BT sınıfları EBA ya giremeyecek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acer50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
Fiber bağlantı olan okullarda güvenlik gereği BT sınıflarının EBA ve türevlerine erişim engellenmiş. Konuyu 2 defa erisim@eba.gov.tr adresine mail gönderdim bana yapılan açıklama bu şekilde, güvenlik nedeniyle BT sınıfları EBA ya erişemezler, bence siz de mail atın tepki oluşsun da açsınlar. Ben her EBA işleminde idarecileri oturdukları bilgisayardan kaldırmaktan bıktım, zaten işlemler uzun sürüyor millet iyice ters ters bakıyor haklı olarak. 16 tane çalışan pc var EBA ya giremiyoruz, çok saçma..

Güvenlik derken? hangi mantıkla güvenlik? yan odadan girince güvensiz mi olacak? idareye bir pc daha koyun size ait olan hocam o odadan işiniz halledin artık.

erdcannet' Alıntı:
Güvenlik derken? hangi mantıkla güvenlik? yan odadan girince güvensiz mi olacak? idareye bir pc daha koyun size ait olan hocam o odadan işiniz halledin artık.

hocam o da benim işime gelmiyor, zaten işler uzun sürüyor EBA yüzünden, çok yavaş, ne işim var idarecilerin odasında, sonra uğraş dur yok fare yavaş tıklıyor, yok face yi nası açacaz, yok internet yavaşladı, yok excel de şunu bi çiziver gibi bi sürü saçma işle uğraşayım

PYBS'ye de girilmiyor. Ben sistem odasından kablonun yerini değiştirdim. Bir de kendi okulumda Fatih Teknoloji Kullanım Kursu veriyorum ve EBA'yı anlatmam gerekiyor. Siz de laba gelen kabloyu değiştirin idarecilere giden portlardan birine takın.

bilalca' Alıntı:
PYBS'ye de girilmiyor. Ben sistem odasından kablonun yerini değiştirdim. Bir de kendi okulumda Fatih Teknoloji Kullanım Kursu veriyorum ve EBA'yı anlatmam gerekiyor. Siz de laba gelen kabloyu değiştirin idarecilere giden portlardan birine takın.

aklıma geldi denemek istedim ama o kadar çok kablo var ki BT sınıfına geleni bulamadım, çok da karıştırmak istemedim, tekrar uğraşayım

Hocam bendede aynı sorun vardı. Otomatik DNS aldırıp denedin mi? Elle IP ve DNS verince girmiyo nedense

dns ıp ler otomatik zaten de girmiyor meret, yine bulamadım kabloyu, çıldıracam, o kadar çok kablo var ki, hepsi de sıkış sıkış

bu olaydaki mantığı anlamamakla birlikte bu engellemeyi nasıl yapmışlar merak ettim. sadece fiber olan okullarda mı bu engel,
gidip test etmek isterim öyleyse :D

bt sınıfına gelen kabloda a26 yazıyor, onu buldum switch de, çektim, müdür odasında duvardaki 2 uçtan boşta olan a24 ün switchdeki ucunu çıkartıp, a26 olanı oraya taktım ama yine sonuç yok, EBA, PBYS açılmıyor.

işin garibi bt sınıfına gelen kabloda yazan a26 nın switch deki karşılığını çıkartınca bt sınıfında internet gitmiyor, eğer bi de numaları karıştırdılarsa vay halime (başka da bir ihtimal kalmıyor zaten)

numaralar kesin karışmıştır hocam. Bizim kabinin içi ana baba günü :D üstelik planlamada gösterilen yerlerdeki etiketlemelerle kablo uçlarıda uyuşmuyor... sağındaki solundaki girişleri deneyin derim. Karışsada genelde yakın biyerde çıkıyor

altyapı tesisatı kabul işlemi yapılmış mı. kabloların tek tek denenmesi gerekiyor kabul esnasında

bu sene btr olarak görevlendirildiğim bir lise, önceki senelerde ne olmuş nasıl olmuş bilmiyorum. buraya gelmeden önce ne et, ne fiber internet, ne meb tableti görmüştüm, şimdi görmek istemiyorum, iğreniyorum :-1:

neyin güvenliğiymiş bu biri bana açıklayablirmi? eba da ne varda üvenmiyorlar bunlar eba ya? bi de madem ggüvenli değil eba derslerde diğer hocalar tarafından nasıl kullanılacak?

arkadaşlar okulumuzda fibernt var ne şu an bt sınıfındayım eba'ya girebiliyorum, şifreli giriş yapınca da giriyor bizde sıkıntı yok

benim labta da fiber var. ebaya 1 aydır giremiyorum. bir de öğrenciler öğretmenler ebayı kullansınlar, reklamını yapın diyorlar. nerde kullandıracağız???

Meb kendi kendini engellese de kurtulsak artık :) şaka bir yana sınıfa birini koyun sistem odasına gidip kabloları tek tek çekin. bu arada telefonla konuşuyor olun tabi sınıftaki arkadaşla, her kabloyu çektiğinizde bağlantıyı kontrol etsin kesilmezse aynı yerine takarsınız. bu şekilde kolayca bulunabilir kablo ucu.

anladığım kadarıyla ; fiber ağda 4 tane alt ağ grubu var. 1 tahtalar ,2 Ap ler , 3 idare , 4 Bt sınıfı.
Bt sınıfı alt ağında eba açılmıyor. Bt sınıfına gelen kabloyu kabinet içinden idare için ayrılan switch cıkısına taktığım zaman sorunsuz ebaya girebiliyorum.

BBNET
Geri