsanları yanına çekip bana karşı doldurarak bende bazı kişileri uzaklaştırdı.

Asıl olay geçen sene müdürler değiştiği zaman koptu. Bir grup öğretmen( içlerinde bu bahsettiğim kişi de var) yeni müdür gelir gelmez karşısına çıkıp biz Bilişim hocası da nöbet tutsun biz yönetmeliğini okuduk onun da tutması lazım vs diye müdürün karşına dikilmişler. Artık hangi yönetmeliği okudularsa :D doğru yönetmeliği de bulamamışlar.

Özetle insanları kırmamak için idareye yardım edeyim, başkasına yardım edeyim dedikçe kırılan biz oluyoruz. Ve bu insanlar buna değmiyorlar arkadaşlar.

only61' Alıntı:
ilk yıllarda ben de takıyordum zamanla alışıyorsun..aslında mesele görev tanımı meselesi...ben iyi düzenlenmiş bir bt rehber öğretmen kadro yönetmeliğine razıyım..
yeter ki kadromuz olsun ek dersimiz sabit olsun ne yağacağımız belli olsun...bir de oda verirlerse daha güzel olur. Sıkıntılara gelince öğretmenlerin bıktıran istekleri, idarenin lakırdısı gibi şeylere takmayın..sadece işinizi yapın..zorlandığınız anda hocam hallederiz yaparız şu an müsait değilim gibi cümleler işe yarıyor..
ders konusuna gelince...müfredata çok bağlı olmanın beni yorduğunu gördüm...ben de dersi güncel etkinliklerle daha zevkli hale getirdim...
şu bir gerçek ki bilgisayar dersi bir matematik dersi değil...öğrencileri çok fazla zorlamamk gerekir..
örneğin derslerde çocuklara alışveriş sitelerine girip bilgisayar seçtirip teknik özelliklerini yazdırıyorum..neyin ne manaya geldiğini soruyorum , hangi bilgisayar daha iyi sorusu sorup tartışma ortamı yaptırıyorum, sonra cevapları defterlerine yazdırıyorum.. aynı şekilde yazıcı,flash bellek,telefon gibi cihazların teknik manalarını öğreniyorlar..örneğin usb 2.0 ile 3.0 arasındaki farkı anlatıyorum.
slaytlar hazırlayıp sade bir şekilde sunum yapıyorum...gündelik konuları konuşuyoruz. 3D yazıcı, siber saldırılar, internet dolandırıcığı konusunda haber küpürleri veiyorum.
offfice konusunda sadece etkinlik yaptırıyorum...örneğin dilekçe yazdırıyorum..hem word öğreniyorlar hem de dilekçe yazma kurallarını...onun dışında dergi kapağı, fotoğraflı ders notları hazırlattıyorum...slayt hazırlamayı, şekiller eklemeyi, excel'de sınıf listesi oluşturup öğrencilerin adı soyadı, burcu, göz rengi gibi listeler oluşturup filtreleme yaptırıyorum...örnek olarak sınıfta sadece mavi gözlü öğrencilerin listesini çıkartın dediğimde filtreleme yapıp hemen söylüyorlar..bu şekilde hoşlarına gidiyorum.
grafikleri anlatırken öğrencilere muhtar seçimi yaptırıyorum..oy oranlarını pasta grafik şeklinde gösteriyorum...
ayrıca daha lazım olan şeyler mesela format atma, virüs temizlem gibi işleri anlatıyorum...bu şekilde mutlu mesutuz..
Çok güzel yazmışsınız, takdir ettim hocam... Şu anda başka seçeneğimiz yok bence de. Gönül ister ki, süper bilgisayarların olduğu temiz bir bt sınıfında, programlama, grafik gibi konuları anlatalım, uygulama yapalım, dersin bir ağırlığı olsun, biz de hem öğrenelim, hem daha faydalı olalım. Ama daha yolumuz var gibi...

malesef herkeste aynı sorunlar hemde kemikleşmiş sorun yapacak şey yok görev tanımı bilgisayar öğretmeni görev tanımında yaptığımız çok iş var ama gereksiz idari işler yok tabi btr görevleri belli yayınlanıyor sadece HAYIR demeyi bilmek gerekir oda idareyle işlerin bozulmaması için denemiyor malesefff

BBNET
Geri