BTR Kadrosu İsteyenler Birlik Olalım mı?

Kodla Büyü
M. Yardımcılığı gibi bir norm verilebilir. Maaş karşılığı 6 saat olur. 25 saat ders olan bir okuda bir btr normu bir bote normu olmuş olur. Tayin döneminde açığa göre isteyen istediğini yazar.
bence ders verilmesin rehber öğretmenler gibi odamız olsun sistemimizi kuralım daha sistemli kaliteli hizmetimizi devam ettirelim.

BTR destekliyorum.. Yani mecbur kalıyoruz bir yandan.. Kendi okulumda BTR + 2 okula görevlendirme.. Aşırı yormaya başladı.. Ancak ilçeye koordinatörümüz geldiğinde her BTR'yi 5 okula falan görevlendiriliyor kağıt üstünde.. yani nerden baksan sadece benim ilçemde 20 tane BTR ihtiyaç var. Ancak 5 öğretmenle bu işi çözüyorlar.. En az öğretmenle en çok fayda alırken BTR kadrosunu düşünürler mi? bilemiyorum ancak tüm etkinlik vs ne varsa katılmaya hazırım.. bir şey yapmalııı..
fayda almıyorlar hocam o isteyen öğretmenlere diretip bir nevi mobbing ve angaryayı kabul ettiriyorlar sonuçta iş aslında olması gerektiği gibi yürümüyor kağıt üstünde yürüyormuş gibi görünüyor.

İşin nasıl olması gerektiğini açıklayabilir misiniz, hocam?
Bir öneride naçizane benden. Meslek lisesi deyim 40 üzeri akıllı tahta ve bilişim bölümü hariç 6 bölümde 6 bilg atölyesi var. 2 yıldır ne bir tahtaya nede başka bilumum bir PC sine üst yazı olmadan bakmıyorum.
Bolumum disinda hiç bir makinaya bakmıyorum.
Okul müdürü ve bölüm arkadaslarima da uygun bir dil ile gelsin ilçe BTR si yapsın yada seçmeli derslerden secin BTR görevlendirmesi isteyin diyorum.
Tüm tef li arkadaşlarıma da size kıymet vermeyen bir sistemde sistemi protesto ederek ders disi minimum iş e davet ediyorum.

Norm fazlası depo öğretmenleri işlevselleştirecek ve artık önem vermediği Bt öğretmenlerini de bir kalıba sokacağı tek peoje budur. Norm fazlası olanları resen eğitime alacak, bizleri de Btr yapacaklar. Tüm okullara birer teknoloji sorumlusu kötü mü olur? Diyeceksiniz ki norm fazlası sosyalci ne anlayacak? En azından boşa maaş olmış olmayacak ve zamanla öğrenecek.

Norm fazlası depo öğretmenleri işlevselleştirecek ve artık önem vermediği Bt öğretmenlerini de bir kalıba sokacağı tek peoje budur. Norm fazlası olanları resen eğitime alacak, bizleri de Btr yapacaklar. Tüm okullara birer teknoloji sorumlusu kötü mü olur? Diyeceksiniz ki norm fazlası sosyalci ne anlayacak? En azından boşa maaş olmış olmayacak ve zamanla öğrenecek.
Hocam sadece kendi ilçe grubumda 76 bilişim öğretmeni norm fazlası. Her yıl ortaokullarda pilot uygulama projesi kapsamında ingilizce siniflari artiyor bilişim dersi kaldiriliyor. Norm fazlası bilişim ogretmeni sayisi gittikçe artiyor. Bakanlik çıkmaza girdi bizim branşta. İsteyenler BTR kadrosuna geçebilir. Norm fazlalarindan doldurulamaz ise ilk atamadan doldurulur.

Son düzenleme:
BT sınifı olmayan okullarda ders mers hikaye. Adam 3 er saat olsun zorunlu olsun demiş birde. BTR icin tam destek.
Hocam ben ders sayımızın arttirilmasi için BTR kadrosu istemeyen bazi arkadaşlardan daha fazla mücadele etmişimdir. Ama olmadı. Yoruldum. Bakanlik ders konusunda ciddi olsa zaten BT sinifi kurar her okula. Belki koy okullarinda bt siniflari kurulabilir. Ama merkez ilçe okullarinda maalesef bt siniflari kaldirildi. Ve mekan da yok. Nüfus artiyor diye bt siniflari normal siniflara çevrildi. İlçelere yeni okul binası yapilmasi lazim bt sinifi için. Biz okulda var olan derse girelim ama BTR kadrosu olsun. Maaş karşılığı doldurma durumuna bakilmasin. Psikolojik rehber öğretmeni sürekli derse mi giriyor? Yerimiz okulumuz belli olsun. Seneye kaç okula gideceğim hangi okullara gideceğim belli değil. Kendini merkezde buyuk okula atmiş norm sorunu olmayan zümrelerimiz için bu sorun şu an gündemde değil. Ama birgün onlar da norm fazlasi olup 3 okul dolaştiginda bize hak verecek. Sınıf şube sayısı en az 12 olan FATIH projesi tamamlanmış okullara btr kadrosu verilse en az 3-4 bin okulda btr kadrosu açılır. Norm fazlalarından da isteyenler değerlendirilmiş olur.

Son düzenleme:
Tek çözüm BTR kadrosudur bencede. BTR kadrosunun olma ihtimali ders sayısının artma ihtimalinden çok daha fazladır. Bizim işimiz işin ekonomisini düşünmek değil arkadaşlar sadece talep etmek. Ben okulun parası yok diye 15 tabure istemedim müdürden , adam emniyet müdürüne 1000 tl lik çiçek yaptırdı oda ziyarete gelmedi çöpe gitti. Demem o ki siz isteyin bakan dedi zaten 50 bin norm fazlası var diye bunlar zaten maaş alıyor şu anda 10 bini BTR olsa ne değişecek. ya da her sene 1000 dinci az alsalar 10 yılda 10 bin BTR alabilirler mesela.. ben destekliyorum.

Sınıf şube sayısı en az 12 olan FATIH projesi tamamlanmış okullara btr kadrosu verilse en az 3-4 bin okulda btr kadrosu açılır. Norm fazlalarından da isteyenler değerlendirilmiş olur.

BTR olmasak da okulda bi sorun olduğunda herkes bizden bekliyor. Bu sefer bir yandan dersler bir yandan da sorunlarla ilgilenmek gerekebiliyor. BT sınıfları çok eski, derslere önem de verilmiyor. Yıpranan gene biz oluyoruz. BTR normu olsa en azından yerimiz belli olur diye düşünüyorum.

Sayın @mavi85 Hocam BTR kadrosu verilmesini ve isteyenlerin bu kadroya geçmesini çok isterim. Birlik olmak adına çok güzel bir başlık açtınız kendi adıma sizi destekliyorum. Aşağıya bir alıntı bırakıyorum.
"Bakan Tekin: Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi kamu tarafından fonlanmıyor."

Birlik olmak adına ne yapabiliriz kendime göre aktarayım arkadaşlar da ekleme yapsınlar lütfen.
Önce bir kanal oluşturmalı. Bakanlıktan görüşme talep edebilecek ve gidebilecek arkadaşlar bulmalı bakanlığın branşımıza bakış açısının ne olduğunu öğrenmeliyiz.
Başlangıç noktası bu olacak şekilde sendikalarımıza baskı yapmalıyız, özellikle Teknofest finaline katılan arkadaşlar bizim için fırsat olabilir.

Kadro verileceğini düşünmüyorum. Btr görevlendirmesi tüm eğitim öğretim yılı için yapılıp, onların norm saatini 6 saatte düşürerek sorunu ortadan kaldırabilirler. Köy okullarında ve yibolarda norm için 6 saat yeterli. Bu çözüm en basit yolu. Hem derse kim girecek sorunu kalkar hemde norm fazlalığı sorunu.

Kadro verileceğini düşünmüyorum. Btr görevlendirmesi tüm eğitim öğretim yılı için yapılıp, onların norm saatini 6 saatte düşürerek sorunu ortadan kaldırabilirler. Köy okullarında ve yibolarda norm için 6 saat yeterli. Bu çözüm en basit yolu. Hem derse kim girecek sorunu kalkar hemde norm fazlalığı sorunu.
Hocam ben inaniyorum. En azından talep edelim bakanliktan. 5. sınıflarda ingilizce sınıfına geçen okul sayısı artmaya başladı. Bunun sonucunda dersimiz kaldirildiği için norm fazlası sayimiz ciddi şekilde artmaya başladı. Ders de kaldiriliyor ise bakanlık bize bir çıkış ve çözüm yolu bulmalı. Sonsuza kadar ilçe deposunda mı bekleyecek bu kadar norm fazlası bilişim öğretmeni. Bu bakanlığın da bir sorunudur. BTR kadrosundaki öğretmene ders olayi ister 6 saat, ister maaş karşiliği doldurma şartı aranmaksizin okulda kaç saat ders varsa girecektir şeklinde olabilir. BTR KADRO şartı ise okulda en az 12 şube bulunması ve Fatih projesinin tamamlanmiş olması olabilir. Teklifimiz bu şekilde.

Son düzenleme:
Sınıf şube sayısı en az 12 olan FATIH projesi tamamlanmış okullara btr kadrosu verilse en az 3-4 bin okulda btr kadrosu açılır. Norm fazlalarından da isteyenler değerlendirilmiş olur.
Hocam siz 12 dersiniz bakanlık onu 16-20 yapar. Sınıf sayısından bağımsız istemek lazım. Rehber öğretmen verirken sınıf sayısına bakılmıyor. Galiba 100 öğrenci yetiyor. Ondan sonra bugün görevlendirme alan 8-12 şubelik arkadaşlar hiç görev alamaz. Bugünkü haklarınıda kaybederler. Ek dersleri gider. Kaş yaparken göz çıkarmayalım. Fatih projesi olan her okula bir rehber öğretmen istemeliyiz. Daha baştan kendimiz kısıtlama yaparsak biz zarar görürüz. Sözlerimi yanlış anlamayın. Sizi destekliyorum. Btr kadrosu benimde yıllardır isteğim.

Btr kadrosu verilmese bile, "btr görevlendirmesi olan öğretmen norm fazlası olsa bile resen başka okula gönderilemez" ibaresi yönetmeliğe eklenirse bizi çok rahatlatır.

Btr kadrosuna gerek yok. Okulda 15 saat btr gorevi maas karsiligi olarak gorev verilse yeter.zorunlu olarak 6 saat ek gorev verilebilir ayrica

rehber öğretmenlerin okulda olması için ders saati normu yok.her okula bir btrehber öğretmen kadrosu verilir ders varsa isterse girer istemezse idareciler türkçe matematik derslerini heba edeceklerine bu derslere girerler büyük çoğunluğu kendi ana derslerine girmiyor öğrenciler mağdur ve rezil oluyor. Zaten artık yapay zeka bilişim dersine gerek bırakmadı en iyi programcılar bile artık tası tarağı toplamaya başladılar farklı alanlara yönelmeye gittiler

Son düzenleme:
Bakanın başındaki en büyük sıkıntı şuanda norm fazlaları. Bunu çözmek istiyor.Bunun branş içindeki norm fazlalarına çozum olacagi güzel bir dille anlatilirsa sıcak bakabilir.

Çözüm dersimizin geri verilmesi.
Ben bu bölümü okurken ilkokuldan lise1 e kadar bu ders vardı.
Atayacak öğretmen bulamiyorlardi. İsmine bilgisayar geçen
20 bolumden atama yaptilar.

Önce kaldırdılar. Sonra 5ve 6 lara sembolik koydular.

Biz BTR olacaksak. Okulda bt sınıfi bilişim atölyesi ve ogrencilerin bize gelebilecekleri serbest saatleri olmalı.

Onlarla çalışıp yarışmalara projelere hazirlanabilelim.

Suanki btr biltigimiz tüm firmalardaki IT teknisyenliği. Öğretmenlik değil.

"Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."

BTR normu, zaten norm kadro yönetmeliğinde olan bir madde. Asıl yapılması gereken bu maddenin çalıştırılması için YEĞİTEKle görüşmek. Burada derslere bakılmaksızın isteseler ilkokullarda bile kadro açabilirler.

Ben BTR için yönetmelik bile yazdım ve bakanlığa gönderdim geri dönen olmadı bence boşuna umutlanmamak lazım

Ben ders falan istemiyorum bana direkt btr kadrosu versinler ben okeyim. Ders anlatıyorsun da ne oluyor bilgisayarı olmayan laboratuvarı olmayan okullarda ders anlatsan ne anlatmasan ne. Btr olur işime bakarım

Çözüm ders verilmesi değil. Ders verilsede 2 sene sonra vazgeçip kaldırırlar. Biz tamircimiyiz diyor bazı arkadaşlar. Okulda bt araçlarının güncelleme, bakım işlemlerini tabiki biz yapıcaz. Yapamadığımız şeyler içinde servis çağıracaz. Bunun ücretinide btr ekdersiyle alıyoruz. Çözüm koşulsuz şartsız her okula bir btr kadrosu. Aynı rehber öğretmen gibi. Hiçbir zaman norm fazlası olmazsın. Okuldaki zorunlu bilişim derslerine girersin. Seçmeli ders almanada gerek kalmaz.

Çok ders isteyen arkadaşlar içinde bir sürü seçmeli ders var. İdarenizi ikna edin koydurun. Bakanlığın zorunlu etmesini beklemeyin. Her okulda düzgün lab. yok.

Benim görüşüm dersi olmayan okula kadro zor. Sınıfları bilişim teknolojileri araçları ile donatılmış ve 10 saat dersi olan okula kadro verilmeli gibi bir durum olsa bile bizi ihya eder. Açıkta kimse kalmaz bir çok norm oluşur. Ya da Bilişim Teknoloji öğretmenleri için bölge normu uygulamasını kaldırsalar bile büyük bir gelişme bizim için

BBNET
Geri