BTR Görevi- İkinci Okul

Kodla Büyü

vakitsiz67

Aktif Üye
Merhabalar arkadaşlar ilimizde BTR Görevlendirilmelerinde bu yıl ilk kez kez her öğretmene ikinci bir okul resmi olarak verildi.

İhtiyaç talep edildiğinde ikinci okuldaki sıkıntıları gidermekle görevlendirildik.

Başka illerde bu şekilde bir uygulama var mı?

Ne gibi sıkıntı hocam? rehberlik amaçlı sanırım yoksa tamircilik ise yönerge ile çelişir, öğretmenlikle çelişir. Hadi kendi okulumuzu anladık da başka okul ne demek?

Ne gibi sıkıntı hocam? rehberlik amaçlı sanırım yoksa tamircilik ise yönerge ile çelişir, öğretmenlikle çelişir. Hadi kendi okulumuzu anladık da başka okul ne demek?
Okulumuzda ne yapıyorsak aynısı hocam basit çözümleri varsa cozmemis bekleniyor. Arizlari tespit edip sisteme giriş için idareye rehberlik yapmamış isteniyor.
Sonuç olarak daha fazla cihazdan sorumlu oluyorsun ve başka bir okula gidiyorsun.

Kagit uzerinde yumusatmislar ama gercekte böyle olmuyor hocam bu isler. Dertleri bitmez acikcasi

Btr ile ilgili yazılarda bünyesinde şube sayısı 8 den az olan okullara btr görevlendirilmesinde öncelikli davranılmaz ve bu okullar diğer btr görevlilerinin sorumluklarına verilir diyor. Yani 8 şubeden az olan okulları verebiliyor ama onu da tüm btr lere eşit olarak vermesi lazım. Bu durum dışında ikinci okulu verme durumu olursa bu hatalı olur. Yani bu istisna dışında ikinci okul verilmemesi lazım.

Bazı illerde yıllardır ikinci okul görevlendirmesi var. Ders saati 21'in altındaysa ikinci okula veriliyor. Bir ara 3. okula göndermeyi düşünüyorlardı vazgeçtiler.

Merhabalar arkadaşlar ilimizde BTR Görevlendirilmelerinde bu yıl ilk kez kez her öğretmene ikinci bir okul resmi olarak verildi.

İhtiyaç talep edildiğinde ikinci okuldaki sıkıntıları gidermekle görevlendirildik.

Başka illerde bu şekilde bir uygulama var mı?
istanbul gibi bir yerde yaşayıpta btr ye talim olmak saatleri dikkate alınca en basitinden bir lokantada part time girseniz günlük akşam 6 gece 12 1200 TL ücret artı yemek artı ulaşım veriyorlar. ayda 10 gün yapsan 12bin tl formatörlüğe gerek bile yok bence yapmayın.
özel sektörde hem kafanızı dağıtır hem eğlenirsiniz hemde bir sürü çevre edinirsiniz

Bu sene 2 okulda görevliyim. Birisi kendi okulum, diğeri başka bir okul. Ders sayısı az 2 okul ise olabiliyor.

16 saat dersim var resen ikinci bir okula sadece formatörlük görevi verilmiş. Ben istemedim ve büyük bir okul. Gitmek istemiyorum. Böyle bir görevlendirme mümkünmü hangi yönetmeliğe dayanarak yapılır

bulunduğum ilçede 200 bilişimci var 50 tanesi görevlendirme alıyor haliyle açık çok, ilkokul yazanlara 2. bir okul mutlaka veriliyor. Açıklamasında ilkokulda btr kolay deniliyor

bulunduğum ilçede 200 bilişimci var 50 tanesi görevlendirme alıyor haliyle açık çok, ilkokul yazanlara 2. bir okul mutlaka veriliyor. Açıklamasında ilkokulda btr kolay deniliyor
Yönetmelik onemsiz yani, valla ilçede ilde yazi havale etmekte kolay o kadar memur, sb md, md yrd gerek yok

16 saat dersim var resen ikinci bir okula sadece formatörlük görevi verilmiş. Ben istemedim ve büyük bir okul. Gitmek istemiyorum. Böyle bir görevlendirme mümkünmü hangi yönetmeliğe dayanarak yapılır

Görevlendirmede kişinin istegi esastır, bilgi edinme ile ogrenin neye gore? İptal ettirin hocam btryi, canınız çıkar açıkçası. Rehber öğretmenler ne guzel is yok, dert yok ikinci okul yok ama bize gelince vurun abaliya...

İl ismi vererek söylüyorum Rize de 2018 yılından bugüne ikinci okula gidiyorum ve bu durumdan nefret ediyorum hatta 3. Okul bile giden var.
1200 kişilik lisede 50 ye yakın tahta var kadına 30-40 tahtalı ikinci büyük bir okula daha gidiyor hemde bayan daha neler var neler

İl ismi vererek söylüyorum Rize de 2018 yılından bugüne ikinci okula gidiyorum ve bu durumdan nefret ediyorum hatta 3. Okul bile giden var.
1200 kişilik lisede 50 ye yakın tahta var kadına 30-40 tahtalı ikinci büyük bir okula daha gidiyor hemde bayan daha neler var neler

Hocam neye göre yapılıyor onu bulamadım. Talep formunda mecbur tutuyor ve imzaliyorsaniz o baska.

Hocam neye göre yapılıyor onu bulamadım. Talep formunda mecbur tutuyor ve imzaliyorsaniz o baska.
cimere angarya olarak şikayet dilekçesi versin görevlendirme yazılarını da eklesin ve bunu 4-5 farklı öğretmen farklı cümlelerle şikayet etsin Bakanlık müfettişleri bakın o ilde neler yapıyor.

Aynen öyle oluyor hocam maalesef ama gemileri yaktım bundan sonra ne formatorluk ne bilmem ne.. ikinci dönem kafaya koymuşum almayacağım formatorluk hepi topu 10-20 bin TL arası bişey gider.. kime verirlerse versinler

Aynen öyle oluyor hocam maalesef ama gemileri yaktım bundan sonra ne formatorluk ne bilmem ne.. ikinci dönem kafaya koymuşum almayacağım formatorluk hepi topu 10-20 bin TL arası bişey gider.. kime verirlerse versinler
3 dönem görevi yaptım okullar rahattı ama bunun için mi okudum deyip durdum hocam. tabii takdir sizin.

bu sene btr olmadım ama görevlendirme gittiğim okulda tahta desteği bekleniyor ama ders saatinden dolayı yorgunluğum çok oluyor. btr olmadığımı bakamayacağımı söyledim.

Sayın hocalarım ihtiyaç halinde görevlendirme yapılabilir. Fakat bunun kriterleri vardır. Öncelikle ders saati kriteri: 20 saat dersi olup BTR olan birisini başka okula tekrar görevlendiremez. Usulsüzdür ama görevlendirme yapılmışsa HUKUK devleti olduğumuz için sizin uğraşmanız gerekir. İkinci olarak görevlendirme bölgesi aynı eğitim bölgesi olmak zorunda, eğer aynı eğitim bölgesi değilse, başka bölgelerde işlin içine gireceğinden puanı en düşük olan farklı bölge öğretmeni yolluk alarak görevlendirilir.
Diğer bir husus ise görev yaptığınız okuldaki tahta sayısı: 20 üstü tahtası olan bir okuldaki öğretmeni görevlendiremezler.Ama bir önceki maddedeki gibi görevlendirirlerse yine HUKUK devleti kriterlerine göre sizin uğraşmanız gerekiyor. Ya da yukardan bir tanıdık bulacaksınız.

Benim anlamadığım şey bu ikinci okul görevlendirmesi her ilde farklı mı oluyor. Peki bu kimin keyfine göre oluyor. Ben her ilde 18 saatten az dersi olan Bilişimcinin ikinci bir okul daha seçip Bilişim rehberi olarak görevlendirildiğini düşünüyordum açıkçası. Çünkü bizim ilde 3 yıldır bu uygulama var.

Sayın hocalarım ihtiyaç halinde görevlendirme yapılabilir. Fakat bunun kriterleri vardır. Öncelikle ders saati kriteri: 20 saat dersi olup BTR olan birisini başka okula tekrar görevlendiremez. Usulsüzdür ama görevlendirme yapılmışsa HUKUK devleti olduğumuz için sizin uğraşmanız gerekir. İkinci olarak görevlendirme bölgesi aynı eğitim bölgesi olmak zorunda, eğer aynı eğitim bölgesi değilse, başka bölgelerde işlin içine gireceğinden puanı en düşük olan farklı bölge öğretmeni yolluk alarak görevlendirilir.
Diğer bir husus ise görev yaptığınız okuldaki tahta sayısı: 20 üstü tahtası olan bir okuldaki öğretmeni görevlendiremezler.Ama bir önceki maddedeki gibi görevlendirirlerse yine HUKUK devleti kriterlerine göre sizin uğraşmanız gerekiyor. Ya da yukardan bir tanıdık bulacaksınız.
hocam beni de aynı şekilde 5. eğitim bölgesinden 3. eğitim bölgesine maaş karşılığını doldurmam icin resen görevlendirdiler. üstüne üstük kendi okulumda btr görevim de var. bu duruma itiraz edebilir miyim? bari kendi eğitim bölgemde maaşımı tamamlatsinlar en azından. ta uzakta başka bir okulda çalışmak istesem zaten tayinimi oraya isterim.

Benim anlamadığım şey bu ikinci okul görevlendirmesi her ilde farklı mı oluyor. Peki bu kimin keyfine göre oluyor. Ben her ilde 18 saatten az dersi olan Bilişimcinin ikinci bir okul daha seçip Bilişim rehberi olarak görevlendirildiğini düşünüyordum açıkçası. Çünkü bizim ilde 3 yıldır bu uygulama var.
yok hocam bizim il ikinci okulda maaş karşılığı gorevlendirmesi yaptı. ikinci okulda btr görevlendirmesi yapmadılar yani. neymiş efendim tasarruf tedbirleri varmış. gönderdikleri okul da farklı eğitim bölgesinde.

21 saate kadar derse resen sokabilirler ama btr olarak ikinci okul olamaz. Bilgi edinme ile sorarım neye göre yaptınız sonra görev iptali için yazarım bir daha da almam BTR. dediğim gibi rehber öğretmenler çay ile mesai bitisin başka okula gönderemezsin, iş veremezsin ama bize gelince oraya git buraya gel..

Hocam 2 okul btr, yetmedi üzerine 2. Okula 12 saat derse görevlendirildim. Yani kendi okulum dahil 3 okul

Hocam 2 okul btr, yetmedi üzerine 2. Okula 12 saat derse görevlendirildim. Yani kendi okulum dahil 3 okul
yuh yani hocam afedersin. iyice saçmalamışlar. güçleri bize yetiyor ancak. ego tatmini filan herhalde. birlik olup haklarımızı aramamız lazım artık.

Gördüm ki bu BTR olayında fantazinin sınırları yok arkadaşlar.
Denk geldiğiniz il, ilçe, okula göre bambaşka maceralar söz konusu. Bazılarını iletişim kabiliyetinizle, mental enerjinizle ve tecrübelerinizle aşmanız mümkün. Bazen harika bir düzeniniz oluyor. Bazen öyle bi ortama denk geliyosunuz ki böyle aşkın ızdırabını diyebiliyorsunuz.
Son yıllarda gördüğüm kadarıyla iller arasında BTR konusunda sinekten yağ çıkarma yarışı var. Ötekinin yaptığını duyan valilik/ il mem iştah kabartıp arttırıyorum diyerek bir fazlasını kendisi yapıyor.
Onurlu duruşlarıyla hukuk çerçevesinde hak arayan arkadaşları saygıyla selamlıyor, motivasyonlarını kaybetmemelerini diliyorum.
Liyakatın dip yaptığı, akıl tutulmasının terfi aldığı şu “dümdüz” dünyada, haklılığını ispatlamanın tarifsiz yıpratıcılığına herkes dayanamayabiliyor.
Don lastiğine dönen bu BTR mevzuatsızlığı karşısında çoğu zaman gelinen nokta:
“İşine gelmiyorsa BTR olma kardeşim”oluyor.
BTR olmasan BT Öğretmenisin! O ne olacak? Bu iş böyle nereye varacak?
Bilmiyorum.
Bir şekilde her türlü keyif almanın yolunu bulmak gerekiyor sanırım.

Son düzenleme:
Geri