btr öncelik kimin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acer50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
Ben köyde bilişim teknolojileri öğretmeniyim, ilçe merkezinde bilgisayar öğretmeni olmayan, ancak türkçe öğretmeninin aldığı belge ile btr yaptığı bir okul var. 2 sorum var,
Ben kendi okulumu istemesem, ilk sıraya merkezdeki okulu yazsam öncelik benim mi?
Önce kendi okulumuzu mu btr olarak seçmemiz lazım?

1- resmi olarak bi önceliğiniz yok. etik olarak ben olsam önceliği size verirdim.
2- istediğiniz okulu ilk sıraya yazabilirsiniz.

Ole kardesim ilce icinde istedgin okulu tercih edersin adam bilisimci bile ddgil hicmi yaziyi okumuyosunuz hakkinizi kesinlikle yedirmeyin gerekirse mahkemee verin emsal karar mevcut

syangela' Alıntı:
1- resmi olarak bi önceliğiniz yok. etik olarak ben olsam önceliği size verirdim.
2- istediğiniz okulu ilk sıraya yazabilirsiniz.
o nasıl bi sacmalik resmi olarak bi onceliginiz yokmuş lafa bak. bilginiz yoksa cevap vermeyin şunu bi öğrenemedi gitti yanı.

sayın hocam resmi olarak sizin onceliginiz vardır. bu iş şöyledir.
1 den fazla kisinin tercih ettigi okulu öncelik doktora mezunu bilişim öğretmenine yoksa sırayla yüksek lisans mezunu bilişim öğretmenine yoksa lisans mezunu bilişim öğretmenine o yoksa sertifikası olana verilir. sizin durumda torpil yapmazlarsa size verilir. aynı okulu ona verirlerse ilçeye dilekçe ile şikayet edin essek gibi size verecekler. zira ortada valilik görevlendirmesi ile ilgili resmi yazı var. mobilden olduğu için yazıyı koyamiyorum araştırın googleden BTR çalışma esasları diye görürsünüz. ilk sıraya da diğer okulu yazın orası çıkar. kendi okulunuz öncelikli okulda sizi kendi okulunuza verirler ama.

hocam öncelik sizin. fakat kendi okulunuzda da derslere devam etmek durumundasınız ve müdürünüz dersleri belli günlere toplamazsa yine her gün köye gitmek zorunda kalabilirsiniz.

türkçe öğretmeni btr mi alıyor ilginç hocam yönetmelikte ilk tercinizde başka bir bilişim tek. öğretmeni ile çakışması halinde bir önceliğe bakılır ancak sertifikalı bir öğretmen ile sizin ilk tercihiniz kıyaslanamaz bile birde öncelikli olarak fatih projesi olan okullanrın istenmesi lazım kendi okulunuz fatih projesi kapsamında değilse ilçedeki okul fatih projesi kapsamında ise zaten orayı ilk tercih yazmak durumundasınız yani sizin okulunuzu ilk tercihe yazmak zorundalığınz yok ilçedeki okulu seçersenizde türkçe öğretmeninden önce elbette size görev verilir verilecektr yani

Öncelikle yukarıda yazılanlara katıldığımı belirtmek istiyorum. Öncelik her zaman BT öğretmenin olmalıdır. Ancak şunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Arkadaş köyde öğretmenlik yapıyormuş. Bu durum ilden ile ya da ilçeden ilçeye değişebilir ama valilikler köydeki öğretmeni merkeze mecburi bir durum olmadıkça görevlendirmez. Ve yine okulunuzda bilmiyorum kaç saat BT dersi var sema_yoruk arkadaşımızın dediği gibi okul idarecin derslerini bir güne toplamak zorunda değil, haftanın 3 gününe ders koyduktan sonra ne anladık merkeze görevlendirme işinden!!

Kendi okulumdaki dersleri doldurma işi biraz sorun yaratabilir, yeni yazıyı beklemek lazım anlaşılan, cevaplar için tşk

Bu ilk yazı
T.C. MİLLÎEĞİTİMBAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri GenelMüdürlüğü
Sayı: B.08.0.YET.0.10.04.00-903-99/16791 Tarih:28/09/2012 Tarih ve Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Konulu yazı
.....
3.Bilişim teknolojileri rehberliği görevi, bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından yürütülür.
...

Bu da hala tereddüt edenlere gelsin...

T.C. MİLLÎEĞİTİMBAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri GenelMüdürlüğü
Sayı:89692170/903.99/248065 Tarih:27/12/2012 ve BilişimTeknolojileriRehberliğiGörevi(Tereddütedilenhususlar) konulu yazı
.....
3.Bilişim teknolojileri rehberliği görevi, bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından yürütülür.
...

BTR için iki temel yazı var, ikisnde de aynı maddede.

Yanlız köyden şehre veya şehirden köye olduğu zaman "yolluk sıkıntısı olabilecek durumlarda" MEM temkinli yaklaşabilir. Köyün statüsü, merkeze olan uzaklığı, ulaşım vs işleri karıştırabilir.

Arkadaşım kendi okulunda bilgisayar laboratuvarı varsa öncelik olarak kendi okulunu yazmak zorundasın.

dijireis79' Alıntı:
Arkadaşım kendi okulunda bilgisayar laboratuvarı varsa öncelik olarak kendi okulunu yazmak zorundasın.
Hocam yonetmelik degisiyor artik rehberlik icin bt sinifi olmasi yeterli degil.
is et lere baliyor

dijireis79' Alıntı:
öncelik işi o okulda et olup olmadığına bağlı lab in bi önemi yok

BBNET
Geri