BTR---> Norm Fazlası mı oluyorum?

Kodla Büyü

minEvoRise

Süper Üye
Süper Üye
Hocalarım bu sene 2. yılım.
İlk yılımda BTR görevi yaptım ama 6 derse girmiştim.
Norm fazlalığı durumunda kendi okulunda 6 ders olayını bilmiyordum.
Bu sene idare de ben de durumdan habersiz olduğumdan bana 4 ders verildi. (5. ve 6. Sınıflar)
Yarın norm girdilerini istiyorlar ve 4 ders kurtarmıyormuş.

Aşağıdakilerden bir tanesi çözüm olabilir mi? Ya da başka çözüm yollarını siz ekleyebilirsiniz.
ÇÖZÜM 1 ????????
Örneğin okulumuzda 30 saati olan beden eğitimi öğretmeninin normu 28 gösterilip benim normuma +2 eklenebiilir mi?
ÇÖZÜM 2 ????????
Şu an eğitim öğretimin 3. haftası bitmek üzere iken. Ders programında bir değişiklik yapılıp. Bana 2 ders Seçmeli Bilişim(7. ve ya 8. Sınıflarda) ya da Seçmeli BİT dersi (9. ve 10. Sınıflarda) verilebilir mi? Not: Okulum İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi aynı çatı altında

YA DA SİZİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZ?????

Yardımcı olanlar için şimdiden Teşekkür Ederim...

Hocam Çözüm 2 diyorsunuz ama olur mu bilmiyorum. Ben onu kendim akıl yürüttüm. Yani eğitim öğretimin 3. haftasından sonra ders eklenir mi emin değilim.

ORtaokul ve lise tek çatı altında olsada sizin normunuz ya ortaokula ya liseye dahil edilir, dolayısıylada sadece bir okuldaki ders sayısı önemlidir. Geçen sene 6 saat ile norma dahil olduysanız muhtemelen bağımsız bir okulda çalışıyorsunuz. Onun içinde en az 6 saat dersiniz olması gerekir. Nasıl norm fazlası olmaktan kurtulursunuza gelince tek çaresi sisteme 6 saat olarak girilmesi. Sisteme girerkende yok 4 saat zorunlu, 2 saat seçmeli, yok 2 saat medya okuryazarlığı diye girşlmez. BT öğretmeninin 6 saat maaş karşılığı dersi vardır diye girilir.

okulların eğitim seviyeleri farklı hocam, kadronuz ya ortaokuldadır ya da lise kısmında... dolayısıyla 2.çözüm mantıklı değil.. mümkün olan seçmeli ders olması.. lakin benim de geçen sene 6 saat dersim olmasına rağmen norm fazlası oldum.. araştırdım neden böyle oldu diye bana eğitim bölgesinden dolayı norm fazlası olduğumu söyleyenler oldu..

6 saat ders girilmesi sorunu çözer muhtemelen.

Ek olarak bende şunu sorayım büyükşehirlerde , ilçeye bağlı ama uzak köylerdeki ( şimdi mahalle oldular ) okullarda görev yapan öğretmenler bölge normuna takılıyor mu acaba yoksa bağımsız mı hesaplanıyor.

15 saat dersiniz yoksa ister btr olun, ister okulu sırtınızda taşıyın kalan zamanlarda da tuvaletleri temizleyin fark etmez norm açılmaz. hatta 21 saat en sağlamı. fakat norm güncellemeleri zaten belli dönemlerde yapılır. ders var atama yapın yok vazgeçtik şimdi norm fazlası oldu gitsin diye çocuk oyuncağı değil tabii bu işler.

Kadrom lisede. Ama hiç lisede dersim yok. O halde nasıl liseye atandım ben. O halde Fatih Projesi olduğu için atandım. (İlçede Fatih Projesinin uygulandığı tek okuluz şu anda)
İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu idaresi tek idare. Okulumuzda ortaokul öğretmenlerinin kadrosu da lise olarak geçiyor. Hatta akıllı tahtalar gelirken ortaokullarda dahil ediliyor. Tablet dağıtılırken sadece ortaokul kısmına derse giren öğretmenlere bile tablet veriliyor.

Benim kadrom lisede görünüyor. Ama ben 4 ders ortaokulda derse giriyorum sadece. Bu durumda ben kendi okulumda 0(sıfır) derse girmiş oluyorum.

En son durumda bana KöfteHoRr hocamızın verdiği cevap en mantıklı geldi. 6 saat ders karşılığı yazdır geç.

Hocam yukarıda yazılan ilginç fikirleri görünce kafanızın karışmaması için yazayım. Kadronuz hangi okulda ise ders saatiniz ona göre hesaplanır. 15 saat ya da 10 saat ya da 6 saat olmasının direk önemi yoktur. Bunun sebebi de bölge normu. Siz 8 saat ders girersiniz bölgenizde 10 saat giren bir okul vardır norm o okula kayar. Burada bolge normuna ve bölgedeki toplam ders yüküne bakmak lazım. Kontenjan.meb.gov.tr üzerinden okul bilgileri ile bakın.

Ders yükünü arttırmak için ortaokulda ise kadronuz medya okuryazarlığı dersini alın ders sayısı içine.

BBNET
Geri