BTR Müdürle NÖBET TARTISMASI

Kodla Büyü

enigmawall

Aktif Üye
Müdür okulda yeterli öğretmen yoksa nöbet tutulur diyor(ilköğretim kurumları yönetmeliği) bizim yönetmelikten daha üstünmüş.Bana nöbet yazdılar tutmadım .. Okul tasımalı 600 öğrenci sıkıntılı bir okul . önerilerinizi bekliyorum..

hocam bizim arkadaşın okulunda 2 gün nöbet tutan var yine de arkadaş tutmuyor sendikanızla konuşun

Öğretmenlerin Nöbet Görevleri
Madde 23- Nöbet, okullarda öğretmen sayısı göz önünde bulundurularak okul müdürü tarafından hazırlanan nöbet çizelgesine göre, eğitim günü süresince tutulur. Hizmet süresi bayanlarda 20, erkeklerde 25 yıl ve daha fazla olan öğretmenler ile hamile öğretmenlere, doğum yapmasına 3 ay kala ve doğumdan sonra altı ay nöbet görevi verilmez. Okul müdürü ihtiyaç duyduğunda, 20 ve 25 yılını dolduran öğretmenlere de nöbet görevi verebilir.
bu maddeyi öne sürüyor

Söz uçar yazı kalır. BTR olmama rağmen nöbet görevi verildiğini, İlgili talimatı gerekçe göstererek nöbet görevi verilemeyeceği şeklinde dilekçe yazınız. Evrak kayıttan da geçirmeyi ihmal etmeyiniz. Daha sonra sorun çıkarırsa müdür kişisel husumeti sebebiyle zorluk çıkardığı şeklinde de kullanılabilir.

Talimatlar, Yönetmelikler, Kanunlar birine uygun yazılır. Bir bire aykırı olamaz. Bunların aykırılıklarına müdür karar veremez. Çok biliyorsa kendi aykırılıktan idare mahkemesine gitsin. Tabi yiyorsa.

Okul müdürü ihtiyaç duyduğunda, 20 ve 25 yılını dolduran öğretmenlere de nöbet görevi verebilir.
Farklı bir durum sanki. Ben daha gencim dersin hocam. :)

Bizim brans kadar idareyle sorun yasayan yoktur, yeni müdür sıkıntı olmasın dedim ama napalım , pazartesi dilekçeyi vereyimm madem.

o zaman özel yönetmelik çıkarmanın ne anlamalı var.görevlendirmenizde nöbet dahil hiç bir görev verilemez diyor. o maddenin konma amacı zaten bunu engellemek değil mi.benim bildiğim hiyerarşide sadece uyumluluk ve aykırılık bakımından bağlayıcıdır.alt hükümler üst hüküme aykırı olamaz.özel hükümler bağlayıcıdır sadece hiyerarşide üst hükümlere aykırılığına bakılır.bence bir bilene danışın sendika avukatı falan.

tzcn' Alıntı:
Okul müdürü ihtiyaç duyduğunda, 20 ve 25 yılını dolduran öğretmenlere de nöbet görevi verebilir.
Farklı bir durum sanki. Ben daha gencim dersin hocam. :)
hocam onlarada görev verildi.. bayan hocalar dogum nedeniyle ayrılınca her güne 4 nöbetçi kalmadı. benimle ve 20-30 yıllıklarla bunu çözmeye calısıyorlar..

Re: Ynt: BTR Müdürle NÖBET TARTISMASI

rehber ogretmen tutarsa sende tut bence bizim okulda 2 gun nobet tutan var her ay degismeli tutuluyor ben tutmuyorum.

Aynen hocam, müdür benden de güzel bir üslüpla rica etti, bende dedim ki rehber öğretmenlere yazarsanız bende seve seve tutarım dedim topu rehber öğretmene attım, bizim rehber öğretmen okul kapısıyla kendi odası arasında asla rota bile değiştirmez :)

kardeş sakın nöbet falan tutayım deme..bugün nöbet diyen yarın boş derse gir der...yeni nesil müdürlere tavsiyem yönetmelikleri iyi okusunlar..anlayabilirlerse!

enigmawall' Alıntı:
Madde 23- Nöbet, okullarda öğretmen sayısı göz önünde bulundurularak okul müdürü tarafından hazırlanan nöbet çizelgesine göre, eğitim günü süresince tutulur. Hizmet süresi bayanlarda 20, erkeklerde 25 yıl ve daha fazla olan öğretmenler ile hamile öğretmenlere, doğum yapmasına 3 ay kala ve doğumdan sonra altı ay nöbet görevi verilmez. Okul müdürü ihtiyaç duyduğunda, 20 ve 25 yılını dolduran öğretmenlere de nöbet görevi verebilir.
bu maddeyi öne sürüyor

Bu maddeye göre okul müdürü de nöbet tutar hocam :)))))

- hamile misiniz hocam?
_ ne münasebet?
- o zaman sizi de nöbet tutmaya davet ediyorum :)

Tutmak zorunda değilsin. Yazılı olarak iste. Aldığın evrakla süründürürsün müdürü.

enestar' Alıntı:
enigmawall' Alıntı:
bu maddeyi öne sürüyor

Bu maddeye göre okul müdürü de nöbet tutar hocam :)))))

- hamile misiniz hocam?
_ ne münasebet?
- o zaman sizi de nöbet tutmaya davet ediyorum :)

:puhaha:

müdüre deyinki siz müdür yardımcıları ve rehber öğretmen tutun bende tutarım deyin geçer, ya da dilekçe yi yazarsan zaten bidaha demez.

son zamanlarda bu konu baya yayılmaya başlandı arkadaşlar, okul müdürleri o madde btr olduğunuz okulda diye dayatıyorlar, il memler herhangi bir uyuşmazlık durumunda okul idarelerinden yan tavır alıyor, bu konuyu çok boşluyoruz, ben bu konu hakkında bimere yazdım, yazdığım mesaj dönüp dolaşıp il memde şube müdürüne geri geldi o da kıvrak bir mesajla okul idaresi ile aranızda çözülür diye bir cevap yazmış e kendiside okul idaresinden yana olunca elimizi ayağımızı bağlıyorlar, bu konuda pek yakında çok kişinin canı yanacak ben sizi şimdiden uyarıyorum.
demedi deme ibrahim...

BBNET
Geri