Bt Sınıfı Deepfreeze sorunu

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Okulumuza lenovo m90a bilgisayarlar geldi. Windows 11 kurdum. Deepfreze farklı versiyonlarını denedim. Ya mavi ekran hatası veriyor yada açılış ekranında kalıyor bilgisayar açılmıyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu.

Hocam imaj alacağınız bilgisayara deepfreze kurun lisans ayarlarını yapın sağlıklı çalıştığını kontrol edin ardindan pasif ederek imaj alın

Aktif şekilde imaj almamaya dikkat edin yoksa imaj atılan pc lerde hata verir

Ben bu şekilde killaniyorum
Hocam imajda normalde deepfreze kurulu değil. Birisinde çalıştırabilsem o şekilde tekrar imaj alacağım da. Siz windows 11 de mi kullanıyosunuz.

Shadow defender deneyebilirsiniz. Shadow defender de istediğiniz klasörü istisnalar listesine ekleyip içindeki dosyaların değişmesini engellebilirsiniz. Ben belgelerimi bazende masaüstünü istisnalar listesine ekleyip insanların birşeyleri kaydedebilmesini sağlıyorum.

Windowsun bellek Çekirdek koruması gibi bir ayar var o shadow defenderin hata vermesine neden oluyor. Aynı ayar açıksa tahminen deepfreeze de hata verir.

Son düzenleme:
Shadow defender deneyebilirsiniz. Shadow defender de istediğiniz klasörü istisnalar listesine ekleyip içindeki dosyaların değişmesini engellebilirsiniz. Ben belgelerimi bazende masaüstünü istisnalar listesine ekleyip insanların birşeyleri kaydedebilmesini sağlıyorum.

Windowsun bellek Çekirdek koruması gibi bir ayar var o shadow defenderin hata vermesine neden oluyor. Aynı ayar açıksa tahminen deepfreeze de hata verir.
Aynen hocam shadow da hata veriyor. Çekirdek koruması ayarlarını araştırayım bir

windows10 ve win 11 de birçok deepfreze uygulamaları kullandım.Genelde mavi ekran veriyor.Deepfreze pasif durumdayken hiç mavi ekran almıyoruz.Bir çözüm bulunursa iyi olur.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    15.5 KB · Görüntüleme: 28
Windows 11 pişmanlıktır :) Klasik bir Windows muhafazkarı sözü ama gerçekten çok fazla uyum sorunu yaşatıyor. Basit bir exe dosyası bile sorun çıkarabiliyor.

Fenomen yayınlarının Z kitapları w11de çalışmıyor mesela okulda matematik hoclrı başımın etini yedi. Ne yaptıysm çözümünü bulamadım. Windos 10da sıfır sıkıntı :)

Bir örnek dah vereyim. Pubg kurulu bir oyun bilgisayarına w11 kurmuştum. Sesi sohbet ve mikrofon açık olmasına rağmen o bilgisayarda bir türlü çalışmıyordu. Çözümleri araştırdım. Oyunun yapımcıları bile çözüm bulamamış buna. Her şey normal olmasına rağmen bir türlü çalışmadı Windows 10a dönene kadar.

Shadow defender, Time freeze problemleri cabası. Henüz erken Windows 11e geçmek için bence. W10 güncelleme desteği bitse bile kullanılır yıllarca.

Son düzenleme:
BBNET
Geri