BTR nöbet tutanlar... Bir geyik de benden..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Şimdi malum BTR öğretmeni nöbet tutmaz ama bazı okul idareleri şu veya bu sebeblerden zorunan nöbet tutturmaya çalışıyorlar.

Ocak ayından itibaren ücret de yazılacak.

Diyorum ki, bu durumda olupda nöbet tutmak istemeyenler idarelerine dilekçe verse ve şunu yazsa : ".. maddelere göre nöbet görevi yamamam gerkiyor. Bununla beraber eğer okul idaresi bu görevi bana verirse ve ücret yazarsa ileride oluşacak maddi ve hukuki sorumluluğu kabul etmeyeceğimi bildiririm."
Eğer idare mırın kırın ederse nöbet yazmasın, nöbet görevi yazacaklarsa mırın kırın etmesinler..
Dilekçeye sayı numarası almayı unutmayın..

Çok mu fesat oldum?

Hocam bunlara gerek yok. Nöbet yok denilmesine rağmen nöbet veriyorsa suç işliyor idare o zaman. Suç işlediğini yüzüne söylemek lazım. Boşuna idarecilik yapmıyor. Zorlarlarsa yazılı olarak itiraz etmek gerek

Hocam ben de idareciyim. Ben demiştim ile dönmüyor o işler. Resmi yazı ister..

Hasan hocam benimde bir sorum olacak...
Diyelim BTR görevi alındı ve öğretmene idare nöbet görevi verdi. Biz sizin dediğiniz yazıyı vermemişiz ve nöbet ücreti ödendi bize.
Not: Görevlendirme yapılırken idare BTR hakkındaki bakanlık yazısını okumuş.
Sorumlusu kim olacak?

Ocaktan sonra bununla ilgili yazı gelir
İdarecilere bu kadar saat
şu durumdakilere bu kadar saat diye
O zaman daha netleşir herşey

srvtdl_7' Alıntı:
Hasan hocam benimde bir sorum olacak...
Diyelim BTR görevi alındı ve öğretmene idare nöbet görevi verdi. Biz sizin dediğiniz yazıyı vermemişiz ve nöbet ücreti ödendi bize.
Not: Görevlendirme yapılırken idare BTR hakkındaki bakanlık yazısını okumuş.
Sorumlusu kim olacak?
Şimdiye kadar yaşadıklarıma bakarak; idare sehven verdim der işin içinden çıkar... Sizde resmen itiraz etmediğiniz için kişi borcu çıkar.

Aynı dönem içindeyse bire bir ekders kesilir , ayın son günü raporlu olan öğretmen gibi, idare ay bitmeden gönderdiği için gelecek ayda aynı miktarda saat eksiltir

ama zaman geçtiyse kişi borcu çıkar, faiziyle birlikte alınır. Benzer bir vaka başıma geldi. Fazladan yatan 500 tl maaş için bir hafta sonra 4-5 tl faiz ödedim. Dekondu kanayan bir yara gibi durur evrak klasörümde... :? :?

Allahtan bu işlerde meb'de çalışıyouz. En azından ekders konusunda.. diğer kurumlarda hemem kişi borcu çıkartılıp faziyle birlikte ödenir..

Tabi bunlar olay fark edilirse olur..

Yanlış bilgi veriyorsam düzeltin ..

eemree' Alıntı:
Ocaktan sonra bununla ilgili yazı gelir
İdarecilere bu kadar saat
şu durumdakilere bu kadar saat diye
O zaman daha netleşir herşey
İnşaalah dediğiniz gibi olur..

BBNET
Geri