BT & Yazılım dersi müdür engeline takılıyor...

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar,
okulumda bugün yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum, müdür yardımcısının yanına BT & Yazılım dersini kaç kişinin seçtiğini sormak için gittiğimde çok az olduğunu fakat bazı dilekçelerde seçilmesine rağmen müdür odasından onay alınıp çıkıldıktan sonra seçmeli başka derslerin seçildiğini söyledi, gözümle de birkaç öğrencinin dilekçesinde gördüm tipexle ve elle BT & Yazılım dersi yerine değiştirilip başka ders seçilmiş. Müdür normum olmasın ders alamam için böyle yapıyor, sağlam bir şikayet olması için velilerin dilekçelerini almam gerekiyor galiba en garanti yol. Böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?

Teachnologist' Alıntı:
Bu suçtur sayın hocam ispatlarsan müdürün ceza alacaktır

Eve hocam sonuna kadar hakkımı arayacağım, en sağlam olarak velilerden dilekçe almam gerekiyor, eğer yapabilirsem dediğiniz gibi müdür kesin ceza alır.

gmaslan' Alıntı:
Hakkını ara arkadaşım.

Kesinlikle arayacağım hocam, zaten kötü durumdayız bölüm olarak bir de daha da sıkıştırılıyoruz böyle kendini uyanık sanan kişilerin uygulamalarıyla.

bencede evrakta sahteciliğe girer dilekçeleri al direk savcılığa suç duyurusunda bulun

faruk8542' Alıntı:
bencede evrakta sahteciliğe girer dilekçeleri al direk savcılığa suç duyurusunda bulun

Savcılığa mı veriyim, ilçeye mi dilekçe ile başvurmam gerekiyor hocam? Müdür odasında kendisi mi değiştirdi yoksa veliye mi degiştirtti onu bilemiyorum veli ile görüşünce öğreneceğim.

Bu durumla karşılaşan hiç kimse yok mu aramızda, çok ilginç gerçekten de :( ben şans eseri müdür yardımcısının ağzından kaçırmasıyla öğrendim bunu, belki sizin okullarınızda da vardır ama haberimiz olmuyor bazı konulardan tabiiki.

zodiac' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:

Savcılığa mı veriyim, ilçeye mi dilekçe ile başvurmam gerekiyor hocam? Müdür odasında kendisi mi değiştirdi yoksa veliye mi degiştirtti onu bilemiyorum veli ile görüşünce öğreneceğim.

belgeler varsa ilçeye gerek yok. idare mahkemesine dilekçeyle başvurduğun zaman o okulun seçmeli ders seçiminin iptalini verir. yeniden ve şeffaf bir seçim yapılır.

zodiac' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:

İkisini de yapın çünkü ilçeye vereceğiniz dilekçeden çok fazla birşey çıkmaz. Ancak savcılığa verirseniz dilekçeler delil olur (üzerinde oynama yapılan), dilekçesi değiştirilenleri ifadeye savcı çağırır zaten!

faruk8542' Alıntı:
zodiac' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:

belgeler varsa ilçeye gerek yok. idare mahkemesine dilekçeyle başvurduğun zaman o okulun seçmeli ders seçiminin iptalini verir. yeniden ve şeffaf bir seçim yapılır.

FARUK8542 arkadaşım ilgilendiğin ve cevap verdiğin için çok sağol, verdiğin bilgiler bana çok yardımcı olacak, şuanda elimde belge yok ama dilekçelerin resimlerini alıp velilerden de konu ile ilgili dilekçelerini alacağım, inş müdürden korkup dilekçeyi imzalamak istemezler gibi bir durumla karşılaşmam:(

elifinannesi' Alıntı:
bilişim öğretmenleri neden sürekli hakkını aramak, hakkını savunmak kendini ezdirmemek gibi durumlarla başetmek zorunda

hocam maalesef insanın moralini bozuyor böyle şeyler ama gerçek, ben bizzat yaşıyorum ve eminim benim gibi böyle durumlarla karşılaşan birçok arkadaşım var ve dediğiniz gibi sürekli bir hak arama şeklinde geçiyor zamanımız:(

yesimim2000' Alıntı:
zodiac' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:

İkisini de yapın çünkü ilçeye vereceğiniz dilekçeden çok fazla birşey çıkmaz. Ancak savcılığa verirseniz dilekçeler delil olur (üzerinde oynama yapılan), dilekçesi değiştirilenleri ifadeye savcı çağırır zaten!

çok haklısınız hocam, insan tek başına bu kadar ayrıntılı düşünemiyor, sizin gibi arkadaşların yardımları gerçekten çok yararlı oluyor, ilçeden dediğiniz gibi bence de bişi çıkmaz ama savcılık olayı sonuna kadar doğru şeffaf araştırır gibime geliyor.

Hocam velilerle falan konuşmadan siz direk savcıya gidin, yoksa müdür bunu duyup yeniden bu evrağı düzenlemeye kalkar (Yani deliller ortadan kalkar)
Resmî belgede sahtecilik
MADDE 204. - (1) Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmî bir belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren, gerçeğe aykırı olarak belge düzenleyen veya sahte resmî belgeyi kullanan kamu görevlisi üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Resmî belgenin, kanun hükmü gereği sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğinde olması hâlinde, verilecek ceza yarısı oranında artırılır.

Siz savcıya gidin bırakın O uğraşsın

hocam madem durum bu noktaya kadar gelmiş gemiler yakılmış, elinde delil olmasa bile sen şikayetini yap. bir soruşturma açılsın onlar ortaya çıkarır bu işi. sen polismisin delil toplayacaksın. ha delili ele geçirirsen daha güzel olur ama ele geçiremezsen de şikayetini yap.

sadece susarak' Alıntı:
hocam madem durum bu noktaya kadar gelmiş gemiler yakılmış, elinde delil olmasa bile sen şikayetini yap. bir soruşturma açılsın onlar ortaya çıkarır bu işi. sen polismisin delil toplayacaksın. ha delili ele geçirirsen daha güzel olur ama ele geçiremezsen de şikayetini yap.

geçen sene ders seçilmemesine rağmen normum vardı gösterilmişti, bu sene haziran ayında önce normum sıfırlandı şimdi de bt sınıfını kapatmaya çalışıyor ayrıca seçmeli derslerin de seçilmesini engellemeye çalışıyor, dediğiniz gibi ben susuyorum ama görmemezlikten gelemem bu durumu artık.

Hocam herkes savcılık demiş ama mahkeme yolunun açılması için önce idari işlerin bitmesi gerekiyor. öyle kafanıza göre gidip mahkemeye veremezsiniz. ceza mahkemesinden değil, idari mahkemeden bahsediyoruz. siz delillerinizi sağlama alın sonrasında müdür hiç bir şey yapamaz. önce bulunduğunuz ilçeye sonra ile ve bakanlığa gider. her biri 15 er gün içinde dilekçenize cevap vermek zorundadır. ilk dilekçe itibari ile 60 günü aşmadan mahkemeye verebilirsiniz. ZAten bakanın bu gidi durumlarda kesin talimatı var. dersin hangisi olduğu önemli değil hakkınızı arayınki müdür bir daha böyle bir çakallığa girişemesin

Teachnologist' Alıntı:
Bu suçtur sayın hocam ispatlarsan müdürün ceza alacaktır

Emin olmak için ben de değiştirilen dilekçeleri ve velilerin de imzalı dilekçelerini alırsam elimde kesin deliller olmaz mı, haksız mıyım hocam?

format_01' Alıntı:
Hocam herkes savcılık demiş ama mahkeme yolunun açılması için önce idari işlerin bitmesi gerekiyor. öyle kafanıza göre gidip mahkemeye veremezsiniz. ceza mahkemesinden değil, idari mahkemeden bahsediyoruz. siz delillerinizi sağlama alın sonrasında müdür hiç bir şey yapamaz. önce bulunduğunuz ilçeye sonra ile ve bakanlığa gider. her biri 15 er gün içinde dilekçenize cevap vermek zorundadır. ilk dilekçe itibari ile 60 günü aşmadan mahkemeye verebilirsiniz.

valla hocam hayatımda hiç mahkeme ile işim olmadı açıkçası ama dediğiniz gibi belgeleri (değiştirilen dilekçeler ve velilerin dilekçeleri) elime geçirirsem artık müdür hiçbir şey yapamaz ve mahkeme de de hakkımı arayabilirim.

Hocam buna şahitlik edecek veli zor bulursunuz. Ya gizli kamera olayına başvurcaksınız ya da veliye ;
Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız rastgele birisini de veliymiş gibi odasına gönderip deneyebilirsiniz.
Hocam verirsiniz ama müdürün arkası sağlamsa zaten her soruşturmadan sıyrılır.
Sorunlu sıkıntılı ailesi okula hiç gelmeyen veliler var o öğrenciye ait bilgileri tanıdığınız bir veli görünümlü kişiye verin ve veliymiş gibi BT dersini seçmiş ama kararsızmışcasına gitsin odasına. Hatta mümkünse kimin velisi olduğunu söylemesin yanında da 2 kişi olsun saf rolü oynayabilecek. Baktın ki değiştirmiş artık o okulun Müdürü sensin sana daha karada ölüm yok:)Elinde o veliden aldığını söylediğin dilekçeyle müdürün odasına girip şunu şunu şunu yapmazsannnn ah bir yapmazsannnnnn:)
Müdürün veliyi kandırıp şikayetini geri aldırması çok kolay oluyor o yüzdenen mantıklısı bence sahte veli yoksa ispatlanamıyor ben denedim gördüm

format_01' Alıntı:
Hocam herkes savcılık demiş ama mahkeme yolunun açılması için önce idari işlerin bitmesi gerekiyor. öyle kafanıza göre gidip mahkemeye veremezsiniz. ceza mahkemesinden değil, idari mahkemeden bahsediyoruz. siz delillerinizi sağlama alın sonrasında müdür hiç bir şey yapamaz. önce bulunduğunuz ilçeye sonra ile ve bakanlığa gider. her biri 15 er gün içinde dilekçenize cevap vermek zorundadır. ilk dilekçe itibari ile 60 günü aşmadan mahkemeye verebilirsiniz. ZAten bakanın bu gidi durumlarda kesin talimatı var. dersin hangisi olduğu önemli değil hakkınızı arayınki müdür bir daha böyle bir çakallığa girişemesin

hocam böyle bir olayda mahkeme soruşturma iznini alır meb den onlarda seve seve verirler. suç unsuru bir şey varsa bildirilmesi öncelikle vatandaşlık görevimizdir zaten düşünsene sen bir velisin ve cocuğunun seçtiiği dersi müdür değiştiriyor. ayrıca suç cezayı gerektirdiği için hem idari hem adli soruşturma devam eder. idare mahkemesi ceza vermez seçimlik dersleri iptal eder. sulh ceza ise soruşturma izni aldıktan sonra müdüre ceza verir.

Enterprise' Alıntı:
Hocam buna şahitlik edecek veli zor bulursunuz. Ya gizli kamera olayına başvurcaksınız ya da veliye ;
Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız rastgele birisini de veliymiş gibi odasına gönderip deneyebilirsiniz.
Hocam verirsiniz ama müdürün arkası sağlamsa zaten her soruşturmadan sıyrılır.
Sorunlu sıkıntılı ailesi okula hiç gelmeyen veliler var o öğrenciye ait bilgileri tanıdığınız bir veli görünümlü kişiye verin ve veliymiş gibi BT dersini seçmiş ama kararsızmışcasına gitsin odasına. Hatta mümkünse kimin velisi olduğunu söylemesin yanında da 2 kişi olsun saf rolü oynayabilecek. Baktın ki değiştirmiş artık o okulun Müdürü sensin sana daha karada ölüm yok:)Elinde o veliden aldığını söylediğin dilekçeyle müdürün odasına girip şunu şunu şunu yapmazsannnn ah bir yapmazsannnnnn:)
Müdürün veliyi kandırıp şikayetini geri aldırması çok kolay oluyor o yüzdenen mantıklısı bence sahte veli yoksa ispatlanamıyor ben denedim gördüm

evet arkası bayağı sağlam ve velilerinde doğruyu söyleyeceğinden emin değilim, bende sıyrılmasından korkuyorum elini kolunu sallayarak :( 5.sınıflarda da dersi seçmeyen çok az veli kalmış şansıma, siz nasıl denediniz hocam anlatırmısınız bende aynı taktiği uyguluyum:)

faruk8542' Alıntı:
format_01' Alıntı:

hocam böyle bir olayda mahkeme soruşturma iznini alır meb den onlarda seve seve verirler. suç unsuru bir şey varsa bildirilmesi öncelikle vatandaşlık görevimizdir zaten düşünsene sen bir velisin ve cocuğunun seçtiiği dersi müdür değiştiriyor. ayrıca suç cezayı gerektirdiği için hem idari hem adli soruşturma devam eder. idare mahkemesi ceza vermez seçimlik dersleri iptal eder. sulh ceza ise soruşturma izni aldıktan sonra müdüre ceza verir.

Hocam adli olay olmadığı sürece yaralama darp gibi milli eğitim hiç bir zaman kendi soruşturmasını bitirmeden soruşturma izni vermez. boşuna mahkemeye para vermiş olursunuz. Diğer arkadaşında dediği gibi bir şekilde delilleri garanti altına aldıktan sonra ilk iş ilçeye sonra ile ve bakanlığa başvurmak. bunlar 15 er günlük dilimler halinde olur. eğer bakanlıkta 45. günde bişey yapmaz ise idari mahkemeye verirsiniz. Bu durumda ceza mahkemesine de verebilirsiniz.

format_01' Alıntı:

aynen hocam ben üzerinde oynama yapılan seçmeli ders dilekçelerini ve velilerden de dilekçe alabilirsem müdür de karşısında salak olmadığını anlar herhalde

zodiac' Alıntı:

evet arkası bayağı sağlam ve velilerinde doğruyu söyleyeceğinden emin değilim, bende sıyrılmasından korkuyorum elini kolunu sallayarak :( 5.sınıflarda da dersi seçmeyen çok az veli kalmış şansıma, siz nasıl denediniz hocam anlatırmısınız bende aynı taktiği uyguluyum:)
hocam müdürün olaydan sıyrılması veya sıyrılmaması, olayda delil olup olmaması senin işin değil. bunları bırak müfettişler çözsün. ha veli ile konuşursun ben şahitlik edeceğim der o ayrı, ama delil bulamasan dahi müdür bu işten sıyrılacak olsa dahi seni kendivicdanın ilgilendirir. sen üstüne düşeni yap ve ilçeye şikayet et.
şunuda sakın unutma efendi gördükleri sürece üstüne binerler 1 kere bile diş gösterirsen bundan sonra sana karşı daha dikkatli olurlar. önce dişini göster sonra efendi ol.

sadece susarak' Alıntı:
zodiac' Alıntı:

hocam müdürün olaydan sıyrılması veya sıyrılmaması, olayda delil olup olmaması senin işin değil. bunları bırak müfettişler çözsün. ha veli ile konuşursun ben şahitlik edeceğim der o ayrı, ama delil bulamasan dahi müdür bu işten sıyrılacak olsa dahi seni kendivicdanın ilgilendirir. sen üstüne düşeni yap ve ilçeye şikayet et.
şunuda sakın unutma efendi gördükleri sürece üstüne binerler 1 kere bile diş gösterirsen bundan sonra sana karşı daha dikkatli olurlar. önce dişini göster sonra efendi ol.

dediğiniz gibi elimde delil olmasa da kesinlikle önce ilçeye şikayetimi yapacağım, çünkü bu haksızlığı kabul edersem görmemezlikten gelirsem kendi vicdanımla ters düşmüş olurum en başta, sonucu ne olursa olsun şikayet edeceğim.

elifinannesi' Alıntı:
bilişim öğretmenleri neden sürekli hakkını aramak, hakkını savunmak kendini ezdirmemek gibi durumlarla başetmek zorunda

maalesef öyle hocam, sürekli oluyor bunlar ve karşı karşıya kalanlarda bizler oluyoruz bugün bana olan yarın başkasına da olacak eminim:(

olaydan yırtabileceğini düşünüyorsanız onun arkası sağlam ise ve sizin arkanızda kimse yok ise AMAN DİYİM AKILLI OLUN. Bizim seçmeli derslerle ilgili değil başka sıkıntılarımız olmuştu hakkını ara savun diyen herkes soruşturma başlayınca ortalıklardan kayboldu:) Sonra da müdür karşı dlekçe vermiş benimle ilgili ama dilekçeye mevzu olan şahıs beni hiç görmemiş ya da 1 kere falan görmüş bunu ispatlayabilmek için buna benzer bir yöntem kullandığını söylemişti sendikam.
Pisliğe bulaşmadan akıllıca çözümler bulmak lazım Hocam yoksa zarar gören arkası olmayan taraf oluyor haksız olan değil.

BBNET
Geri