BTR Görevlendirmede Sizlere Bir Soru

Kodla Büyü
Öncelikle BTR görevlendirmesi sonucunda devlete ücretli öğretmen görevlendirilmesi, derslerin başka bir öğretmene ek ders olarak verilmesi veya yolluk-yövmiye gibi ek bir ödeme çıkartılmaması esastır. Bu durum BTR görevlendirme yazısında ve tereddüt edilen hususlarda birçok yerde belirtilmiştir.
Okulda 46 saat ders 3 öğretmene maaş karşılığı 15 saat dağıtıldığında 1 saat ek ders kalıyor. Fakat sizin dağıtımınızla 28+18+0 olduğunda ödenecek ek ders haftalık 16 ya, aylık 64 e çıkıp devlete aylık 600 TL civarında fazla bir ödeme yaptırıyorsunuz.
Olması gereken; 46 saat öğleden sonraki dersleri 15 saat olarak bölüşürsünüz. 3.maddeye göre önceliği olan 2 öğretmen Btr liğe kendi okulunda farklı dönemlerde başvurur. Kalan öğretmen eğer varsa başka okulda Btr liğe başvurur. Yoksa şansına küser.
Kendi okulunuzda sabah dönemini seçen "hem sabahtan öğlene kadar Btr lik yapıyorum hemde öğleden sonra derse giriyorum, bu haksızlık" derse 2. Dönem yerler değiştirilebilir. Yani öğle dönemini seçen sabahı, sabah dönemini seçen öğle dönemini seçebilir.

Sizin dediğiniz gibi bir planlama yapılırsa hemenyardim hocamın dediği gibi devlet zarara uğrar, bunu da kimse kabul etmez. Kabul edilse bile devleti zarara uğratmaktan soruşturmalık olur. Bu kadar ders yükü varken btr olanlara 15 saat ders yükü verilir. Kalan saatlere btr olmayanlar girer.

hocalarımın dediği gibi 15 15 16 şeklinde dağıtım olur ve öncelikli iki arkadaş ters devre şeklinde BT Rehber Öğrtmeni olabilir.

BBNET
Geri