bt rehber oğretmen en az kaç saat ders alır ?

Kodla Büyü

fattuana

Site Gezgini
Arkadaşlar bizim okul yeni bina yapılacağı için 8 şube 5 ve 6. Sınıf öğrencilerin ve öğretmenlerin bir kısmı başka okula taşınıyoruz. Geri donmek üzere.taşıma okulunda labta yok. bende bir liseye formatorluk talebinde bulunacağım. Normalde 16 saat ders var.bende hem program açısından sıkıntı olmasın 2 gün bi yerde 3 gün bi yerde olayım diye hemde ek ders sıkıntısı olan arkadaşlara biraz faydalı olsun diye 10 saat derse gireyim 20 saat formatorluk yapacağım okula gideyim diyorum. Sonuçta her halükarda 18 saat alıyorum idareciler net bilgileri olmamakla birlikte maaş karşılığını doldurup öyle gidebilirsin diyorlar. Benim yonetmelikte okuduğum kadarıyla okulundaki ders görevini yapar ve öyle görevlendirme okuluna gider diyor.idareci bana 10 saat verirse benim görevim o oluyor gibi algılıyorum ben bu maddeyi.bana bununla ilgili yonetmelikte genelgede yada yaşantılarından oturu bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

İdareciniz haklı tüm derslere girdikten sonra diğer okula gidebilirsiniz.

Hocam öncelikli göreviniz derslerdir. Görevlendirme yazısında açıkça okulundaki dersleri doldurduktan sonra kalan zamanda bt rehberliği görevini yürütür diyor. Öte yandan derslere girmezseniz sizin yerinize derse giren kişiye boşuna para ödenmiş olur. Duyarlı olmakta fayda var haksız kazanca sebep olmayın.

Hocam sitede BTR konusunda tereddüt edilen durumlar diye belgeler mevcut. Eğer yeni BT öğretmeni değilseniz bilmeniz gerekir yeni sistemde okulunuzda bulunan BT dersine girersiniz geri kalan zamanda BTR görevini yaparsınız.

Yukarıda verilen cevaplar doğru. Öncelikle okulunuzda var olan ve üzerinize düşen derslere girmek zorundasınız. Başkası için haksız yere ek ders oluşturup devleti zarara uğratamazsınız. Fakat müdurünüzün söylediği maaş karşılığını doldurma zorunluluğu diye bir şey yok. 10 saat dersiniz olsaydı 10 saate girerdiniz.
Birde btr olarak gideceğiniz lisede 30-16=14 saat derse girerim diye hesap yapmayın. Lisede ögrenci olduğu sürece görev yaparsınız.
Tabii bakanlık görevlendirmede yeni bir yazı gönderip şartları değıştirmez ise...

Bu görevi yapacak öğretmenler okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra
kalan zamanda bu görevi yürütecektir. Görevlendirilen öğretmenin yerine kesinlikle ücretli
veya başka bir öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir.
-Bilişim teknolojileri rehberliği görevini yapacak öğretmenler okullarında var olan kendi
branşlarındaki ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi
yürüteceklerdir. Görevlendirilen öğretmenin yerine kesinlikle ücretli veya başka bir
öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir.

http://batman.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal ... suslar.pdf

btr olduğumda 20 saat zorunlu 5 saat seçmeli ders var
zorunlu derslere zaten girmemiz gerekir fakat 5 saat dersi teknoloji tasarım hocası alabilirmi arkadaşlar yoksa onuda mecbur btr mi almka zorunda

Arkadaşlar okulda aslında başka bir bt öğretmenimiz daha var o dersleri almıyor asıl problem ordan çıkıyor. Ama şimdilik seçmeli dersleri almayarak sorunu çözmeye çalışıyoruz.

Burayada aynı yazıyı yazayım.

Yazıda "okuldaki ders görevini yerine getirdikten sonra" ibaresi var.
Bu ibareyi 15 saat zorunlu ders olarak algılıyorlar. Bizde 8 öğretmene ortalama 14-16 saat ders düşüyor. Buna rağmen 14 saat ders verdiler bana. Müdür 8-5 çalışacaksın 15 saat zorunlu dedi.
Okulda 126 saat ders ve 8 öğretmen var. Benim dışımdaki her öğretmen de ek ders almak istiyor haliyle. Fakat idare 15 saat zorunlu diyor. Ben yazıda açıkça bu ibareyi görmüyorum.

Sorum şu: İdareciler de 8-5 çalışıyorlar. Onlar da 15 saat ders zorunlu olması gerekmiyor mu?? Eğer değilse 8-5 çalışan Formatöre niçin bir Muğlak ifadeye dayanarak 15 saat zorunlu deniliyor??

Bunun Bakanlık tarafından ayrıntılı bir çözümü olamaz mı?
Bakanlık niçin adalet sağlamak yerine derdi başından atma yolunu uyguluyor.

Btr ders tamamlama olarak sayıldığından derslere girdikten sonra kalan saati btr ile doldururuz. Sabah 8 akşam 5 diye çalışma sistemi formatörlük varken vardu. Btr ile ders saati 30 a tamamlanır. Milletin kafası karıştırmayın artık. Daha önce çıkan bakanlık yazılarını inceleyin. Biz idareci değiliz. Saat 8 ile 5 arası yok. İdarecilerinize btr nin ders yükü olarak sayıldığını anlatın. Siz böyle yaparsanız bizim bölümü bilmeyen be yapsın. Milleti yanlış yönlendirmeyin. Kaç yıldır bu işin içindeyim. Her şey bu kadar net. 16 saat ders mi var. 14 saat btr vardır o zaman. Nokta. Dallayıp budaklandırmayon artık bu konuyu.

Bi anlasam insanlar neden açık net bir şeyi tekrar flu yapma hevesindeler. Biraz geçmişi ve forumu araştırsalar. Zaten bölümün adı çıkmış belirsizliğe. Bir de açık ve net olan çalışma şartlarını belirsiz göstermeyin. İnsanların bilinç altına girmesin.

BBNET
Geri