Bt Sınıfı Pardus Sürümü

Kodla Büyü

yaasinn

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bt sınıfı için hangi pardus versiyonu yüklemek gerekiyor. Gnome edu etap. Ortaokul kademesi.

Flash bellekleri tanımıyor bu konuda bir görüşü olan var mı?
Kablo takılı, fat32 olarak biçimlendirme yapıldı, windows bilgisayardan düzgünce aygıtı çıkar yapıldı, geriye uçbirimden komut girme işi kaldı.

Flash bellekleri tanımıyor bu konuda bir görüşü olan var mı?
Kablo takılı, fat32 olarak biçimlendirme yapıldı, windows bilgisayardan düzgünce aygıtı çıkar yapıldı, geriye uçbirimden komut girme işi kaldı.
Şu ana kadar sorun yaşamdım, hatta windowsun görmediklerini gördü...

Pardusu sevemedim.internet kafasına göre kopuyor.flaş belleği bi tanıyor bi tanımıyor

Siniflarda aidata bu sekilde gelmis.Gecen hafta calisan bellekler calismiyor.Solda takili kutunun fisi mi cikti acaba el girmiyor.

Pardusu sevemedim.internet kafasına göre kopuyor.flaş belleği bi tanıyor bi tanımıyor
Hocam, ağ kablolarında sorun varsa ayarlardan düşürmek gerekiyor. Donanımı en üstte kullanmaya çalıştığı zaman, kablolamada sıkıntı varsa, sorun oluyormuş. Ayarlar Gnome arayüzünde gizli, etapta gözüküyor...
Şöyle bir tarif buldum, tarife bakınca işe yarıyor:

....(gemini den alıntı)
Ancak kullandığınız GNOME sürümündeki bu sadeleştirilmiş arayüzde (gördüğünüz gibi sadece MAC ve MTU ayarları var) hız sabitleme seçeneği gizlenmiş.
Bu ekrandan çıkmadan hızı ayarlayabilmemiz için GNOME'un gelişmiş ağ arayüzünü açmamız gerekiyor. Çok basit bir komutla bunu ekrana getirebiliriz:
  1. Uçbirim (Terminal) uygulamasını açın.
  2. Şu komutu yazıp Enter'a basın:
    nm-connection-editor

3. Karşınıza daha detaylı, eski tip bir ağ ayarları penceresi açılacak.
  4. Orada listeden **"Kablolu bağlantı 1"**i seçip alttaki dişli (ayarlar) simgesine tıklayın.
  5. Açılan pencerede "Kablolu" (Wired) sekmesine geçin.
  6. Orada Hız (Speed) ve Çift Yönlü (Duplex) seçeneklerini göreceksiniz. Hızı 10 Mb/s, Duplex ayarını Full yapıp kaydedin.

pardus zorunlu mu laboratuvarda?
Kısmen evet, Cumhurbaşkanlığının Açık Kaynak Kodlu sistemlere geçilmesi konulu karnamesi var. Eğer BTS deki bilgisayarlarınızın orjinal windows lisansları varsa sorun yok ama lisans yoksa geçmek daha iyi olur. Şahsi fikrim, kararname olmasa bile öğrenciler en az bir dönem Linux görmeli. 4-5 sene önce BT sınıfına Linux mint kurdum, sıkıntısız kullandım, sonra windows ve 3 yıldan beri Pardus kullanıyorum.
Şunu tahmin ediyorum ki 5 yıl daha windows kullansanız mikrosoft para istemediği sürece bakanlık çok da zorlamaz.

Valla hasan hocam bıktım ben sürekli sorun çıkaran işlerden.canım uğraşmak istemiyor.sorunsuz yapsınlar kuralım kullanalım.aha tahtalar eba yenilenmiş açamıyoruz qr ile

EBA ve qr kod meselesinde çok haklısınız, birçok okulda millet perişan oldu. BTS ihaleleri nasıl yapılıyor bilmiyorum ama linux'da, bakanlığın belirlediği sürümlerde çalışabilme şartı şekilde birşeyler yapsalarmış... qr kod meselesi de EBA işine bakanların yeni versiyonu okulun ilk haftasına yetiştirememesi sanırım. Kendi okulumd e-kilit kullandığım için farketmedim ama birçok arkadaşım, sizin gibi, perişan oldu.

ilksms
Geri