"Eğitim öğretimin yapıldığı saatler içerisinde" bölümü azami çalışma saatlerini belirtiyor hocam. Diğer zamanlar çağırmasınlar diye. Hafta içi çalışır yazsa pazartesi gelip cuma gidecek değil ya öğretmen. 30 saat ücreti alındığı için eğitim öğretim zamanları dahilinde 30 ders saati görev verilmesi uygundur.BayTerapi' Alıntı:30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..
o yüzden 30 saat olarak bt çalışma planı hazırlamak doğru değil bence..
seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..
Hocam söylediğin hiç mantıklı mı? Okulunda 35 saat ders olan 35 saat, okulunda 40 saat ders olan 40 saat duracaksa neden böyle bir plan yapılmaya ihtiyaç duyulsun? Ayrıca iki durumda da alınan ekders aynı değil mi? Biri 35 saat iş yapacak diğeri 40 saat ama aynı ücreti alacak?BayTerapi' Alıntı:30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..
o yüzden 30 saat olarak bt çalışma planı hazırlamak doğru değil bence..
seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..
evetrock' Alıntı:Ek deki örnek ders programı da kurumnetten mi geldi?
tcoalngsau' Alıntı:şimdi ben lisede çalışıyorum.son derse kadar (saat 15:50) kalıyorum okulda.buda 40 saat ediyor haftada.fazladanmı kalıyoruz yani 10 saat ?
chch' Alıntı:Şu 30 saati anlatamadık gitti, hayır idare 30 yapsa biz itiraz edeceğiz, 30 saat okulda dur çek git kardeşim. Adamlar örnek ders programı bile göndermiş, biz yok efendim eğitim öğretim devam ettiği müddetçe... :? :?
serdem89' Alıntı:Bu çalıştığım ikinci kurum. İkisinde de rehber öğretmen sabah kaçta geldiğini görmüyorum ama saat 2.45 de üstünü giyinmiş öğretmenler odasında 3'ü bekliyor oluyor. Saat tam 3 dedi mi kimse ona bir şey demiyor çekip gidiyor. Bence bizlerde bu şekilde disiplinli olmalı çalışma saatlerimizi belli etmeliyiz. rehber öğretmene müdür yardımcısı bir şey soruyor bazen denk geliyorum tamam hocam yarın bakarım diyor.Bizim de bu şekilde davranmamız gerekiyor bence. Bir kaç sefer tam çıkarken bakalım hocam dedim yarım saat geç çıkar olduk.
osbitos' Alıntı:http://trabzon.meb.gov.tr/meb_iys_d...407_bt_rehberligi_tereddt_edilen_hususlar.pdf
7.MADDE - Örnek-1 okuyunuz. Nasıl oluyor bu?
:+1: Dilimde tüy bitti. Bu forumda kaç kere aynı şeyi yazdık. İşte bu kadar mevzu. :+1:kafkas' Alıntı:Arkadaşlar 30 saat durun ücretinizi alın. Bunun daha nesini çekiştiriyorsunuz ben anlamadım. 35 saat te dursanız 50 saatte dursanız ekdersiniz 18x4=72
Niye her zaman kendimizi diğer öğretmenlerden farklı bir pozisyona sokuyoruz anlamış değilim? Rehber öğretmenler okulun tillahı olsa 9 da geliyor 3 te gidiyor, çatır çatır da ücretini alıyor.
İdareden bir şey beklemeyin, kendiniz yapın programınızı ve 30 saatten fazlasında (gönüllü işler hariç) durmayın Allah aşkına