BTR Görevlendirmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ay51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ay51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar BTR görevlendirmesi ilimizde valilik oluruna göre 07.10.2015 tarihinde (çarşamba) günü başladı. Okullara teblğ edilmesi 12.10.2015 (pazartesi) yapıldı. Şimdi sormam gerekn soru şu ek ders yazılırken valilik oluru mu kıstas alınır yoksa okullara tebliğ edildiği tarih mi? İdare pazartesini baz alırız dedi. Eğer çarşamba günü baz alınacaksa 11 saat aşağı yukarı 100 tl zarar var. Sizden aynı şeyleri yaşıyorsunuz idareciler kendi ek dersleri ile ilgili birşey olduğunda kılı kırk yararlar ama öğretmen olunca iş değişir.

Benim bildiğim valilik olurun da eğer başlangıç tarihi belirtilirse o tarih geçerlidir. Eğer belirtilmiyorsa hangi tarihli yazı ise o tarih geçerlidir. Okula gelen yazının tarihi o kadar önemli değil.

Aynı durum bizde de olmuştu. O tarihler arası okula gidip geldiğim için ücret yazdılar. Ama farklı bir liseye görevlendirildiyseniz tebliğ tarihi olcaktır gitmediniz sonuçta. Kendi okulunuza gittniz ama ücretinizi yine de yazmaycaklarsa diğer görevlendirmede tebliğe kadar gitmeyiniz sayın hocam.

Valilik olurunda tarih 07.10.2015 (çarşamba) Geçen hafta okuldaydım. Ancak idare ellerine pazartesi yazı ulaştığı için pazartesiden itibaren ek ders yazılacak diyorlar. bunun yasal bir dayanağı var mı?

valilik görevlendirmeleri 6 aylığına yapılıyor valilik olur tarihini saymayan idarecilere sorun bakalım görevlendirme bitiş tarihi olarak okula tebliğ tarihinimi baz alacaklar yoksa valilik olur tarihimi?
Başlangıça tebliği bitişe valilik oluru tarihini baz alacaklarsa görevlendirme nasıl 6 ay olacak.

Tebliğ tarihinin geçerli olması gerekir bence. Çalışma yapmasığın bir şey için ücret olmaz. Ama hali hazırda fahri görev yapanlar ücreti hakediyor.

ay51' Alıntı:
Valilik olurunda tarih 07.10.2015 (çarşamba) Geçen hafta okuldaydım. Ancak idare ellerine pazartesi yazı ulaştığı için pazartesiden itibaren ek ders yazılacak diyorlar. bunun yasal bir dayanağı var mı?
hocam görevlendirmelerin kabulu mülki amirin imzasıyla gerçekleşir. Valinin onayı olmasa görevlendirme resmilik kazanmaz. Ancak bildiğim kadarıyla valilik olurunun metninde 07.10.2015 tarihinden itibaren veya vb. bir bildirim geçiyorsa senin ek dersini vermek zorundalar. Geçen sene bizim okula yazı ekim başında geldi ama olurda (tarihi tam hatırlatmıyorum ama) 20 hazirandan itibaren diye belirtiyordu o tarihten itibaren ek ders yazıldı.

BBNET
Geri