BT sınıfı kuruyoruz

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar
Okulumuzaki bt sınıfını bölüp iki sınıf oluşturuyoruz. Birkaç sorum olacak

1) Vestel celeron bilgisayarına win 7 starter kurabilir miyim? (Ramleri 512'ye yükseltmiştik)
2) Eskiden Xp'nin oynanmış sürümleri vardı. İçerisinde winrar, office vb programlar oluyordu. Aynı şekilde win7'nin oynanmış sürümleri var mı? Ya da kendimi oluşturabilir miyiz? (imaj alınmadan sıfır kurulum ile)
3) Klimamız var gazı yok. Tahmini kaça doldurabiliriz?

Teşekkürler

512 ram la win7 starter bile kursanız.(ben kurulacağınız düşünmüyorum 1 gb ram ister) ama diyelimki kuruldu. sağlıklı çalışmaz. ben geçen sene sonunda 512 ramli vestel promegalara 1 gb ram ekledim. (sonra okuldan tayin istedim norm fazlasından ama)1 ay sonra 1.5 gb ram la bile sağlıklı çalışmadığını söyledi. win 7 nin katılımsız versiyonları mutlaka vardır ya da yapılabilir fakat 512 ram var sa büyük bir ihtimalle ekran kartları onboarddur ve 64 mb ram de o kullanır, kalır sana 448 mb ram. bu na xp kurarsın ve güzel bir şekilde çalışır.

dönem başında win7 kurdum, hiç bir sıkıntı olmadan çalışıyor, şükür. Ama bilgisayarların temizliğini yapın, işlemciyi macunlayın, güç kaynaklarının düzgün çalıştıklarından emin olun, sıkıntı olmaz.

yvzakblt' Alıntı:
Merhabalar
Okulumuzaki bt sınıfını bölüp iki sınıf oluşturuyoruz. Birkaç sorum olacak

1) Vestel celeron bilgisayarına win 7 starter kurabilir miyim? (Ramleri 512'ye yükseltmiştik)
2) Eskiden Xp'nin oynanmış sürümleri vardı. İçerisinde winrar, office vb programlar oluyordu. Aynı şekilde win7'nin oynanmış sürümleri var mı? Ya da kendimi oluşturabilir miyiz? (imaj alınmadan sıfır kurulum ile)
3) Klimamız var gazı yok. Tahmini kaça doldurabiliriz?

Teşekkürler
1.vestel promega pc lere 3 senedir win 7 home premium yüklü. herşeyi çalıştıyor. çok az bi yavaşlık oluyor.
2. torrent, indirme sitelerinde yada google da arayın ama tavsiye etmem. image almak daha iyi bence.
3. genelde 50-60 tl gibi fiyata gaz dolduruyorlar.

ben kullanma fırsatım olmadı arkadaşlar. 1.5 ram la iyi çalışacağını düşünüyorum win 7 nin fakat okuldaki arkadaşım xp kuracağını ein 7 den çok memnun kalmadığını söyledi o yüzden yazdım. bana göre de win 7 varken xp kurulmaz ama istek meselesi.

aslında sene sonunda bizde okula bir laboratuvar kurmayı düşünüyoruz. nasıl bilgisayarlar alsak arkadaşlar? tavsiyeleriniz var mı?

Ben 512lik VESTEL'lerde Windows 7 ve 8'den pek verim alamadım. Kuruyorsun iyi güzel çalışıyor ama XP'ye göre yavaş kalıyor. Şimdilik önermem.

Sağolun hocalarım xp sp3'te karar kıldık. Zaten celeron bilgisayarlar zorlamaya gerek yok :)

Ben 512lik VESTEL'lerde Windows 7 ve 8'den pek verim alamadım. Kuruyorsun iyi güzel çalışıyor ama XP'ye göre yavaş kalıyor. Şimdilik önermem.
ben de tam olarak bundan söz etmiştim. fakat biz ram taktık 1.5 gb ram da bile arkadaşım çok verim alamadığını söyledi. şaşırdım.

BBNET
Geri