Bt sınıfı yeni kurulan aidata business pc x7 için pardus kararlı imaj

Kodla Büyü

masara

Üye
Arkadaşlar bt sınıfıma yeni gelen bu bilgisayarlarda pardus kurulu idi. Kullanamadığımız için win11 yükledim hepsine ama şimdi yeniden pardusa geçmek gerekiyormuş. Bu konuda kararlı pardus imajı olan var mı ve ya bana yol gösterecek olan.. yeni öğrenmeye başlayacağım pardusu..

Hocam benimde yeni atandığım okulda pardus kurulu aidata bilgisayarlara imaj gerekli bulabildiniz mi acaba?

Merhaba hocam bende win11 yüklemiştim. Bilmediğim için soruyorum Pardus'un sitesindeki "Pardus Eğitim" olmaz mı? Pardus 21 olmak zorunda mı?

Merhaba hocam bende win11 yüklemiştim. Bilmediğim için soruyorum Pardus'un sitesindeki "Pardus Eğitim" olmaz mı? Pardus 21 olmak zorunda mı?
Pardus Eğitim olur. Hatta sade pardus zorlar. Çünkü içinde meb sertifika yok. Eğitim sürümü herşeyi ile neredeyse hazır. Hatta pardus 23 edu daha kullanışlı.

Ben bunu kullanıyorum.

Son düzenleme:
Pardus'un sitesindeki 23.4 edu sürüm, 2025 Ağustos'da pardus bulutta (https://bulut.pardus.org.tr/s/r4wESbGXydsB8aq) yayınlananın güncenlenmiş hali.
Yeni versiyonun iso dosyasını yüklemişler ama program listesini gösteren 2 görsel Pardus-21.4-edu-amd64 iso dosyasına ait. Karışıklığın kaynağı bu galiba..

Yukarıdaki bağlantı en son hali.. gönül rahatlığı ile indirebilirsiniz. Ben indirdim, kurdum.

İndirme sayfasında "Pardus 23 kullanan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin verdiği geri dönüşler üzerine oluşturulan bir sürümdür. Varsayılan olarak yüklü gelen 50 den fazla uygulaması ile eğitim kurumlarımız ve öğrencilerimiz için özel olarak hazırlanmıştır." https://pardus.org.tr/surumler/

Sonradan eklenen düzeltme: İki iso da aynı, yada farkı farkedemedim.

Son düzenleme:
Bilgisayarlarda kuruluydu zaten. Onlara sadece güncelleme yapıyorum.Daha düşük bir bilgisayara kurdum. Tıkır tıkır çalışıyor.
Sanal makina ile de deneyebilirsiniz. Gerçek bilgisayardaki performansı vermese de işinizi görür.

Pardus Eğitim olur. Hatta sade pardus zorlar. Çünkü içinde meb sertifika yok. Eğitim sürümü herşeyi ile neredeyse hazır. Hatta pardus 23 edu daha kullanışlı.

Ben bunu kullanıyorum.
Merhabalar.
Bilgisayara bu imajı yüklerken yapılması gereken ayarlamalar hakkında bir noktada bilgi almak istiyordum.
Bilgisayarların oturum adı BT Lab ama bu imajı yüklerken büyük harf kullanımına izin vermediği için farklı bir isim kullandım.
Asıl problem ağ ayarlarında, bu bölümde tam olarak hangi bilgiler-isimler yazılmalı hangi seçeneklere tıklanmalı bulamadım. Sonuçta Kablosuz bağlantı görünmüyor... Bu kablosuz bağlantı özelliğini korumak için yükleme esnasında nasıl bir yol izlenmeli? Teşekkürler

Ben sınıflarda büyük harf verdim sıkıntı olmadı. Wifi leri gördü. Hatta kendi bilgisayarımda da kullanıyorum wifi, Bluetooth, RTX 3050 ekran kartı dahil hepsini gördü. Ekstra birşey de yapmadım. Modeme bağlı hp 415 yazıcımı da gördü.

ilksms
Geri