Diş göstermek için BTR görevlendirmesine başvurmamak gerekiyor. Bunu yapabilsek zaten bi sorun kalmaz, yönetmeliğe 30 saati de yazdırırız, 9'dan 15'e kadarı da yazdırırız. Fakat her yıl başvuru döneminde mevcut yazıya göre okulların türünü ve o okulda kaç ders olduğunu bildiği halde okuldaki eğitim öğretim saatlerinde BTR görevi yapmayı kabul ettiğini onaylayarak başvurularını yeniledikleri için yapılabilecek bir şey yok.
Bu nedenle 30 saat diyenler doğru söylüyor. İlkokulda görevli iseniz eğitim öğretim 30 saat olduğu için onlar 30 saat için başvurdu.
Fakat başvuru formuna bir ortaokul yada lise türünde okul yazıp da altındaki hizmetin sürekliliği esasıyla görevimi yürüteceğimi kabul ve taahhüt ederek yazısının altına imzanı çaktıysan, doğruyu söyleyenlere kızmanın manası yok.
Rehber öğretmen 9'da gelip 15'te gidiyorsa siz de öyle yapabilirsiniz. Fakat ikinizin yaptığı da yönetmeliğe uygun olmaz. Sarı zarfı alınca savunmanıza rehber öğretmen de o saatte gidiyor yazamazsınız.
Eğer BTR hakkındaki mevzuat yanlışsa, eksikse, açık değilse, tereddüt edilen hususları açıklayan yazılarda bile terddüt edilen birçok husus varsa bunu düzelttirmek için uğraşalım. Görmezden gelmek, günü kurtarmak, fazla karıştırmayın demek bize fayda sağlamıyor.