BTR Kadrosu İsteyenler Birlik Olalım mı?

Kodla Büyü
Arkadaşlar BTR KADROSU istiyoruz ama artık somut adım atmamız lazım. ilk olarak sendikalarımizın bakanlığa iletmesi için cumaya kadar sendikalarimizdan da destek alıp bakanlığa gönderilecek metin oluşturmaya çalışalım. BTR KADROSUnu BT ve BÖTE her iki alan için de istiyoruz. İki alanda da norm fazlası arkadaşlarimiz var. Güzel bi metin hazirlayalim. Birden fazla metin olabilir. İsteyen herkes yazıp burada paylaşabilir. Burada paylaşalım. 23.3 maddesinde Bilişim Teknolijileri alanı diyor ama yazıda BOTEyi de ekleyelim. BT ve BOTE beraber olsun. Devamında bakanliktan sendikalar ile görüşme randevu alınabilirse aramizdan bazilarini temsilci seçeriz. 23.3 maddesinin geçtiği mevzuat sayfa linkini buradan paylaşabilir misiniz?

Son düzenleme:
Evet Btr kadrosu şart sınırları belirlenmiş görev tanımı istiyoruz. Kimse hayalci olmasın ve herkesin yapacağı iş de değil yok Robotik miş, Iha, Siha, yapay zekay miş( öğretmeniz Iha, Siha beni ilgilendirmez ) zaten devlet bunları özel sektör varken sana yaptırmaz. Epey kısmımız 50 yaşına yaklaştık yorulduk sakin çalışma ortamı istiyoruz.

Btr kadrosu norm fazlalığı vs bir çok konuda kalıcı çözüm olur. Bunu yaparlarsa bizim için harika olur. Zaten halihazırda ek dersi Btr ile tamamlıyor bilgisayar öğretmeni, sadece ders saatine bakılmaksızın 1 adet norm açacaklar o kadar.

Lütfen çalışma saatleri ile ilgili yazıyıda eklesinler. Lisede 40 saat çalıştıran müdürler var.

Arkadaşlar BTR istemeyen birçok bilgisayar öğretmenide var bunu düşündünüz mü? Mesela ben BTR değilim. yine BTR olmayan olmayı düşünmeyen öğretmen arkadaşlarımda var. Ben öğretmen olmak ve eğtiim vermek için okudum tamirci olmak istemiyorum diyen bilişim öğretmenleride var.

Arkadaşlar BTR istemeyen birçok bilgisayar öğretmenide var bunu düşündünüz mü? Mesela ben BTR değilim. yine BTR olmayan olmayı düşünmeyen öğretmen arkadaşlarımda var. Ben öğretmen olmak ve eğtiim vermek için okudum tamirci olmak istemiyorum diyen bilişim öğretmenleride var.
Siz yenisiniz galiba hocam, 20 yılı devirip 40 öğrenciyi 15 pc ye siğdirmaya calisip yıllarca dur sus diye bagırmaktan faranjit olunca insan artık dersten yılıyor. Artık 2 saat derse girmektense 35 40 saat tahtalarla ilgilenmeyi yeğler pozisyona geliyorsun. Öğretmenlik dogunun dag köylerinde 8-10 öğrenciyle keyifliydi.

Ben de desteğe varım. Bizi kurtaracak şey BTR normu. Yıllardır ders saati konusunda bir ileri iki geri adım atıp duruluyor. 8 saat derse girmeme ve BTR olmama rağmen okulumda norm fazlasıyım. Bu konuda CİMER' e birkaç gün önce durumumu belirten bir yazı yazdım. YEĞİTEK' in BT sınıfı olan okullara ekstra norm tanımlayabileceği ile ilgili bir yönetmelik var fakat uygulanmıyor. Bu konu üzerinden bastırıp her BT sınıfı olan okula ekstra bir norm da talep edilebilir. BTR konusunda da norm talep edilebilir.

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni kadrosu için benim düşüncem: karar vericilerin bizim BTR görev alanlarımızın eğitim öğretime faydasına ikna olması ile mümkün olacağını düşünüyorum. Genel algı (istisnalar hariç) BTR olmasa da olur yönünde.

Bir okulda yöneticisinden öğretmenine ,velisine kadar BTR ‘nin okullarda çok faydalı olduğunu hissettiren görevlerimiz olmalı. Zaten yaptığımız ama resmi görev tanımlarında detaylı yazılmayan , güncellenmeyen veya yeni eklenebilecek örnekler yazmak istiyorum. Ekleme çıkarma yapabilirsiniz.

Okullarda BTR Algısı ve Eğitim Öğretime Olumlu Etkisi İle İlgili;

Temel Görev ve Sorumluluklar:

1. Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik dijital okuryazarlık, güvenli internet kullanımı ve teknoloji etiği alanlarında farkındalık çalışmaları yürütmek.
  2. Okulun yıllık eğitim teknolojileri strateji planını hazırlamak ve uygulamasını koordine etmek.
  3. Yapay zeka, artırılmış gerçeklik, kodlama, robotik ve 3D tasarım gibi güncel teknolojileri eğitim süreçlerine entegre etmek için projeler geliştirmek.
  4. Branş öğretmenlerinin teknolojiyi ders içeriklerine entegre etmelerine yönelik bireysel ve grup destekleri sağlamak.
  5. Okulda kullanılan dijital araçların (etkileşimli tahta, tablet, bilgisayar, yazılım vb.) kullanımını denetlemek, güncel kalmasını sağlamak.
  6. Eğitimde kullanılabilecek yapay zeka destekli araçlar hakkında öğretmenleri bilgilendirmek ve uygulamalı eğitimler düzenlemek.
  7. Kodlama, robotik, yapay zeka, 3D tasarım ve dijital medya gibi alanlarda öğrenci kulüpleri ve projeleri organize eder.
  8. Öğrencilerin TEKNOFEST, TÜBİTAK, Codeweek, FLL gibi teknoloji ve inovasyon temelli yarışmalara katılmaları için destek verir.
  9. Okul içi teknoloji kullanımına ilişkin ihtiyaçları belirlemek, bu doğrultuda donanım ve yazılım önerileri sunmak.
  10. MEBBİS, EBA, Öğretmen Bilişim Ağı ve diğer ulusal dijital platformların etkin kullanımını teşvik etmek.
  11. Öğrencilerde teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi riskli davranışlara karşı bilinç geliştirmek için bilgilendirme çalışmaları yapmak.(Genellikle Okul Rehber Öğretmenleri bu eğitimleri yıllık planlarında olduğu için onlar yapmakta. Bu göreve biz öncülük etmeliyiz)
  12. İl/ilçe düzeyinde yapılan formatörlük faaliyetlerine aktif katılım sağlamak, raporlamak ve uygulamaları okula uyarlamak.
  13. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, teknolojiyi erişilebilir ve kapsayıcı bir şekilde kullanmaya yönelik çalışmalar yapmak.
BTR Kadrosu şartları örnek:En az 500 Öğrencili ilkokul, ortaokul, liseye bir BTR Öğretmeni Kadrosu şeklinde düzenlenebilir. Kadro başvuruları isteğe bağlı olmalı.
Ayrıca; Yapay Zeka, Siber Güvenlik, 3D Tasarım Alanlarında Mesleki Ortaokullar açılmalı, buralarda B.T. Öğretmenleri üretime dayalı eğitimler vermeli.

Btr öğretmenin görev ve sorumluluklarında tamircilik yoktur zaten, şu an çoğunlukla tahta ve alt yapı arızalarını takip edip fatih pys sistemine giriş yapılıyor. Bizim burda bahsettiğimiz konu şu an zaten halihazırda yapılan uygulamanın (ders görevini yerine getirip ve btr görevlendirmesi şeklinde görev yapan arkadaşların) ders saatine bakılmaksızın direk Btr normu verilmesidir.Bu sizi rahatsız edecek bir konu değildir.

Örgütlü bir şekilde ilerlememiz,
Sendika desteği almamız,
bakanlığa temsilci göndermemiz,
bakanlıkla işbirlikli çalışan daha önceden teması olan meslektaşlara ulaşmamız,
Sorunlarımızı bir komisyon gibi çalışarak yukarda arkadaşların dile getirdiği maddeleri ve daha fazlasını rapor halinde bu konuda karar yetkisi olan kişi kurumlara aktarmamız,
kamuoyu oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum.
Daha önceden yapılmış gayretleri bilmeden naçizane ilk aklıma gelenleri yazdım.
kendi ilçemde zümre toplantılarında konuşmaya ve ilçe-il koordinatörlerinden bu konuda gündem oluşturmaya yönelik çalışmalarımız oldu.. ama cılız kaldık. söz dönüp dolaşıp toplantıya imza atanlar atmayanlar şekline gelip konfor alanımıza geri döndük. kendime özeleştirimdir.

Siz yenisiniz galiba hocam, 20 yılı devirip 40 öğrenciyi 15 pc ye siğdirmaya calisip yıllarca dur sus diye bagırmaktan faranjit olunca insan artık dersten yılıyor. Artık 2 saat derse girmektense 35 40 saat tahtalarla ilgilenmeyi yeğler pozisyona geliyorsun. Öğretmenlik dogunun dag köylerinde 8-10 öğrenciyle keyifliydi.
Hocam maalesef bende de faranjit var ve bende 20 yılı çoooktan devirdim ancak öğretmenliği hala çok seviyorum briçok görev vermek istiyorlar ancak sınıftan uzaklasacağım için hep redettim bence bir öğretmenin yeri sınıf ve öğrencilerinin yanıdır.

Öğretmenlik,Öğrenmeyi sevenle anlam kazanır.Kimse,öğrenmeyi istemiyor.Tesla'nın ki gibi değilde edison gibi bir hayat istiyor.Para gelsin de nasıl olursa olsun.

emin olun btr kadrolu olacağı için o istemeyenlerin büyük bir çoğunluğu isteyecektir benim tanıdığım bir çok özellikle bayan bilişim öğretmeni müdürlerinin kendi tanıdıklarını getirmek için onları psikolojik olarak yıldırmış olduklarından yüzlerini görmemek için btr olmuyorlar her sene binlerce lira hak kaybına uğruyorlar.

Ben de desteğe varım. Bizi kurtaracak şey BTR normu. Yıllardır ders saati konusunda bir ileri iki geri adım atıp duruluyor. 8 saat derse girmeme ve BTR olmama rağmen okulumda norm fazlasıyım. Bu konuda CİMER' e birkaç gün önce durumumu belirten bir yazı yazdım. YEĞİTEK' in BT sınıfı olan okullara ekstra norm tanımlayabileceği ile ilgili bir yönetmelik var fakat uygulanmıyor. Bu konu üzerinden bastırıp her BT sınıfı olan okula ekstra bir norm da talep edilebilir. BTR konusunda da norm talep edilebilir.
hocam merkez ilçelerde 12-16-20 şubeli bir çok okulda bt sınıfı yok ama fatih projesi var. Sadece bt sınıfı olan okullara denilirse bi çok okul devre dışı kalır.

Hocam maalesef bende de faranjit var ve bende 20 yılı çoooktan devirdim ancak öğretmenliği hala çok seviyorum briçok görev vermek istiyorlar ancak sınıftan uzaklasacağım için hep redettim bence bir öğretmenin yeri sınıf ve öğrencilerinin yanıdır.
hocam tartışmaya gerek yok. Bu kadroya isteyen geçecek. İstemeyen geçmeyecek. İsteyen BTR kadrosu olan okula geçecek maaş karşılığına kadar okulda ne kadar ders varsa derse girecek, isteyen ders normu olan okulda kalacak sınıftan kopmayacak. BTR istemeyenlere bi zararı yok. O yüzden BTR istemeyenler de var diye kaygılanmanıza gerek yok. Bilişim dersi ve normu olmayan biçok okul var. Amacımız buralarda BTR kadrosu oluşturmak. BTR kadrosuna bağlı okula atanmak isteğe bağlı olacak.

Son düzenleme:
Öğretmenlik,Öğrenmeyi sevenle anlam kazanır.Kimse,öğrenmeyi istemiyor.Tesla'nın ki gibi değilde edison gibi bir hayat istiyor.Para gelsin de nasıl olursa olsun.
hocam en az kaç yıl norm fazlası olarak kaldınız? Aynı anda en az kaç okula görevlendirildiniz. En az kaç yıl bt sınıfı olmayan okulda derse girdiniz? BT sınıfı olmayan okulda yazılımı hakkıyla öğretebiliyor musunuz? Sizce bakanlık bt sınıfı olmayan ortaokullara bt sınıfı kuracak mı? Seneye hangi okulda olacağınız, hangi köylere gideceğiniz kaç köydeki okula gideceğiniz, ne kadar uzaklıktaki köye gideceğiniz ne kadar uzaklıktaki ilçeye ders doldurma görevlendirmesi olarak gideceğiniz belli mi? Yoksa merkez okullarının birine yerleştiniz, normunuz ve kadronuz garanti altında mı?

Son düzenleme:
hocam en az kaç yıl norm fazlası olarak kaldınız? Aynı anda en az kaç okula görevlendirildiniz. En az kaç yıl bt sınıfı olmayan okulda derse girdiniz? BT sınıfı olmayan okulda yazılımı hakkıyla öğretebiliyor musunuz? Sizce bakanlık bt sınıfı olmayan ortaokullara bt sınıfı kuracak mı? Seneye hangi okulda olacağınız, hangi köylere gideceğiniz kaç köydeki okula gideceğiniz, ne kadar uzaklıktaki köye gideceğiniz ne kadar uzaklıktaki ilçeye ders doldurma görevlendirmesi olarak gideceğiniz belli mi? Yoksa merkez okullarının birine yerleştiniz, normunuz ve kadronuz garanti altında mı?
hocam niye beni bu kadar detaylı anlattınız ki :)

yıllardır btr yiz zaten madem bu işi yapıyoruz bari kadrolu olsun , ama şu an ortalık çok karışık arkadaşlar şu yangın sönene kadar beklemek lazım, ortalık durulunca harekete geçeriz.

projelere katılmayın(btr olmayın demiyorum, öğretmenler btr istemiyorsa ben de yapmıyorum görevlendirmeyi deyip bakanlık gerçekten ihtiyaç olan yerlerde mağduriyetler yaşanabilir eğitim öğretim açısından) belki btr kadrosu gelir en başta proje yapmak şartıyla, onun dışında btr kadrosu beklemiyorum bu kadar ücretli öğretmen ve norm fazlaları varken.

Öğretmene lafım yok zaten.Sistemin öğrenmeyi teşvik etmediğini belirttim.İnsanların dünya görüşü bu yönde.Emek harcamak,ilim istemek değilde para dilemek çoğu kişinin dileği.Sen,derdinden bahsediyorsun senin derdini çözerler gidip başka yerden patlak çıkar.Yamayla düzelmez.Sorunun kaynağına inilip aklı başında kişiler kafa yorarak çözümler üretir.
Bende belirttiğim nedenden btr istedim zaten:) Açıkçası daha çok gelişiyorum öyle.

Öğretmene lafım yok zaten.Sistemin öğrenmeyi teşvik etmediğini belirttim.İnsanların dünya görüşü bu yönde.Emek harcamak,ilim istemek değilde para dilemek çoğu kişinin dileği.Sen,derdinden bahsediyorsun senin derdini çözerler gidip başka yerden patlak çıkar.Yamayla düzelmez.Sorunun kaynağına inilip aklı başında kişiler kafa yorarak çözümler üretir.
Bende belirttiğim nedenden btr istedim zaten:) Açıkçası daha çok gelişiyorum öyle.
Mesajinizi farkli yorumlamışım hocam. Özür dilerim. Saygılar. Btr kadrosu inşallah olur.

BBNET
Geri