BTR Görevi İçin Yeni Yazı

Kodla Büyü

dijireis79

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu yazıyı ne amaçla yayınlamışlar acaba ders saatlerinin yada btr görevinin belirtilmesi neden bu kadar önemli?

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    152.7 KB · Görüntüleme: 3,036
  • 2.jpg
    2.jpg
    103.8 KB · Görüntüleme: 3,036
Anladığım kadarıyla ilköğretimde çalışıyorsunuz sanırım hocam. Sizde zaten ders saati 30 olduğu için çok birşey ifade etmediği doğru. Ancak benim gibi lisede görev yapan arkadaşların böyle bir çizelgeye ihtiyacı oluyor. Çünkü bizim okulda 40 saat ders var. Haftada 30 saat görev yapacağız ama hangi 30 saat olduğu belli değil mesela.

bu yeni bi durum değil hocam son bi kaç yıldır ders programlarımızda btr saatlerinin bu şekilde belirtilmesi isteniyo zaten.
amaç ne diye sorarsanız sözde çalışma saatlerimizin biraz daha netleşmesi ama uygulamada akalası yok.

Ortaokulda dersi lisede BTR olanlar için böyle bir ders programı gerekliydi.
Yoksa idare ilk saatten son saate kadar okulda tutmak isteyebiliyor.Hatta daha fazlasını da.

30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..

o yüzden 30 saat olarak bt çalışma planı hazırlamak doğru değil bence..

seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..

BayTerapi' Alıntı:
30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..

seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..
"Eğitim öğretimin yapıldığı saatler içerisinde" bölümü azami çalışma saatlerini belirtiyor hocam. Diğer zamanlar çağırmasınlar diye. Hafta içi çalışır yazsa pazartesi gelip cuma gidecek değil ya öğretmen. 30 saat ücreti alındığı için eğitim öğretim zamanları dahilinde 30 ders saati görev verilmesi uygundur.

şimdi ben lisede çalışıyorum.son derse kadar (saat 15:50) kalıyorum okulda.buda 40 saat ediyor haftada.fazladanmı kalıyoruz yani 10 saat ?

BayTerapi' Alıntı:

Hocam söylediğin hiç mantıklı mı? Okulunda 35 saat ders olan 35 saat, okulunda 40 saat ders olan 40 saat duracaksa neden böyle bir plan yapılmaya ihtiyaç duyulsun? Ayrıca iki durumda da alınan ekders aynı değil mi? Biri 35 saat iş yapacak diğeri 40 saat ama aynı ücreti alacak?

Bende 30 saat üzerinden program yaptım ama bir kişi lisede btr olduğu için 32 saat çıkıyor.

Ekli dosyalar

• Scan0001.jpg
    Scan0001.jpg
    175.7 KB · Görüntüleme: 2,639
  • Scan0002.jpg
    Scan0002.jpg
    197.6 KB · Görüntüleme: 2,639
Arkadaşlar 30 saat durun ücretinizi alın. Bunun daha nesini çekiştiriyorsunuz ben anlamadım. 35 saat te dursanız 50 saatte dursanız ekdersiniz 18x4=72

Niye her zaman kendimizi diğer öğretmenlerden farklı bir pozisyona sokuyoruz anlamış değilim? Rehber öğretmenler okulun tillahı olsa 9 da geliyor 3 te gidiyor, çatır çatır da ücretini alıyor.

İdareden bir şey beklemeyin, kendiniz yapın programınızı ve 30 saatten fazlasında (gönüllü işler hariç) durmayın Allah aşkına

tcoalngsau' Alıntı:
şimdi ben lisede çalışıyorum.son derse kadar (saat 15:50) kalıyorum okulda.buda 40 saat ediyor haftada.fazladanmı kalıyoruz yani 10 saat ?

Aynen hocam. Bu demek oluyor ki 40 saat giren diğer öğretmenler senden 10x4=40 saat fazla alıyor.

Durmayın hocam. Matematik öğretmeni neyse biz de oyuz. Ders vardı da bizmi girmedik 40 saat ?

Saygılar

Bu arada ücretleri kafaya taktığım zannedilmesin lütfen, ben sürekli vicdan muhasebesi yapıp duranlardanım, ama baktım ki değerimiz bilinmiyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığına girdim.

chch' Alıntı:
Şu 30 saati anlatamadık gitti, hayır idare 30 yapsa biz itiraz edeceğiz, 30 saat okulda dur çek git kardeşim. Adamlar örnek ders programı bile göndermiş, biz yok efendim eğitim öğretim devam ettiği müddetçe... :? :?

İşte bu ya :alkis:

Bilişimciler olarak çok güçlüyüz ama şu saçma sapan konuda bile neleri konuşuyoruz, kimse kusura bakmasın.

Ayrıca meslekte 9. yılım. Bilişimciler dışında böyle arada derede bırakılan başka bir zümre görmedim.

10 larca okulu yakinen bir o kadarını da az biraz bilirim bir kaç ilde. Öğretmenlerin birçoğu parasız veya görevlerinin dışında olan her işte yemin ederim, kuyruğuna basılmış kedi gibi saldırıyorlar sağa sola.

Bu çalıştığım ikinci kurum. İkisinde de rehber öğretmen sabah kaçta geldiğini görmüyorum ama saat 2.45 de üstünü giyinmiş öğretmenler odasında 3'ü bekliyor oluyor. Saat tam 3 dedi mi kimse ona bir şey demiyor çekip gidiyor. Bence bizlerde bu şekilde disiplinli olmalı çalışma saatlerimizi belli etmeliyiz. rehber öğretmene müdür yardımcısı bir şey soruyor bazen denk geliyorum tamam hocam yarın bakarım diyor.Bizim de bu şekilde davranmamız gerekiyor bence. Bir kaç sefer tam çıkarken bakalım hocam dedim yarım saat geç çıkar olduk.

Çok dertliyim bu konuda. Arka arka post yaptım. Gece gece kusura bakmayın arkadaşlar.
Selamlar saygılar.

Işınlanma çıktıda benim mi haberim yok acaba.Kadrosunun bulunduğu okulla BTR görevini yaptığı okul arasındaki mesafe hakkında bilgi yok.İki okul arasındaki uzaklık 3-10 km arasında ise ne olacak?

serdem89' Alıntı:
Bu çalıştığım ikinci kurum. İkisinde de rehber öğretmen sabah kaçta geldiğini görmüyorum ama saat 2.45 de üstünü giyinmiş öğretmenler odasında 3'ü bekliyor oluyor. Saat tam 3 dedi mi kimse ona bir şey demiyor çekip gidiyor. Bence bizlerde bu şekilde disiplinli olmalı çalışma saatlerimizi belli etmeliyiz. rehber öğretmene müdür yardımcısı bir şey soruyor bazen denk geliyorum tamam hocam yarın bakarım diyor.Bizim de bu şekilde davranmamız gerekiyor bence. Bir kaç sefer tam çıkarken bakalım hocam dedim yarım saat geç çıkar olduk.

çoğu öyle hocam rehberlikçilerin. Dert yok tasa yok iş güç yok ama tam ekders var. Çoğunu gördüm yada duydum dediğinizden farkı yok. Bizim branş için ise Allah sonumuzu hayretsin, pek umutlu bakmıyorum geleceğe...

Kurumnet ten baktım bu yazı bize gelmemiş hocam, siz hangi il de görev yapıyorsunuz?

arkaaşlar okul normal öğretim yapıyorsa ders saati bitene kadar, ikili öğretim yapıorsa sabah ya da öğlen ders saati bitene kadar okulda bulunmamız gerekiyor. bu yazıyı bilmem ama bakanlıktan gelen yazı o şekildeydi.

kafkas' Alıntı:
Arkadaşlar 30 saat durun ücretinizi alın. Bunun daha nesini çekiştiriyorsunuz ben anlamadım. 35 saat te dursanız 50 saatte dursanız ekdersiniz 18x4=72

Niye her zaman kendimizi diğer öğretmenlerden farklı bir pozisyona sokuyoruz anlamış değilim? Rehber öğretmenler okulun tillahı olsa 9 da geliyor 3 te gidiyor, çatır çatır da ücretini alıyor.

İdareden bir şey beklemeyin, kendiniz yapın programınızı ve 30 saatten fazlasında (gönüllü işler hariç) durmayın Allah aşkına
:+1: Dilimde tüy bitti. Bu forumda kaç kere aynı şeyi yazdık. İşte bu kadar mevzu. :+1:

Bir de idareden bekleyenler var program yapmasını. İzin vermeyin arkadaşlar.
Kendi programını yapın ders programında 30 saat olacak şekilde BTR yi yerleştirin ve idareye verin.

BBNET
Geri