Öğretmen bilgisayarı hariç sınıfın tamamına Linux Mint 192.2 kurdum. Sınıfın yarısını yaptığımda 19.3 sürümü çıktı. Diğer yarısını yeni sürümle kurudum. 19.2 den 19.3'e güncelleme yapılabiliyor ama acelem yok.
İlk izlenimlerim
1- hızlı olması,
2-kurum yaparken veya daha sonrasında şifre ile giriş kaldırılabiliyor.
3-windows makinada paylaşılan klasöre şifre istediğinde ne şifresi diye şok olmuştum. Çözüm şifre yerine " " kalvyedeki boşluk tuşu

şifreyi hatırla deyince sorun kalmıyor. Sambayı kurmadan bağlantı sağladım. Mint'i kendi aralarında daha paylaşımda deneyemedim. Yapınca yazarım.
4- Kendi program deposu var, 60.000 civarı yazılım var ama ben şimdilik samba, pinta (paint benzeri) , audacity, scratch, openshot(movie maker benzeri) kurdum.
5-Hazır programlarda yazılım yöneticisinden KUR demek yeterli, yada programın adını biliyorsanız terminalde
sudo apt-get install program_adı yazmak, devamında şifre girmek yada E işaretlemek yeterli.
6-
Öğrenciler hemen uyum sağladılar. Chromedan başka tarayıcı bilmeyenler şok oldu. chromiumu özellikle ilk başlarda kurmadım.
7-İleride 3-5 tane oyun eklemeyi düşünüyorum.
8- Sadece bir bilgisayarda resim yapma programında (pinta) hata verdi. Sorunun kaynağı öğrencilermi yoksa program mı bilemedim. Windows da da donama oluyordu.
9-Tüm diski birleştirdim. Çok uğraşmadım. Acemilere tavsiye edilir..
10-usb veya cd den kurarken live cd özelliği açılıyor. kurmadan önce menüleri ve bazı programları görebiliyorsunuz.
11-Firefox tarayıcısı ingilizce çıktı, tarayıcı ayarlarından Türkçeye çevirdim.
12-Ekran koruyucuyu kapattım, 10 dakika sonra kapanıyor ve şifre soruyordu. Oturum kapatmayı
asla olarak işaretledim (Güç Yönetimi)
13- Ofis, pdf okuyucu hazır geldiği için o konulara girmiyorum.
14-meb sertifikayı tarayıcının ayarlarından yüklüyorsunuz. Mozilla Firefox'dan deneyimli olduğum için sıkıntı yaşamadım. sertifika.meb.gov.tr de açıklamalarda var.
Gelecek dönem için akış şeması için draw.io , kodlama için mblock kurmayı düşünüyorum. Veron veya epoptes programlarını deneyemedim.. bu aras sınav, tubitak , başka okulda görevlendirme vs.. ama bir deneyeceğim.
Sınıfımdaki Epson yazıcımı ve öğretmenler odasındaki Kyocera 6530 yazıcıyı ağdan (iş hesaplamalı) tanıtınca öğretmen bilgisayarımı da Mint'e göçüreceğim.
Epson yazıcımı Pardus'da rahat tanıtmıştım fakat Kayocera biraz sorunlu olacak gibi. Kyoceranın sitesine Linux için dosyası var ...323 mb