ilk yıllarda ben de takıyordum zamanla alışıyorsun..aslında mesele görev tanımı meselesi...ben iyi düzenlenmiş bir bt rehber öğretmen kadro yönetmeliğine razıyım..
yeter ki kadromuz olsun ek dersimiz sabit olsun ne yağacağımız belli olsun...bir de oda verirlerse daha güzel olur. Sıkıntılara gelince öğretmenlerin bıktıran istekleri, idarenin lakırdısı gibi şeylere takmayın..sadece işinizi yapın..zorlandığınız anda hocam hallederiz yaparız şu an müsait değilim gibi cümleler işe yarıyor..
ders konusuna gelince...müfredata çok bağlı olmanın beni yorduğunu gördüm...ben de dersi güncel etkinliklerle daha zevkli hale getirdim...
şu bir gerçek ki bilgisayar dersi bir matematik dersi değil...öğrencileri çok fazla zorlamamk gerekir..
örneğin derslerde çocuklara alışveriş sitelerine girip bilgisayar seçtirip teknik özelliklerini yazdırıyorum..neyin ne manaya geldiğini soruyorum , hangi bilgisayar daha iyi sorusu sorup tartışma ortamı yaptırıyorum, sonra cevapları defterlerine yazdırıyorum.. aynı şekilde yazıcı,flash bellek,telefon gibi cihazların teknik manalarını öğreniyorlar..örneğin usb 2.0 ile 3.0 arasındaki farkı anlatıyorum.
slaytlar hazırlayıp sade bir şekilde sunum yapıyorum...gündelik konuları konuşuyoruz. 3D yazıcı, siber saldırılar, internet dolandırıcığı konusunda haber küpürleri veiyorum.
offfice konusunda sadece etkinlik yaptırıyorum...örneğin dilekçe yazdırıyorum..hem word öğreniyorlar hem de dilekçe yazma kurallarını...onun dışında dergi kapağı, fotoğraflı ders notları hazırlattıyorum...slayt hazırlamayı, şekiller eklemeyi, excel'de sınıf listesi oluşturup öğrencilerin adı soyadı, burcu, göz rengi gibi listeler oluşturup filtreleme yaptırıyorum...örnek olarak sınıfta sadece mavi gözlü öğrencilerin listesini çıkartın dediğimde filtreleme yapıp hemen söylüyorlar..bu şekilde hoşlarına gidiyorum.
grafikleri anlatırken öğrencilere muhtar seçimi yaptırıyorum..oy oranlarını pasta grafik şeklinde gösteriyorum...
ayrıca daha lazım olan şeyler mesela format atma, virüs temizlem gibi işleri anlatıyorum...bu şekilde mutlu mesutuz..