BTR Kadrosu İsteyenler Birlik Olalım mı?

Kodla Büyü
Hocam daha öncede yazdım. Btr görevlendirmesi olan öğretmen norm fazlası olsa bile görevlendirmesinden dolayı resen gönderilmez dense bile bize yeter. İlk adım için.

Ders saati sınırlaması veya şube sayısı sınırlaması istemek çok yanlış. Bakanlık o sınırları çok yukarı çeker. Bugünümüzü ararız. Çok kişi btr olamaz. Keşke eskisi gibi kalsaydı denir. Çözüm koşulsuz şartsız aynı rehber öğretmen gibi her okula btr kadrosu.

Ders saati sınırlaması veya şube sayısı sınırlaması istemek çok yanlış. Bakanlık o sınırları çok yukarı çeker. Bugünümüzü ararız. Çok kişi btr olamaz. Keşke eskisi gibi kalsaydı denir. Çözüm koşulsuz şartsız aynı rehber öğretmen gibi her okula btr kadrosu.
Hocam psikolojik rehber öğretmenlerinin de sınırı var. İllaki bi sınır koyulması gerekir. En az 8 veya 12 şubesi olan okullar makul BTR KADROSU için bana göre. Şu an en az 8 şubeli okullara BTR geçici görevlendirilmesi yapiliyor. Şube sayisini çok yukarı çekeceğini düşünmüyorum.

Tabiki bir sınır koyabilirler. Ama sınır konmasını biz istemeyelim onu diyorum. Biz fatih projesi olan her okula isteyelim. Onlar isterse sınır koysun. Siz 12 dersiniz onlar 16 der 20 der. Çok arkadaş mağdur olur. Neden ısrarla adamlara bize sınır koy diyelimki? Pisk. Rehber öğretmenin sınırı en az 100 öğrenciydi değişmediyse.

rehber öğretmenlerin okulda olması için ders saati normumu var. her okula bir btrehber öğretmen kadrosu verilir ders varsa isterse girer istemezse idareciler türkçe matematik derslerini heba edeceklerine bu derslere girerler zaten büyük çoğunluğu kendi ana derslerine girmiyor öğrenciler mağdur ve rezil oluyor.
Rehber öğretmenlerde 500 öğrenci katlarına göre norm veriliyor. Yani kriter var. Öyle sizin dediğiniz gibi kafalarına göre değil. Btr için nasıl bir norm beliryeceksin. Bt derslerine kim girecek. Öyle sallamayla olmuyor bu işler. Fikrin varsa tartışalım yoksa öyle sallaya sallaya bana konuşma

Böyle bir görev gelecekse 8 şubesi ve etkileşimli tahta olan bütün kurumlara norm verilmeli. (Meslek liseleri mesleki eğitimler ilkokullar dahil)

rehber öğretmenlerin okulda olması için ders saati normumu var. her okula bir btrehber öğretmen kadrosu verilir ders varsa isterse girer istemezse idareciler türkçe matematik derslerini heba edeceklerine bu derslere girerler zaten büyük çoğunluğu kendi ana derslerine girmiyor öğrenciler mağdur ve rezil oluyor.
Bilişim dersi heba olsun bu dersteki öğrenciler rezil olsun en azından zaten önemsiz ders demek istemişsiniz. İster kızın, ister ne yaparsanız yapın! Bu ders, bu branş siz ve sizin gibi düşünen zümrelerimizin katkılarıyla bu hale geldi! Teşekkürler!

İşin en mantıklısı 10 sınıfa kadar bir BTR normu şeklinde 10 ar 10 ar olacak. Bakan danışmanı Erzurum BÖTE mezunu danışmanın abisi S.Karaman da aynı şekilde Cumhurbaşkanlığında bunu değerlendirmemiz lazım.

Cimer e hic soran oldu mu ?
Hocam BTR KADROSU bizim bakanlıktan geçici BTR görevlendirmelerin yerine isteyeceğimiz rica edeceğimiz kaıcı bir kadro. Bakanlığın şu an bir suçu yok şikayet edilecek. Ha bu kadar norm fazlası BT ve BÖTE öğretmeni ne yapılacak, nerede değerlendirilecek o sorulabilir. O da direkt CİMERe olmaz heralde.

Destekliyorum. Artık geçici görevlendirmeler kalıcı norma dönüşmesi için birlik olalım gerekli görüşmeleri yapalım. 10 yıldır meslekteyim her sene bu yıl durumun ne olacak diye stresi yaşıyorum.
Fatih projesi üzerinden 10 tahtası olan okullara drs saati e bakılmadan BTR normu verilmesi gerekli.
Öncü ekip oluşturmalıyız.

Okullarınızdaki hizmetliler var ya bildiniz mi? Hah işte onları istedikleri kadroya öğretmen olarak atarlar da size o btr normunu yine vermezler

BBNET
Geri