BTR olanlara EBA altından sopa göstermek YUH :)

Kodla Büyü

osghe23

Aktif Üye
Arkadaşlar, İl koordinatörüm bana bir yazı gönderdi paylaşmak isterim. Resmi yazının 5. maddesini aynen paylaşıyorum. Yorum sizlerin;

"5-Proje okullarında görevli BT rehber öğretmenlerinin faaliyetlerinin takip edilmesi;
Fatih Projesi kapsamında görevli olduğu okullarda proje bileşenleri ile ilgili bilgilendirme,
rehberlik faaliyeti ve eğitim içeriklerinin kullanımı konusunda çalışma yapmayan BT Rehber
Öğretmenlerinin görevlendirmelerinin iptal edilmesi ve bir daha görevlendirilmemesi"

Akıllı tahtalarda internet yok, ama ana sayfalar eba.gov.tr olacakmış. Branş branş bilgi verilecekmiş, takibi sağlanıp afiş çalışması yapılacakmış. Pardon da e-içerikler ne kadar yetersiz bunu göremiyorlar mı? Milli Eğitim her tosladığında niye bizi sorumlu tutuyor acaba?
Bu nasıl bir tavırdır? Hala tereddüt edilen hususlar yazısı (ki çalışma saatlerimiz doğru düzgün belli değil) dışında ÖZLÜK haklarımızı belirten bir yazı yok. Biz rehber miyiz, tekniker miyiz, öğretmen miyiz, idareci miyiz? Her ne isek artık adı konsun YETER! :-1:

Re: BTR olanlara EBA ile aba altından sopa göstermek YUH

Bu da gönderilen yazı

Ekli dosyalar

• EBA.rar
    EBA.rar
    99 KB · Görüntüleme: 693
arkadaşlar bilgi edinmeden yenilik ve eğitim teknolojileri genel müdürlüğünü soru yağmuruna tutalım. bakalım internet olmayan yerde eba dayatmasının alemi neymiş. çok duygusal davranıyorlar bunlarda yav

...
çalışma yapmayan BT Rehber
Öğretmenlerinin görevlendirmelerinin iptal edilmesi ve bir daha görevlendirilmemesi"
...
sanki bizim yapamadığımızı diğer branşlardan birisi yapacak teknoloji özürlüler daha wordde yazı düzenlemeyi bilmiyorlar.

server06' Alıntı:
...
...
sanki bizim yapamadığımızı diğer branşlardan birisi yapacak teknoloji özürlüler daha wordde yazı düzenlemeyi bilmiyorlar.
bu maddeyi su istimal edecek çok yönetici çıkar ama, btr öğretmenine gıcıksa işleri yapmadın der görevlendirmesini iptal edebilir..o kadar mesela varken uğraştıkları şeye bak

çokta umurumda. bakanlıkta koltukta oturmayı, oraya buraya gidip iki seminer ile tatil yapmaya benzemiyor okul ortamı. Canım çıkıyor, tükürürüm ben böyle işe diyorum kaç kere ama ne yapacan ders yok. Neymiş eba bilmiyormuş, yahu ne biçim öğretmensin hiç mi geliştirmiyon diyen yok illa bilgisayarcının suçu. aman hiç sallamadım açıkçası, alırlarsa alsınlar bakalım bir daha elimi sürer miyim o işlere? keyif yaparım

gece gece canım sıkıldı. bir takdir eden olmaz mı yahu, hep beğenmemezlik. kaç yıl oldu çoğu okulda altyapı yok, adam 6 ay bu okulda diğer altı ay diğer okulda yahu okulu tanımadan dönem bitiyor. simdiye kadar ilkokullar bile bitmiş olmalıydı o zaman kendileri de bu işi bıraksın ama onlar süper bakanlıkta keyif yapsınlar

ben dün norm fazlası oldum.. Yıllardır meslek liselerinde çalıştıktan sonra il dışıyla anadolu lisesine BTR oldum.. Fatih projesi şu an sıkıntılı bir süreçte. Her gün bir akıllı tahta arızası, tabletlerdeki sıkıntılar bir sürü dert.. Eğer norm fazlaları için atama süreci işlerse komşu ilçelerden meslek lisesi yazacam.. ekonomik kayıpların yanı sıra derslerin seçmeli olması anadolu lisesinde işleri güçleştiriyor.. düne kadar yanımdan ayrılmayan idare norm fazlası olunca "Allah Allah nasıl oluyor ya, bak şu işe" diyerekten şaşkınlığını(!) dile getiriyor... gitmek en iyisi...

herkes işi varken yanımıza gelir, iş bitince bizim derse laf sokar norm fazlası olunca şaşırır. bu tip şeyler her zaman var ve olacaktır.
btr olayı ilginç. bu ebay ı oluşturan zihniyet şunu anlayamadı hala: malzeme kaliteli ve bedava ise ona herkes sahip olmak ister ve kullanırda. demek ki öğretmenler burada bulunan videoları pek kullanmıyorlar ya da hoşuna gitmedi kimsenin.

ben birkaç hafta önce laboratuvarı olmayan, projeksiyonlarının birçoğu çalışmayan, kablosuz ya da kablolu internet bağlantısının sınıflarda hemen hemen hiç olmadığı bir (şehrin göbeğinde) okulda 6. sınıflara EBA'yı anlatmaya çalıştım. EBA'nın kuruluş amacı, yararları ve içeriklerin bir kısmını gösterebildim. Bundan sonra öğrenciler bana burada bulunan videolarla ya da içeriklerle ilgili dönüt yapmadılar. umarım diğer ders öğretmenlerine söz etmişlerdir. öğrencilerin daha giriş yapma süreci bile henüz tamamlanamadı EBA'ya. bence öğretmenler yerine öğrencilere bu platformdan söz edilse ve onlar bu sisteme entegre edilmeye çalışılsa daha da sağlıklı olacaktır.

Ama bu aba altından sopa olayı tutmaz. Keser döner sap döner, bir gün hesap döner

bilgilendirme toplantıları yapacaksınız demektir bu. yani yazıya dökmek lazım.

dengem' Alıntı:
ben dün norm fazlası oldum.. Yıllardır meslek liselerinde çalıştıktan sonra il dışıyla anadolu lisesine BTR oldum.. Fatih projesi şu an sıkıntılı bir süreçte. Her gün bir akıllı tahta arızası, tabletlerdeki sıkıntılar bir sürü dert.. Eğer norm fazlaları için atama süreci işlerse komşu ilçelerden meslek lisesi yazacam.. ekonomik kayıpların yanı sıra derslerin seçmeli olması anadolu lisesinde işleri güçleştiriyor.. düne kadar yanımdan ayrılmayan idare norm fazlası olunca "Allah Allah nasıl oluyor ya, bak şu işe" diyerekten şaşkınlığını(!) dile getiriyor... gitmek en iyisi...

Hocam BTR'ye norm verilmediği sürece bu durum devam edip gidecek malesef. 3. yılım ve 6. okulumda çalışıyorum. Görevlendirmelerle yürümez bu gemi. Tam düzeni kurmuşken hoop başka okula. Hem gelen hocaya yazık hem giden hocaya. Artık bu işe bir el atılması lazım. :-1:

Hocalarım merhaba. EBA ile ilgili yazı bana da geldi. Okulumuzda şuan Lab. yok ama beni BTR yaptılar. Ne yapmam gerekiyor?

Bana eba tanıtımı yapın ve sunum toplantısının tutanaklarını ile gönderin diye yazı geldi ilden. Bakanlıktan asıl çıkışı böyleymiş demek

ne görevlendirmeden mi alacaklarmış... ayyy çok korktumm. alsınlarda görsünler okulun halini. idare ve diğer arkadaşlar yandı :roll: onlar adına üzüldüm.

aynenbadi' Alıntı:
server06' Alıntı:
...
...
bu maddeyi su istimal edecek çok yönetici çıkar ama, btr öğretmenine gıcıksa işleri yapmadın der görevlendirmesini iptal edebilir..o kadar mesela varken uğraştıkları şeye bak
bu çok doğru bir tespit önceki yılın birinde ben yaşadım sen ne yapıyosun dedi müdür bana açıkça

Bu sene görevlendirildiğim okulda hala tahtalarla ile ilgileniyorum. Kurulum yapılmış ama tahtalar hala toz içinde. Matkap ile sabitleme yapılırken oluşan tozlar bile hala tahtaların içinde. Nerdeyse 2 ay oldu. Laboratuvar dı tahtaydı derken zaten dönemin sonuna geldim. Kendi okulumda da 20 saat dersim var, kimse kusura bakmasın arkadaş. Öğretmenler odasına indiğimde yok tabletti, yok flash bellekteki virüstü, yok word excel deki sorunlardı derken iyice bunaldım. Artık inesim gelmiyor. Tabletin arızasını gireceksin, pybs çalışmıyor. O çalışıyor, kargo gelmiyor. İşin yoksa 3 gün üst üste kargoyu ara kendi cebinden. Tahtaya internet vereceksin okulun hattı 4 mbit, hat gidiyor. Akıllı tahtalardaki access pointlerin ne işe yaradığını hala anlamadım zaten. Vallahi ikinci dönem 10 saatlik bir yetiştirme kursu açarım keyfime bakarım bu ne be. Birileride çıkmış hala Eba diyor. Meslekte 10 yıl oldu, 10 yıl önce neyse hala o. Sadece yeter diyorum.

phantosos' Alıntı:
Bu sene görevlendirildiğim okulda hala tahtalarla ile ilgileniyorum. Kurulum yapılmış ama tahtalar hala toz içinde. Matkap ile sabitleme yapılırken oluşan tozlar bile hala tahtaların içinde. Nerdeyse 2 ay oldu. Laboratuvar dı tahtaydı derken zaten dönemin sonuna geldim. Kendi okulumda da 20 saat dersim var, kimse kusura bakmasın arkadaş. Öğretmenler odasına indiğimde yok tabletti, yok flash bellekteki virüstü, yok word excel deki sorunlardı derken iyice bunaldım. Artık inesim gelmiyor. Tabletin arızasını gireceksin, pybs çalışmıyor. O çalışıyor, kargo gelmiyor. İşin yoksa 3 gün üst üste kargoyu ara kendi cebinden. Tahtaya internet vereceksin okulun hattı 4 mbit, hat gidiyor. Akıllı tahtalardaki access pointlerin ne işe yaradığını hala anlamadım zaten. Vallahi ikinci dönem 10 saatlik bir yetiştirme kursu açarım keyfime bakarım bu ne be. Birileride çıkmış hala Eba diyor. Meslekte 10 yıl oldu, 10 yıl önce neyse hala o. Sadece yeter diyorum.
hocam o access pointler için faz1 lere ihale yapılıp arkasından alınacakmış bi işi düzgün yapamadıklarından

osghe hocam
siz haklısınız
fakat ankaradakilerin aklı öyle ince işlere ermez
onun için selpak atar gibi sık sık eleman değiştirirler

Eski 1 Ebitefo

''eba altından sopa göstermek'' :++: hocam başlığa bayıldım. konuya gelecek olursak bu sene ilk defa btr olmadım okulumda kafam o kadar rahat ki anlatamam. çekilecek çile değilmiş btr onu anladım. sanki mükafatmış gibi bu görevi veriyorlar bize nolurr btr yi almayın elimizden diye ağlıyacağımızı düşünüyorlar herhalde. yazık gerçekten atama yaptıkları, müfredata koydukları dersi ne yapacaklarını senelerdir çözemediler.

mail atmıştım gelen cevap bu

Resmi bir yazının görülmesinde sorun yok hocam. Sonuçta bakanlığı illere duyurusudur. Görülmesi için gönderilmiştir. İçerisinde rahatsız edici bir durum da bulunmamaktadır. BTR öğretmenlerimiz faaliyetlerini belgelendirirlerse ki öyle yapmaları gerekir zaten bir sıkıntı yok. Yapmayanlar içinse zaten yazı onlar için yazılmıştır (sadece bir maddesi) . Yazının tamamında yapılması istenen faaliyetleri görmeyip sadece bir maddeye takılmak eski alışkanlıkların da devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca yazı okullara hitaben değil illere fatih projesinden sorumlu şube müdürlerine yazılmıştır. Herhangi bir iptal söz konusu olursa onayı veren makam yani valilik iptali yapar. Orada ilk bilgilendirme ve toplantı faaliyetlerinin yapılması görevi illerdeki eğiticilere verilmiştir. BTR lere düşen görev yıl boyunca her fırsatta bilgilendirme ve rehberlik faaliyetleridir.(Öğretmenler toplantısı, zümreler, seminer dönemi vb.) Bu işleri yapmak ve belgelendirmek bu kadar kolayken hatta bu zamana kadar yapılmış olması gerekirken, yazının kelimesine virgülüne takılmak maalesef yanlış bir yaklaşımdır. Zaten bu iş için görevlendirilmişlerdir. Lütfen yorumlarınızı duygusal değil resmi yazıları okuduktan sonra yapınız. Teşekkürler.

Necdet SARI

nedir bunun maili internet yok tahtalarda bu 1 adam eba kullanmak istemediği için biz mi suçluyuz be müslümannn günah keçisi neden bt öğretmeni oluyor çokta tınnn vermesinler btr görevi amacın ne udurgannnn

BBNET
Geri