pardus.org.tr
Şu ana kadar sorun yaşamdım, hatta windowsun görmediklerini gördü...Flash bellekleri tanımıyor bu konuda bir görüşü olan var mı?
Kablo takılı, fat32 olarak biçimlendirme yapıldı, windows bilgisayardan düzgünce aygıtı çıkar yapıldı, geriye uçbirimden komut girme işi kaldı.
Hocam, ağ kablolarında sorun varsa ayarlardan düşürmek gerekiyor. Donanımı en üstte kullanmaya çalıştığı zaman, kablolamada sıkıntı varsa, sorun oluyormuş. Ayarlar Gnome arayüzünde gizli, etapta gözüküyor...Pardusu sevemedim.internet kafasına göre kopuyor.flaş belleği bi tanıyor bi tanımıyor
....(gemini den alıntı)
Ancak kullandığınız GNOME sürümündeki bu sadeleştirilmiş arayüzde (gördüğünüz gibi sadece MAC ve MTU ayarları var) hız sabitleme seçeneği gizlenmiş.
Bu ekrandan çıkmadan hızı ayarlayabilmemiz için GNOME'un gelişmiş ağ arayüzünü açmamız gerekiyor. Çok basit bir komutla bunu ekrana getirebiliriz:
- Uçbirim (Terminal) uygulamasını açın.
- Şu komutu yazıp Enter'a basın:
nm-connection-editor
- Karşınıza daha detaylı, eski tip bir ağ ayarları penceresi açılacak.
- Orada listeden **"Kablolu bağlantı 1"**i seçip alttaki dişli (ayarlar) simgesine tıklayın.
- Açılan pencerede "Kablolu" (Wired) sekmesine geçin.
- Orada Hız (Speed) ve Çift Yönlü (Duplex) seçeneklerini göreceksiniz. Hızı 10 Mb/s, Duplex ayarını Full yapıp kaydedin.
Kısmen evet, Cumhurbaşkanlığının Açık Kaynak Kodlu sistemlere geçilmesi konulu karnamesi var. Eğer BTS deki bilgisayarlarınızın orjinal windows lisansları varsa sorun yok ama lisans yoksa geçmek daha iyi olur. Şahsi fikrim, kararname olmasa bile öğrenciler en az bir dönem Linux görmeli. 4-5 sene önce BT sınıfına Linux mint kurdum, sıkıntısız kullandım, sonra windows ve 3 yıldan beri Pardus kullanıyorum.pardus zorunlu mu laboratuvarda?