BTR ÇALIŞMA SAATLERİ

Kodla Büyü
ben de BTR görevini yürütüyorum. saat 9 : 00 ile 15 :00 saatleri arası okuldayım..yönetmelikte ek derslerimiz 30 saat üzerinden ayarlandığından bende 30 saat okulda bulunuyorum. madem 8:00-15:30 arası okulda olacaksan 40 saat üzerinden ek derslerin ayarlansın.bunu okul idarenizle konuşun onları ikna edersiniz.

Bu konuda fikir ayrılığına düşecek bir durum ben göremiyorum. açıkça söylenmiş eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde okulda bulunur diye. Çalıştığımız okulda tabletlerin de dağıtıldığını varsayarsak ders olduğu sürece muhakkak bize ihtiyaç duyulacak. Evet ortaokulda erken çıkılıyor lisede geç diye düşünüp adil olsun saat birliği olsun istiyor olabilirsiniz ama şu an durum bu. bir iyileştirme yada düzenleme yapılana kadar okulda çıkış zili kaçta çalıyorsa eve gidiş vakti de o. hemde hafta içi hergün.

sema_yoruk' Alıntı:
maalesef ders olduğu müddetçe okulda bulunmak durumundayız hocalarım. ben 40 saat boyunca okuldayım haftada. bu bütün yönetmeliklerde açıkça yazıyor. ben herhangi bir yerde 30 saat ibaresini görmedim.

30 saat ibaresi ek ders yönetmeliğinde yazar, bunu il yada ilçe kordinatörünüze de sorabilirsiniz...

ben şu an 8.30-14.30 çalışıyorum. sınıfım ilkokul binasında olduğundan tenefüslerde ortaokullar kullanamıyor, okul çıkışlarında sınıfı açmak zorunda kalıyorum ortaokullar kullansın diye..geçen seneki müdürüm halk eğitime gidip kurs aç, 15-17 arası sınıfta etüt tarzında çocuklar ödev yapsın, çıktı alsın sen de paranı al demişti..herkese böyle müdür lazım :D bu sene o müdür gitti yerine gelen nasıl bi tavır takınır bilemiyorum tabii..

ahmetarif21' Alıntı:
sema_yoruk' Alıntı:
maalesef ders olduğu müddetçe okulda bulunmak durumundayız hocalarım. ben 40 saat boyunca okuldayım haftada. bu bütün yönetmeliklerde açıkça yazıyor. ben herhangi bir yerde 30 saat ibaresini görmedim.

30 saat ibaresi ek ders yönetmeliğinde yazar, bunu il yada ilçe kordinatörünüze de sorabilirsiniz...
Hangi maddede yazıyor, biz de öğrenmiş olalım BTR görevinin 30 saat olduğuna dair maddeyi buraya ekler misiniz? Biz de fazladan çalışmak zorunda kalmayalım.

Arkadaşlar tartışmanın manası yok ders olduğu sürece okuldayız .ortaokulda ders saatleri yeni sisteme göre 35 saat olacak 30 saatmi gideceksiniz? hayır veya bir lisede çalışıyorsanız haftalık ders saati 40 saat ben 30 mu geleceğim diyeceksiniz. ekders yönetmeliğinde geçen maksimum 30 saat derse gireceğinize dair bir hüküm vardır. ama btr konusu ekders ile ilişkilendirilecek bir konu değil çünkü haftada 18 saat ekders aldığımızdan dolayı ekders yönetmeliğinin farklı bir maddesinden yararlanıyoruz.

btr eski formatörlük gibi 8-5 değil net bir saat aralığıda yok bunu da fırsat biliyor olabilrler. ders saati bitince. 15.10 mu neyse artık btr de biter. bunu anlarlarsa zamanla alışırlar

formatörlük görevlendirmesinde kurumun mesai saatlerinde çalışır deniyordu.2012 de btr çıktı ve eğitim öğretim saati diyor.yine 2012 de okullar dönüşüme uğradı.haftalık ders çizelgeleri değişti ortaokullar 35, anadolular 40 saat oldu.bizim tek eksiğimiz bu değişiklikler olurken btr görevlendirmesinde bir güncelleme yapmadılar.bu güncellemenin yapılması için bastırmak lazım belli kurumları , bakanlığın bile bu farktan haberi yoktur eminim.

ayrıca bir öğretmenin ders programı çizelgesinde en fazla 30 saat ders gösterilebilir. kalan 10 saat bt rehberliğini nereye yazacak, soruyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar ben kendi okuluma bugün gelen yazıya göre 2 gün görevlendirilmişim.ilçemizdeki birçok öğretmen arkadaşımızda 2 ve ya 3 gün görevlendirilmiş.ayrıca başka bir okula görevlendirilmedik. acaba 20 saat dersim o yüzden mi yoksa başka bir nedeni var mı? bu durumda kaç saat ekders alacağız?

nedlloyd' Alıntı:
Arkadaşlar ben kendi okuluma bugün gelen yazıya göre 2 gün görevlendirilmişim.ilçemizdeki birçok öğretmen arkadaşımızda 2 ve ya 3 gün görevlendirilmiş.ayrıca başka bir okula görevlendirilmedik. acaba 20 saat dersim o yüzden mi yoksa başka bir nedeni var mı? bu durumda kaç saat ekders alacağız?
hocam kendi okuluna 2 gün görevlendirildim de ne demek oluyor. sen BTR başvurusu yapıp onay almışsan eğer en fazla 15 saat derse girersin. yok btr değilsen 21 saate kadar ders verebilirler sana. seçmeli ders olan bt leri seçmeselerdi o zaman.
şimdi sen (4*20 ) + 4*(3+4) - 15 = 93 saat ekders 93*9.08=844 tl ücret mi alacaksın :lol: :lol:
nasıl bir mantıkla size 2 gün görevlendirme çıkarırlar ki :|

svbarut' Alıntı:
nedlloyd' Alıntı:
hocam kendi okuluna 2 gün görevlendirildim de ne demek oluyor. sen BTR başvurusu yapıp onay almışsan eğer en fazla 15 saat derse girersin. yok btr değilsen 21 saate kadar ders verebilirler sana. seçmeli ders olan bt leri seçmeselerdi o zaman.
şimdi sen (4*20 ) + 4*(3+4) - 15 = 93 saat ekders 93*9.08=844 tl ücret mi alacaksın :lol: :lol:
nasıl bir mantıkla size 2 gün görevlendirme çıkarırlar ki :|

ben de kendi okulumda 2 gün görevlendirilmiştim. il millieğitim müdürlüğünü arayıp konuyla ilgilenen kişiyle konuştum (sanırım murat beydi). btr formunu doldururken 20 saat ders yazmıştım o sebeple "diğer günler sizi okulda tutmasınlar, ders yoğunluğunda bilgisayar işleri için uğraştırmasınlar diye 2 gün yazdık, üst yazıda açıkça belirttik" dedi. yani bu durum ekders ile alakalı bir şey değil sadece öğretmenlerin daha iyi koşullarda çalışabilmesi için yapılmış. şu an ders saatim 4'e düştü bu durumda btr görevi 5 güne çıkarılabilir mi diye aramıştım, "zaten dersiniz yoksa 5 gün görevlisiniz" dedi.

okulun normal ders saatlerinden fazla kalmayın. tam günse 9-3 arası yoksa sabahçı ve öğlenci için 2 btr lazım

Özür dileyerek konuyu tekrar gündeme getireceğim arkadaşlar. Bir arkadaşımız görüş dilekçesi vereceğim demişti konuyla ilgili acaba verip cevabı geldi mi ? Bu saatlerle ilgili yeni bir açıklama varsa paylaşalım. Çünkü aynı sıkıntıları ben de yaşamaya başladım.

Sevgili meslektaşlarım burada yazılanlarda gözden kaçan bir yer var. Arkadaşın birisi anadolu lisesinde haftalık 40 saat ders yapılan bir yerde 40 saat çalışıyor aynı ekdersi alıyor. Bir diğer arkadaş ilkokulda haftalık 30 saat çalışıyor gene aynı ekdersi alıyor. Ben de diyorumki ortak bi uygulama olmalı ve herkes eşit mesai yapmalı diyorum. Denizli ilinde yapılan uygulama herkesin 30 saatlik mesaisi olacak şekilde ayarlanmış hatta okul idareleri ders bitene kadar diye dayatmaya çalışmışlar. İl formatörleri 30 saat üzerinde okulda bulunmalarına gerek olmadığı konusunda ısrarları üzerine 30 ar saatlik ders programları yapılmış ve 30 saat okuldalar.

valla 30 saat üzerinden çalışıyorum. dersi beklemiyorum. başta idareyle konuştum.

son yazı da ders programında boş saatlere btr yazılır diyor.
ders programınızdaki boş yerlere btr yazın. ilgi yazıyı da verin müdüre. kabul etmiyorsa ilçe-il koordinatörünüz yapsın aynı şeyi.

öğretmen arkadaşlarım, 30 saat üzerinden çalışamazsınız. bu sizin ek dersleriniz kabul edilen zaman dilimidir ve biz bu kadar derse girmiyoruz. yani bunun karşılığı haftada 30 saat çalışma değil.

sabahçı ve öğlenci öğrencisi bulunan iki zamanlı okullarda sabah ve öğlenin formatörü ayrıdır ve örneğin sabah formatörü ise sabahçı öğrencilerin çıkışıyla görevi biter.
tek zamanlı eğitim verilen okullarda ise yine ders çıkış saatinin sonuna kadar bekler ancak bir formatör görev yapar.

öğrenciler okuldan ayrıldıktan sonra formatörün okulda kalması diye bir zorunluluk yoktur.

YEGİTEK 28.09.2012 tarih ve 16791 sayılı yazının 8. maddesinde "Bt rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, ........" demektedir.

BBNET
Geri