BTR ÇALIŞMA SAATLERİ

Kodla Büyü

svbarut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BTR görevlendirme yazısında, btr öğretmeni eğitim öğretim saatlerinde çalışır deniliyor.ben anadolu lisesinde çalışıyorum.haftada 40 saat ders var.okul dönüşüm evresinde olduğu için düz lise öğrencileri de bulunuyor. bize günde 6 saat ders ücreti yazılıyor.fakat hergün 2, haftada 10, ayda 40 saat fazla çalışıyoruz. bazıları okulda 6 saat çalışmam gerektiğini söylüyorlar ama bunun resmi bir dayanağı var mı? bu 6 saatlik çalışmayı açık açık anlatan resmi bir yazı biliyorsanız eğer paylaşabilir misiniz?

öğretmenim benim gelen yazıdan yorumladığım durum özetle şu: öğrenciler ne zaman okuldaysa siz de okulda olacaksınız. yani ders varsa siz de varsınız yoksa siz de yoksunuz..

dengem' Alıntı:
öğretmenim benim gelen yazıdan yorumladığım durum özetle şu: öğrenciler ne zaman okuldaysa siz de okulda olacaksınız. yani ders varsa siz de varsınız yoksa siz de yoksunuz..

hocam arkadaşın dediğine katılıyorum eğitim öğretim saatleridir deniliyor.bu yüzden öğrenci varsa varsın yoksa yoksun haa kimileri şunuda yapıyor 30 saatlik kendisine çizelge hazırlıyor idareye kabul ettiriyor kendisine boş gün bile ayarlayabiliyor bu tamamen sizin bulunduğunuz zaman mekan ortamada bağlı diyebilirim.

dengem' Alıntı:
sayın hocam yönetmelikte ders saatleri çizelgede belirtilir diyor.. sana verilen haftalık ders saati çizelgesindeki ders saati 30 saati geçemez. ekders yönetmeliği bellidir. 30 saati geçtiği an sana ekders vermek zorundadır. veremiyorsa çizelgeye zaten yazamayacak.. senin haftalık okulda çalıştığın toplam süre 30 ders saatidir. 40 saati verecek birisini bulsam anında idare mahkmesine giderim. ikili öğretim bir okulda öğrencilerin okulda bulunduğu zamanda okulda olmak için haftalık 80 saat durmak lazımki olduğum yerde ikili öğretim okullara bile tek btr veriyorlar. hem mesela öğle arası okulda olacaksınki tahta müsait olduğu için iş yapabilesin. senin işin öğrenci ile değilki tahta ile.. ateş su toprak tahta

uzman35' Alıntı:
hocam bizim btr yönetmeliğinde toplam 30 ders saati diyor bu yönetmelikleri iyi okuyalim lütfen..
hocam 30 ders saati diye bir ibare yok eğitim öğretim saatleri diye geçiyor.okuduğunuz yazıyı paylaşır mısınız

bu arada ben il formatörüyle de görüştüm onlar da 30 saat çalışman gerekir dediler ama bunu müdür beye kabul ettiremiyorum.

yönetmelikte bt rehber öğretmen için okulda ders yapılan saatlerde okulda bulunur demekte Anadolu Liseleri için konuşursak 8*5=40 08:30-15:500 benim okul başkar bir arkadaşın 08:00-17:00 okul saatleriyse buna uymalı yönetmelik bu ben 40 sa duruyorum 3 yıldır bir açıklamasını bulamıyorum dediğiniz gibi ek ders yönetmeliğini gösterdiğin anda bizim yazıda)Bt tereddüt edilen hususlar) 8.madde BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılcak

uzman35' Alıntı:
hocam bizim btr yönetmeliğinde toplam 30 ders saati diyor bu yönetmelikleri iyi okuyalim lütfen..

Bencede hocam iyi okuyalım ders 30 saat 40 saat diye değil eğitim-öğretim oldukça diye bir ibare var

BT Rehberliği tereddüt edilen hususlar 7. ve 8.madde

faruk8542' Alıntı:
dengem' Alıntı:
sayın hocam yönetmelikte ders saatleri çizelgede belirtilir diyor.. sana verilen haftalık ders saati çizelgesindeki ders saati 30 saati geçemez. ekders yönetmeliği bellidir. 30 saati geçtiği an sana ekders vermek zorundadır. veremiyorsa çizelgeye zaten yazamayacak.. senin haftalık okulda çalıştığın toplam süre 30 ders saatidir. 40 saati verecek birisini bulsam anında idare mahkmesine giderim. ikili öğretim bir okulda öğrencilerin okulda bulunduğu zamanda okulda olmak için haftalık 80 saat durmak lazımki olduğum yerde ikili öğretim okullara bile tek btr veriyorlar. hem mesela öğle arası okulda olacaksınki tahta müsait olduğu için iş yapabilesin. senin işin öğrenci ile değilki tahta ile.. ateş su toprak tahta
sevgili arkadaşım sen de biliyorsun ki bize gelen arızanın zamanı belli olmuyor. Biraz önce odama gelen öğrenciler akıllı tatada internetimiz yok dediler. Öğretmen bekliyor.. Mecburen gidiyorsun. Hem sen öğle tatilinde iş yapacağız demişsin.. Yemeğini yemek için de müdürün ayrı bir süre tanıyor mu.. Bizimkine öyle birşey desen oruç tut hocam der :P O yüzden herkesin okulu-tarzı farklı.. Yönetmelik değil de kafaya göre takılıyoruz vesselam..

yalnız faruk hocamın söylediği çok mantıklı.bu düşünce beni kurtatır sanırım. ben müdüre ders dışı saatlere bt rehberliği yazmasını söyledim ancak kendisi bunun çok da gerek olmadığını söyledi.hocamın dediği gibi 6 saate derslerimi, kalan 24 saate de bt rehberliği yazsa ders programında 10 saatlik bir boşluk olacak.hem de btr görevi eğitim öğretim saatleri içinde olmuş olacak.tabi o boşlukları da iyi ayarlamak lazım. belki de bu yüzden bt rehberliği yazmayı kabul etmedi müdür bey. :idea:

dersinin dışında kalan her yere bt rehberliği yazmanız gerekli kabul edip etmeme durumu yok

svbarut' Alıntı:
uzman35' Alıntı:
hocam 30 ders saati diye bir ibare yok eğitim öğretim saatleri diye geçiyor.okuduğunuz yazıyı paylaşır mısınız

bu arada ben il formatörüyle de görüştüm onlar da 30 saat çalışman gerekir dediler ama bunu müdür beye kabul ettiremiyorum.

şuan yanımda yok bilgisayarımda olması lazım akşam bakayım bulursa sana atarım.

svbarut' Alıntı:
BTR görevlendirme yazısında, btr öğretmeni eğitim öğretim saatlerinde çalışır deniliyor.ben anadolu lisesinde çalışıyorum.haftada 40 saat ders var.okul dönüşüm evresinde olduğu için düz lise öğrencileri de bulunuyor. bize günde 6 saat ders ücreti yazılıyor.fakat hergün 2, haftada 10, ayda 40 saat fazla çalışıyoruz. bazıları okulda 6 saat çalışmam gerektiğini söylüyorlar ama bunun resmi bir dayanağı var mı? bu 6 saatlik çalışmayı açık açık anlatan resmi bir yazı biliyorsanız eğer paylaşabilir misiniz?

Benim durumumda sizinle aynı hocam. Malesef ilgili yönetmelikler ve yazılı açıklamalarda 30 saat olduğunu gösteren bir yer bulamadım.

sarı_sarı' Alıntı:
svbarut' Alıntı:

Benim durumumda sizinle aynı hocam. Malesef ilgili yönetmelikler ve yazılı açıklamalarda 30 saat olduğunu gösteren bir yer bulamadım.

Var hocam eğitim-öğretim olduğu vakitler artık hangi zaman dilimini kullanıyorsanız benim 08:30-15:50

Neyin yorumunu yapıyorlar anlamadım, eğitekten gelen btr yazısı ve sonrasında gönderilen dikkat edilecek hususlar yazısı gayet açık, yoruma kapalı. Görevlendirildiğiniz okulda eğitim-öğretim yapılan saatlerde çalışırsınız, 30 saat diye bir şey yok. 30 saat üzerine fazladan ek ders vermek zorunda diyenler neye göre bunu söylüyorlar bunu da anlamak zor, ek ders yönetmeliğinde yaptığınız işin karşılığı haftada 18 saat ek ders ücreti, ister haftada 30 saat çalışın, ister 40, ister 50 saat çalışın değişmez.

Ekstra bir yazı gelmedikçe, ve herhangi bir dava sonucu mahkeme kararı olmadıkça şu an için çalışma saatleri eğitim öğretim yapılan saatlerdir.
Kendi okulunuzdaki dersleri belirli günlere toplayıp kalan dersleri BTR olan okula gitmek durumundayız şu an için.

eğitim-öğretim yapılan saatler diyorsunuzda, kendi okulunun dışında başka okulda görev yapanların durumunu düşündüğünüz zaman zaten haftada iki gün geliyor. o zaman diğer günler eğitim öğretim yokmu? öğrenci internet yok dediğinde ne olacak.. öyle kalacak senin geldiğin gn beklenecek...

ek ders yönetmeliğinde yaptığınız işin karşılığı haftada 18 saat ek ders ücreti, ister haftada 30 saat çalışın, ister 40, ister 50 saat çalışın değişmez.
demekki 40 saat olduğununda net yazılı bir durum yok ben 30 saati seçiyorum o halde. işin psikolojik kısmı tabiki farklı iş olur yoğun olur fazla kalırsın yoğun olmaz zamanında çıkarsın mesele bu değil. öğretmensin sonuçta bu konuda diğer öğretmenlerden bir farkın yok. giriş çıkış saatlerin müdürün ağzına bakmak değil ondan izin almak değil. çizelgeye yazın diyorsa burdan 30 saat çıkar. eğitim öğretim saatleri içerisinde bu saatler dağıtıabilir bu şekilde bir yetki vardır.

Hocam YEGİTEK yazısında çalışma saatleri olarak ders programına fiili ders dışındaki saatlerin BT Rehber Öğretmenliği olarak işlenmesi gerektiği yazıyor. Burdan çıkan sonuç ise ortaokul da iseniz yeni programa göre 35 saat ders oluyor ve siz 35 saat ders programına göre hareket etmek durumundasınız. lisede iseniz veya ders saati yüksek olan bir okulda iseniz yine ders programınızdaki haftalık ders saati baz alınarak yapılacaktır. net olarak 30 saat veya 35 veya 40 saat diye bir saat yok. Baz alınması gereken gittiğiniz okuldaki haftalık ders programındaki bir sınıfa düşen ders saati.

Bakanlık Açıklaması yeterli Olacaktır sanırım...
BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders
çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir.
-BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile
gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın
belirtilmesini amaçlamaktadır.
Örnek 1- Kadrosu normal eğitim yapan A ortaokulunda bulunan ve normal eğitim yapan B
lisesine BT Rehberi olarak görevlendirilen BT öğretmenini ele alalım;
İlgili öğretmenin A ortaokulundaki var olan ders görevini yerine getirdikten sonra B
lisesinde hangi zamanlarda çalışacağını göstermek için “BT rehberlik görevi” haftalık ders
çizelgesinde gösterilir. B lisesinde eğitimin saat 16:00’da bittiği varsayılırsa ilgili öğretmen
her gün saat 16:00’a kadar B lisesinde BT Rehberliği görevini yapacaktır. İlgili öğretmenin
Salı günü A ortaokulunda dersinin saat 15:00’da bitmesi durumunda B lisesine ulaşımı
dikkate alınarak haftalık ders çizelgesinde bu saat boş bırakılabilecektir. Bu hesaplamada
ders saati hesaplaması yapılmayacak olup, B lisesinde eğitim- öğretimin bittiği 16:00 saati
BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır.

Açıklamaların bulunduğu dosya ekte...

Ekli dosyalar

teredüt edilen hususlar çerçevesinde yasal dayanağımız var onun dışında yasal bir dayanağımız yok...

bence sizin için en iyisi neyse ona göre planlama yapın. Ben öyle yaptım. Okul müdürüm 8-5 çalıcaksın dedi.. Yok dedim o eskidendi.. Ders saatleri süresince buradayım. haftada 40 saat ders var.. gidip geliyorum.. esnek giriş çıkış zamanı kullanıyorum..
Onun dışında okulda çok az dersim var.. 10'un altında.. Başka liseden beni istediler sene başında.. hayır dedim kendi okulumda kalacağım, kalan zamanda da BTR görevimi sürdüreceğim. müdürlere kalsa ikinci bir okula derse gidecektim.. ne gerek var?? biraz da kendimi düşünmek zorundayım.. dediğim gibi bazen de kendimi düşünerek çalışıyorum..

arkadaşlar tereddüt edilen hususlar yazısına fazla takılmayın neden:!

7.BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir.
-BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın belirtilmesini amaçlamaktadır.
Örnek 1- Kadrosu normal eğitim yapan A ortaokulunda bulunan ve normal eğitim yapan Blisesine BT Rehberi olarak görevlendirilen BT öğretmenini ele alalım;
İlgili öğretmenin A ortaokulundaki var olan ders görevini yerine getirdikten sonra B lisesinde hangi zamanlarda çalışacağını göstermek için “BT rehberlik görevi” haftalık ders çizelgesinde gösterilir. B lisesinde eğitimin saat 16:00’da bittiği varsayılırsa ilgili öğretmen her gün saat 16:00’a kadar B lisesinde BT Rehberliği görevini yapacaktır. İlgili öğretmenin Salı günü A ortaokulunda dersinin saat 15:00’da bitmesi durumunda B lisesine ulaşımı dikkate alınarak haftalık ders çizelgesinde bu saat boş bırakılabilecektir. Bu hesaplamada
ders saati hesaplaması yapılmayacak olup, B lisesinde eğitim- öğretimin bittiği 16:00 saati BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır.

7 numaralı madde aslolan maddedi. eğik yazı kısmı ise yorumdur. bu tereddütleri gidermek isteyen şahıs aşağıda imzası olan kişi değildir. bu maddenin özü ders çizelgelden belirtmektir. a okulu b okulu diye saçmalamış. 15 de çıkan adam 16 da okulun çıkışına mı yetişecek Allah aşkına.. bu iki okulda zaten hep yanyanadır.20 km mesafeli değildir!.o okul hadi 7 ye kadar eğitim öğretim yapıyor 40 saat diyenler kendileri bekliyorlarmı acaba? 7. maddenin özü ders programında belli etmektir. siz normal öğretmenin ders programına 36 saat koyuyormusunuz? 7. madde ile örneği tamamen çelişkidir. madem tereddüt edilen hususlar var adam gibi söyleseydin 40 saat kardeş diye.. yada 30 ila 40 arası değişebilir diye söyleyemez neden? bunu yazan bu işlerin dışında bir memur oturduğu yerden yazı yazdıda ondan. okulunuzda bilişim müdürü sizsiniz. kimse sizin işinize karışamaz öğretemez. görev ve sorumluluğunu her öğretmen bilir.

HA Yukarıdakiler işine gelmeyen bir müdür ile karşı karşıya iseniz.. kimse silah zoruyla kimseyi btr yapmadı. verirsin btr istifa dilekçeni bu işi yapmazsın bu kadar basit. gider okulunda ne idüğü belli olan bir egzersiz açarsın yoluna devam edersin. kim yaparsa yapsın. yada takılırsın akşama kadar ki eğitim öğretim bitsinde evine gidesin.

tereddüt edilen hususlar yazısında da tereddüt ediliyor.
bu konuyla alakalı bakanlığa bir görüş dilekçesi yazıcam.

faruk8542' Alıntı:
dengem' Alıntı:

hocam haklı 30 ders sastini geçemez...

maalesef ders olduğu müddetçe okulda bulunmak durumundayız hocalarım. ben 40 saat boyunca okuldayım haftada. bu bütün yönetmeliklerde açıkça yazıyor. ben herhangi bir yerde 30 saat ibaresini görmedim.

BBNET
Geri