BTR Öğretmenleri görevlendirildikleri okulda derse girecekmi

Kodla Büyü

albayaslan

Üye
Selam arkadaşlar Kahramanmaraş ın elbistan ilçesinde görev yapmaktayım kadromun olduğu okulda 6 saat dersim var.ilçede başka okulda BTRÖ görevlendirmem yapılana kadar 14 saat görevlendirildim ve bu okula muhtemelen BTRÖ olarak görevlendirileceğim.14 saat dersimin olduğu okulda görevlendirmem geldikten sonra derse girmek zorundamıyım.İdareciler girmek zorundasın derse ne yapmam gerekir.

hocam kadronun bulunduğu okuldaki branş derslerine girmek zorundasın görevlendirildiğin okuldaki derslere girmek zorunda değilsin senin ordaki görevin derse girmek değil btr görevini görmek sen ekdersinin bu sebeple alıyosun

kadronun bulunduğu okulda derse girersin. Görevlendirildiğin okulda derse girmezsin...yönetmeliklerimizi iyi okuyalım

aynı eğitim bölgesindeyse girmek zorundasın.btr de öncelik derstir. önce derse gireceksin sonra btr lik yapacaksın hocam.

murti1404' Alıntı:
aynı eğitim bölgesindeyse girmek zorundasın.btr de öncelik derstir. önce derse gireceksin sonra btr lik yapacaksın hocam.

girmez hocam .. sadece kendi okulundaki derse girer görevlendirildiği yerde derse girmez

Murti1404 hocam eğitim bölgesi özelinde bir yorumda bulunmuşsunuz bu kısımda sizden farklı düşünüyorum BT Rehber Öğretmeni sadece kardosunun bulunduğu okulda derse girmekle sorumludur. Görevlendirildiği okulda derse girmesi 2012 de gelen yazıya göre doğru değildir. Bununla birlikte öğretmenin önceliği derstir konusuna kesinlikle katılıyorum iş bilen bir il/ilçe idarecisi öğretmenin görevlendirmesini bölgemizde BT dersi açığı bulunmaktadır, öğretmenin eğitim bölgesinde ders boşluğundan dolayı görevlendirilmesi uygun değildir dediği anda bu hiçbir yönetmelikle bozulamaz yorulmamak için bakmadım maddesini şu anda hatırlayamadım ama anayasanın eğitim hakkıdır dayanağı.
Bu yapılmamış öğretmenin görevlendirilmesine itiraz edilmemişse vali o öğretmeni diğer öğretmenlere BT rehber öğretmen olsun diye görevledirmişse idare ek iş veremez.

girmek zorunda değilsin hocam.Sadece kendi okulunda derslere girmek zorundasın.
http://trabzon.meb.gov.tr/meb_iys_dosya ... suslar.pdf
Burada 2. maddede
Kadrosunun bulunduğu okul haricinde başka bir okulda BT rehberliği için görevlendirilen
öğretmenler, kadrosunun bulunduğu okulda ders görevini yerine getirecek, görevlendirildiği
okulda sadece BT rehberliği görevini yürütecektir, bu okulda ayrıca ders görevi
verilmeyecektir.

denmektedir.Ama senin durumda şöyle bir sıkıntı var.Sana ders görevlendirmesi daha önce yapıldığı için problem çıkarabilirler.ama sen bu verdiğim linkteki maddeyi onlara gösterip haklılığını savun hocam.

yönetmelik belli arkadaşlar kendi okulunda bilişim derslerine btr görevlendirildiği okulda da sadece btr görevini yapar.

BTR de esas olan derstir diyen arkadaş gözünü seveyim neye göre bunu söylüyosun??

Btr olarak görevlendiriliyosa BTR işini yapar. Ha derse girecek öğretmen yoksa ders için görevlendirme çıkarabilir o ayrı ama o zaman da BTR olmaz...

neontester' Alıntı:
yönetmelik belli arkadaşlar kendi okulunda bilişim derslerine btr görevlendirildiği okulda da sadece btr görevini yapar.

BTR de esas olan derstir diyen arkadaş gözünü seveyim neye göre bunu söylüyosun??

Btr olarak görevlendiriliyosa BTR işini yapar. Ha derse girecek öğretmen yoksa ders için görevlendirme çıkarabilir o ayrı ama o zaman da BTR olmaz...
Sayın Hocam;
cevabın bana ise yazanı doğru okumanı rica edeceğim,
benim BTR de esas olan dersti gibi bir ifadem yok " öğretmenin önceliği derstir " diyorum.
Bunu da Milli Eğitim Temel Kanundaki görevler kısmına, 657 sayılı kanunun 89. maddesine ve ek ders yönetmeliğinin 9. maddesine göre söylüyorum.

Dediğimi tekrar açıklayayım:
Ben ilçe müdürü olsam " eğitim bölgesinde dersler boş geçmekte ve öğretmen açığı bulunmaktadır. Bu şartlar altında öğretmenin kanuna aykırı olarak yönetmelikle BT rehber olarak görevlendirilmesi uygun değildir." şeklinde il milli eğitime yazardım. Öğretmenin görevlendirmesi yapılmaz ve hatta yapılmışsa bile iptal edilebilir.

İlk yazımda da belirttim
Bu yapılmamış öğretmenin BTR görevlendirilmesine itiraz edilmemişse, vali o öğretmeni diğer öğretmenlere BT rehber öğretmen olsun diye görevledirmişse idare ek iş(başka okulda ders/nöbet/kulüp vb.) veremez.

Umarım daha net anlaşılmışımdır hocam.

ist_koord arkadaşım sana değil murti1404e cevaben yazdım iletisinde o ifadeyi kullanmış o yüzden.

yazdığımı tekrar gözden geçirebilirsin aynı şeyi söylüyoruz.

BBNET
Geri