BTR Olarak Görevlendirilmiyorum! Ne Yapabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan poss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

poss

Üye
2013 - 2014 eğitim - öğretim yılının başından beri her başvuru alımında başvurmama rağmen okulumda bilişim teknolojileri rehber öğretmeni (eski adı ile formatör) olarak görevlendirilmiyorum. gerekçe olarak da şunu sunuyorlar hep.

"1 - İlçesinde Görevlendirme Yapılmayan Fatih Projesi Okulu Var"

başvurularda "kendi okulunuz dışında başka bir okulda 'fatih projesi kapsamında' görev almak ister misiniz?" sorusuna HAYIR diyorum hep. onlarda mevzuyu şuraya getiriyor; 'başka okulda görev almazsan sana kendi okulunda bile rehberlik yok!'

kendi okulumda tek bilişim teknolojileri öğretmeniyim ve kendi okulumda BTR olmak istiyorum; peki sırf ben başka bir okulda daha görev almak istemiyorum diye benim hakkım olan kendi okulumda BTR olmayı nasıl alırsınız elimden diye sinirlenmiyor değilim. bence, açık olan şu ki, amaçları, bir öğretmeni iki okulda görevlendirerek ellerindeki öğretmeni sömürmek, ikinci bir öğretmeni kadroya almayarak, emeğe daha az para ödeyerek aynı işi yaptırmak. kendi okulundaki hakkı olan görevi öğretmene bu yüzden vermediğini bildirerek de, ikinci bir okulda görev almaya zorlamak.

şimdi size sormak, fikrinizi almak istediğim konu şu:

sizce, ben ne yapabilirim? başka bir okulda görev istemeden, kendi okulumda nasıl tekrar BTR olarak görevlendirilebilirim? hakkımı nasıl arayabilirim?

Hocam Biliyorsunuz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Fatih Projesi ile başlayan bir oluşum ve 1. derecede il ilçe neyse orada Fatih Pr. kurulumu yapılan okullara görevlendirme yapılır. Ve hatta ilk görevlendirmeler yapıldığında BT sınıfı için bile görev verilmemiştir bir çok yerde bu sonradan biraz daha esnedi.Bu şartlara göre ben fatih projesi değil okulda görev yapcam diyemiyorsunuz..He hakkınız mı hakkınız kendi okulunuzda yapmak istemek.. Ama bakanlığın BTR şartı bu acık ve ortada çünkü anladığım kadarıyla başkası da başvurmuyor o okula. FAtih Proj. BTR ihtiyacı kapanmadan okulunuzda görevlendirilemezsiniz.

hocam hakkınızdır ama 2012 deki yönetmelikte (eğer okuduysanız) önce fatih projesi kapsamındaki okullar dolacak diyor.eğer bulunduğunuz yerde başak bir okulda (oraokul-ilkokul) btr görevlendirmesi yapılmışsa gidin işikayet edin ilçe mem.çünkü ilçenizde fatih projesi kapsamındaki okullarda btr görevlendirmesi yapılmayan okul olduğundan sizin gibi hiç kimse ortaokulda görevlendirilemez.görevlendirilmişse (ki bence yoktur) şikayet hakkınız var.yoksa kendi okulunuzda görevlendirilme hakkınızda yok hocam

Gorevlendirmelerde proje kapsammda donamm kurulumu
tamamlanan okullara oncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç varken diger
okullara gorevlendirme yapilmayacakttr.

gayet açık ve net malesef

arkadaşlar, öncelikle çok teşekkür ederim ilginizden ötürü.

peki, bu yönetmelik hangi yönetmelik?

kaynak verebilecek olan var mı acaba?

Hocam iki okula birden gitmek istememenizi anlayabiliyorum fakat hali hazırdaki durumu sömürü olarak nitelendirmenizi de yanlış buluyorum. Bize öncelikli ihtiyacı olan yerler FATİH projesi okulları. Bu okullardaki ihtiyaç giderilmeden, nispeten bize daha az ihtiyacın olduğu kendi okulllarımızda görevlendirilmek de kaynak israfı olarak nitelendirilebilir. Ben de iki okulda birden görev yapıyorum. FATİH projesinde BT Rehber öğretmeninin olmaması demek en basitinden imaj atmak gibi 15 dk lık bir işlem için bile devletin yetkili servise 50 TL ödemesi demektir. Örneğin bugün sabahtan beri 2 tane tahtaya imaj attım. Eğer beni bu okulda değil de kendi okulumda görevlendirmiş olsalardı okulun sadece bugün 100 TLsi boşuna harcanmış olacaktı.

hocam zaten görevlendirme başvurusundaki yazıyı dikkatlice okursanız "fatih projesi kurulumu tamamlanan okullar" a öncelikler görevlendirme yapılıyor. Onlar dolduktan sonra herkes okulunda görevlendirilebiliyor. yani fatih projesi kurulumu yapılan bir okulda bt rehber öğretmeni yoksa siz o okul varken kendi okulunuza görevlendirilemezsiniz...

okulunuzda bt sınıfı varsa olabilirsiniz ancak tabi fatih projesi olan okulların eksik kalmaması şartıyla..

altintepebilisim' Alıntı:
Hocam iki okula birden gitmek istememenizi anlayabiliyorum fakat hali hazırdaki durumu sömürü olarak nitelendirmenizi de yanlış buluyorum. Bize öncelikli ihtiyacı olan yerler FATİH projesi okulları. Bu okullardaki ihtiyaç giderilmeden, nispeten bize daha az ihtiyacın olduğu kendi okulllarımızda görevlendirilmek de kaynak israfı olarak nitelendirilebilir. Ben de iki okulda birden görev yapıyorum. FATİH projesinde BT Rehber öğretmeninin olmaması demek en basitinden imaj atmak gibi 15 dk lık bir işlem için bile devletin yetkili servise 50 TL ödemesi demektir. Örneğin bugün sabahtan beri 2 tane tahtaya imaj attım. Eğer beni bu okulda değil de kendi okulumda görevlendirmiş olsalardı okulun sadece bugün 100 TLsi boşuna harcanmış olacaktı.

bence asıl israf fatih projesi hocam, külliyen hem de. bence fatih projesi öğrencilerin eğitiminin kalitesini artırmak için üretilmiş bir proje değil. diyelim ki, iyi niyetlice bir şekilde bu amaçla üretildi, bence, o zaman da yanlış bir proje, eğitim kalitesi bu şekilde artmaz. her türlü israf ve her türlü şüphe uyandıran bir proje, kanımca.

seventyseven' Alıntı:
iki gün de başka okula gidersin hocam ne var sanki.

gerekirse üç okula da giderim hocam, ama o zaman milli eğitim istediğini başarmış olur. benim ayda 200 TL daha kazanma isteğimden yararlanarak, daha az öğretmen alımı, daha az maaş ödemesi yapacaklar. peki ya ücretli olarak çalışan arkadaşlarımız? sizce öğretmene ihtiyaç olmadığı için mi kadroya alınmıyorlar?

BBNET
Geri