Btr olmaktan usanan yorulan bir tek ben miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nefes23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nefes23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulum ilkokul oldu. Norm fazlasi oldum. Başka bir okulda btr yim ve aynı okulda 22 saat dersim var. Çok pişmanım bu sene btr olduğum için. Ben çok sıkıldım ve yoruldum hocalarım bu sorumluluktan. Cunku bosveremiyorum. Dersime girip çıkmak istiyorum herkes gibi. Elimde Tornavida yla gezmek hergün Üstüm başım toz içinde eve gitmek istemiyorum. Enerjimin bittiğini hissediyorum. Sizler de durum nasıl.

bende normal matematik türkçe gibi orta okulda öğretmen olmak istiyorum. o ne derste iken hocam evet buyrun pc açılmıyor internete girmiyor. vs. vs. hiç bitmiyor. öğrencilerde labaratuarı oyun oynuyacak yer bekliyor. okuma yazma bilmeyen öğrenci var ne anlasın bilgisayardan.,..

hani branş değişikliği açsalar hemen değiştiririm. illa idareye mi geçmemiz lazım..

Btr olmadigim halde insanların sürekli her şeyi bilmek ve yapmak zorundaymışım gibi bakmasından sıkıldım usandım biktim yani :? :?

emos249' Alıntı:
Btr olmadigim halde insanların sürekli her şeyi bilmek ve yapmak zorundaymışım gibi bakmasından sıkıldım usandım biktim yani :? :?

bu durum aynen bizde de böyle . nefes23 hocam fazla yormayın kendinizi. boşverin demiyorum ama her şeyle anında kesin olarak ilgilenmmeyin, bu gün değil yarın halledersiniz. her gün yerlerde sürünerek kablo aramayın yani bence .yoksa çekilmez oluyor. en kötü "22 saat dersim var yetişemiyorum" dersiniz.

valla 9 senelik Bilişim Öğretmenliğime bakarak söylüyorum.
Bizim bölüm meb e uygun bir bölüm değil

meb fatih projesinden önce bilişim öğretmenlerini kabul görmeli bunun projesini yapmalı.
6 aylık görevlendirmelerle, labsız bilgisayar dersleriyle kimse kusura bakmasın hiçbirşey olmaz.

Kolay gelsin zümrelerim, Allah yardımcımız olsun.

aynı şeyleri bende yaşıyom. güzel şeyler yapalım tezekli okul teknoloji görsün diye uğraştıkca su istimal ediyolar. dersimiz önemsizmiş gibi muamele görüp üstüne bilgisayarın kasadan açıldını bilmeyen hocalarla uğraşmakdan bende bıktım.
üstüne bide idarenin angarya işleri bana yıkmaya çalışması cabası.

emos249' Alıntı:
sanki herkes herşeyi biliyormuş gibi değil mi hocam bizlerden bekleniyor her şey ve tatmin edici cevap alınamayınca verilen tepkiye ise hasta oluyorum resmen

Buradaki herkese, buradaki herkes gibi bende katılıyorum. BTR değilim ama ne fark ediyor ki aynı işleri yapıyoruz sonuçta.

ertugrul_yildirim' Alıntı:
emos249' Alıntı:
sanki herkes herşeyi biliyormuş gibi değil mi hocam bizlerden bekleniyor her şey ve tatmin edici cevap alınamayınca verilen tepkiye ise hasta oluyorum resmen[ zaten bilmediğinde "sen bilişimci değil misin" diye soruyorlar ya. Şöyle elimin tersiyle carpasim geliyor :) Allah yar ve yardımcımız olsun.

ilk yıllarda ben de takıyordum zamanla alışıyorsun..aslında mesele görev tanımı meselesi...ben iyi düzenlenmiş bir bt rehber öğretmen kadro yönetmeliğine razıyım..
yeter ki kadromuz olsun ek dersimiz sabit olsun ne yağacağımız belli olsun...bir de oda verirlerse daha güzel olur. Sıkıntılara gelince öğretmenlerin bıktıran istekleri, idarenin lakırdısı gibi şeylere takmayın..sadece işinizi yapın..zorlandığınız anda hocam hallederiz yaparız şu an müsait değilim gibi cümleler işe yarıyor..
ders konusuna gelince...müfredata çok bağlı olmanın beni yorduğunu gördüm...ben de dersi güncel etkinliklerle daha zevkli hale getirdim...
şu bir gerçek ki bilgisayar dersi bir matematik dersi değil...öğrencileri çok fazla zorlamamk gerekir..
örneğin derslerde çocuklara alışveriş sitelerine girip bilgisayar seçtirip teknik özelliklerini yazdırıyorum..neyin ne manaya geldiğini soruyorum , hangi bilgisayar daha iyi sorusu sorup tartışma ortamı yaptırıyorum, sonra cevapları defterlerine yazdırıyorum.. aynı şekilde yazıcı,flash bellek,telefon gibi cihazların teknik manalarını öğreniyorlar..örneğin usb 2.0 ile 3.0 arasındaki farkı anlatıyorum.
slaytlar hazırlayıp sade bir şekilde sunum yapıyorum...gündelik konuları konuşuyoruz. 3D yazıcı, siber saldırılar, internet dolandırıcığı konusunda haber küpürleri veiyorum.
offfice konusunda sadece etkinlik yaptırıyorum...örneğin dilekçe yazdırıyorum..hem word öğreniyorlar hem de dilekçe yazma kurallarını...onun dışında dergi kapağı, fotoğraflı ders notları hazırlattıyorum...slayt hazırlamayı, şekiller eklemeyi, excel'de sınıf listesi oluşturup öğrencilerin adı soyadı, burcu, göz rengi gibi listeler oluşturup filtreleme yaptırıyorum...örnek olarak sınıfta sadece mavi gözlü öğrencilerin listesini çıkartın dediğimde filtreleme yapıp hemen söylüyorlar..bu şekilde hoşlarına gidiyorum.
grafikleri anlatırken öğrencilere muhtar seçimi yaptırıyorum..oy oranlarını pasta grafik şeklinde gösteriyorum...
ayrıca daha lazım olan şeyler mesela format atma, virüs temizlem gibi işleri anlatıyorum...bu şekilde mutlu mesutuz..

bizim okulumuz da ayrı bir olay, laboratuarı kapattı müdürümüz, sadece tahtalarla tabletlerle ve işim olmayan işlerle ilgileniyorum ne olacak hiç bilmiyorum Allah yardımcımız olsun...

Yalnız değilsin hocam, sadece btr değil 9 yılda meb in bilişimle ilgili her şeyinden usanıp sıkıldım.
Öğretmenliğe başlayalı 9 yıl olmuş şimdiye kadar yaptığım en az şey öğretmenlik.
Meb bizi bilgisayar öğretmeni diye değilde, "Ne iş olsa yaparlar" diye atamış sanki.

only61' Alıntı:
ilk yıllarda ben de takıyordum zamanla alışıyorsun..aslında mesele görev tanımı meselesi...ben iyi düzenlenmiş bir bt rehber öğretmen kadro yönetmeliğine razıyım..
yeter ki kadromuz olsun ek dersimiz sabit olsun ne yağacağımız belli olsun...bir de oda verirlerse daha güzel olur. Sıkıntılara gelince öğretmenlerin bıktıran istekleri, idarenin lakırdısı gibi şeylere takmayın..sadece işinizi yapın..zorlandığınız anda hocam hallederiz yaparız şu an müsait değilim gibi cümleler işe yarıyor..
ders konusuna gelince...müfredata çok bağlı olmanın beni yorduğunu gördüm...ben de dersi güncel etkinliklerle daha zevkli hale getirdim...
şu bir gerçek ki bilgisayar dersi bir matematik dersi değil...öğrencileri çok fazla zorlamamk gerekir..
örneğin derslerde çocuklara alışveriş sitelerine girip bilgisayar seçtirip teknik özelliklerini yazdırıyorum..neyin ne manaya geldiğini soruyorum , hangi bilgisayar daha iyi sorusu sorup tartışma ortamı yaptırıyorum, sonra cevapları defterlerine yazdırıyorum.. aynı şekilde yazıcı,flash bellek,telefon gibi cihazların teknik manalarını öğreniyorlar..örneğin usb 2.0 ile 3.0 arasındaki farkı anlatıyorum.
slaytlar hazırlayıp sade bir şekilde sunum yapıyorum...gündelik konuları konuşuyoruz. 3D yazıcı, siber saldırılar, internet dolandırıcığı konusunda haber küpürleri veiyorum.
offfice konusunda sadece etkinlik yaptırıyorum...örneğin dilekçe yazdırıyorum..hem word öğreniyorlar hem de dilekçe yazma kurallarını...onun dışında dergi kapağı, fotoğraflı ders notları hazırlattıyorum...slayt hazırlamayı, şekiller eklemeyi, excel'de sınıf listesi oluşturup öğrencilerin adı soyadı, burcu, göz rengi gibi listeler oluşturup filtreleme yaptırıyorum...örnek olarak sınıfta sadece mavi gözlü öğrencilerin listesini çıkartın dediğimde filtreleme yapıp hemen söylüyorlar..bu şekilde hoşlarına gidiyorum.
grafikleri anlatırken öğrencilere muhtar seçimi yaptırıyorum..oy oranlarını pasta grafik şeklinde gösteriyorum...
ayrıca daha lazım olan şeyler mesela format atma, virüs temizlem gibi işleri anlatıyorum...bu şekilde mutlu mesutuz..

Etkinlikler tam uygulamaya yönelik ve işlevsel ben de benzer şeyler yaptırıyordum yazdıklarınızla ufkum daha da genişledi... teşekkürler sayın hocam.

Hep olumsuz taraftan bakılmış duruma ancak branşın özelliği gereği okulda en fazla ihtiyaç duyulan teknik bilgiler bizde mevcut. Hal böyle olunca bilişim sorunlarında ilk akla gelen bizler oluyoruz.

BTR olmanın en olumlu yanı ek ders avantajı. Okuldaki müd. yard. ile aynı ücreti alıyoruz. Elbette her şey ücret değil ama ihtiyacı olan için BTR bulunmaz nimet...

finefrenzy' Alıntı:
Hep olumsuz taraftan bakılmış duruma ancak branşın özelliği gereği okulda en fazla ihtiyaç duyulan teknik bilgiler bizde mevcut. Hal böyle olunca bilişim sorunlarında ilk akla gelen bizler oluyoruz.

BTR olmanın en olumlu yanı ek ders avantajı. Okuldaki müd. yard. ile aynı ücreti alıyoruz. Elbette her şey ücret değil ama ihtiyacı olan için BTR bulunmaz nimet...

Bunu inkar eden yok zaten sayın hocam. Genel olarak yorumları okursanız, arkadaşlar görev tanımı eksikliğine ve branşımıza bakış açısından yakınıyor.

2 dakkalığına müdürün odasına gittim .müfettiş varmış. önce antivirüs programı istedi. istediği yanıtı duyamayınca bilg e format atmamı istedi. driver bahane ettim. bakalım nolcak??. emin ol hocam yalnız değilsin . diğer millet rahat rahat otururken biz hep diken üstünde. helede o gün havanda değilasen hiç çekilmez oluyor

Arkadaslar sağolun sizlerle dertlesince rahatladım. Gelecek dönem btr olmayı düşünmüyorum. Evet yine yapıyoruz ama en azından vicdan yapmam.

Soru sorana hocam şuan işim var daha sonra hallederiz demek tek çözüm :)

Görevlendirildiğim okulda müdür yardımcısı açığı olduğundan btr olarak geldiğim yerde müdür yardımcılığı yapıyorum hem de 6 aylığına. Bilgisayar işleri bi yana idari işler iyice yordu. Ders saatimi doldurabilsem şu rezilliği çekmem buna bi çözüm bulmaları lazım artık 6 ay görevlendirmelerle perişan olduk.

Ben 3 senedir BTR değilim. Öğretmenlere ve idarecilere söyledim artık BTR değilim ve bilgisayar işlerini bana getirmeyin diye. Herkes biliyor ve hiç kimse bana bişey sormaz. Törenlerde hiçbir müzik bulma bilgisayar başında oturma ve resim çekme işi bende değil. siteyede bakmıyorum. Yan branş olarak derse girip çıkıyorum.

Geçen yıl nöbet konusunda müdürle tartışıp nöbet tutmadım BTR olarak başka bir okulda çalıştığım için.Bu yıl müdürler bölge toplantısında ilk sözü bilgisayar öğretmenim maaş karşılığını doldurmuyor bir yere görevlendirin olmuş.Benide başka bir okula görevlendirdiler toplam 28 saat derse giriyorum.Okula gittiğimde artık rahatım iş var dediklerinde bilgisayar işlerine bakmıyorum artık diyorum.Müdür ve yardımcısının yüzler düşüyor .Gayet rahatmış bu yıl dinlenme şansım oldu.

Çalıştığım okulun müdürü köle gibi kullanıyor. Değerler eğitimi proje hazırla , toplam kalite yap , stratejik plan yap , sınıf rehberliği veriyor ( öğretmen yetmiyor diyor ) , her türlü angarya iş bizde neymiş biz bilgisayarcıymışız. okulun kat planlarını bile yaptırıyor.
Sonuç : ek ders listesinde en az ek dersi alan ben
millet yetiştirme kursları ile küpleri doldursun, öğretmenler odasında onlar çay içerken ben it gibi koşturuyorum üstüne 21 saat derse giriyorum. TAM BİR PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ. MORAL SIFIR.

Kurtuluş: Çok düşündüm bulamıyorum .

Not: Doğru düzgün selam vermeyen adamların sık sık kişisel bilgisayarlarını getirip hocam bi bakıver demesi kadar tiksinmiyom kendi meslektaşlarımdan. Adam sabah tören de daha getirsem format atarmısın diyo....
aklıma geldikçe sinir oluyorum nerden seçtim bu branşı !!!!

berk0102' Alıntı:
Çalıştığım okulun müdürü köle gibi kullanıyor. Değerler eğitimi proje hazırla , toplam kalite yap , stratejik plan yap , sınıf rehberliği veriyor ( öğretmen yetmiyor diyor ) , her türlü angarya iş bizde neymiş biz bilgisayarcıymışız. okulun kat planlarını bile yaptırıyor.
Sonuç : ek ders listesinde en az ek dersi alan ben
millet yetiştirme kursları ile küpleri doldursun, öğretmenler odasında onlar çay içerken ben it gibi koşturuyorum üstüne 21 saat derse giriyorum. TAM BİR PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ. MORAL SIFIR.

Kurtuluş: Çok düşündüm bulamıyorum .

Hocam yapma ağırdan al .Bütün görevlerimi size veriyor.yazılı emir isteyin dişinizi gösterin inanın bunu yapmazsak herkes bizi köle olarak kullanır.Ben bunu bu yıl yaptığımı düşünüyorum.Gayet rahatım eskiden formatör olduğumda yap derdi tartıştıktan sonra rica ediyor bende direk ben yapmıyorum artık diyorum.

Arkadaslar ben su anda formator oldum.8 saat dersim var.bombos oturuyorum diyebilirim.odam yok.cok fazla goze batiyorum ogrt odasinda bos olduum icin.inanin bende kitabimi alip derse girmeyi vok isterdim.ilk mat okuyorum alan deisikligi icin.herkesede tavsiye ederim.tamircilikden bozuk lablardan biktiysaniz bir an evvel bir caresine bakin derim ben.

Usanmaya gerek yok hocalar. Kasa kaldır indir yormayın kendinizi. Yapılabilecek bi durumu varsa elbette bi bakılabilir. Bi bilgisayar sınıfını komple işletim sistemiyle donatıp hazır duruma getirmek taş çatlasın bir gün. Siz bilgisayar sınıfınızı çalışır duruma getirin. Orası sizin ekmek kapınız. Gerisini çok kasmayın. İdarenin işlerine arada bakılabilir eğer suistimal yoksa. Bu şekilde idare edilebilir. Yaptığınız işten zevk alırsınız.

BBNET
Geri