Bt rehber öğretmenliği yardım?

Kodla Büyü

stirkoff

Site Gezgini
okulumuzda 3 bilgisayar öğretmeniyiz. 56 saat bilgisayar dersi var. bana bt rehber öğretmenliği çıktı. okulumdan 15 saat ders almak zorunda mıyım?

bt rehber öğretmeninin ders zorunluluğu yok hocam diger hocalar dersleri aralarında paylaşsın zaten ful ek ders alacan

böte63' Alıntı:
bt rehber öğretmeninin ders zorunluluğu yok hocam diger hocalar dersleri aralarında paylaşsın zaten ful ek ders alacan
ama ben başka bir okulda görevlendirildim. birde bakanlığın şöyle bir maddesi var
-İl/ilçedeki öğretmen ve ders sayısı dikkate alınarak ders tamamlama görevi ihtiyacı
olduğunda BT Rehberliği Görevi bulunmayan öğretmenlere maaş karşılığı ders tamamlama
görevi öncelikle verilecek bu şekilde BT rehberliği görevinin verimli olarak yürütülmesi
sağlanacaktır. BT öğretmenine maaş karşılığı verilebilecek bir ders ücret karşılığı başka bir
öğretmene verilmeyecektir

Kendi okulunuzda 16 saat derse girmeniz gerekir sonucu çıkıyor sanırım. (16-20-20)

Madde dikkatli okunursa her türlü yoruma açık olduğu görülebilir. Madde 2 ye dikkatli bakınız lütfen.

Anladığım kadarıyla şöyle diyor. Siz okulda ne kadar dersiniz varsa girersiniz 15 saat 5 saat 30 saat her neyse. Sonra da kalan zamanınızı BTR için kullanırsınız. Sizin yerinize o dersler varken başka öğretmen verilmez. Kendi branşındaki ders görevini yerine getirmeden sana görev vermeyiz. Bundan benim anladığıma göre 56 saatin 30 saatini alırsın 14 ve 12 de diğer arkadaşlara kalır. 30 saat üzerine bir de sana BTR görevlerini veririz.

http://usak.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... ilisim.pdf

Kesinlikle doğru gelmiyor bana da o ayrı. Ama madde okununca bence bu anlaşılıyor.

BT rehber öğretmen maaş karşılığı kadar ders almadan diğer öğretmenlere "ek ders" verilmez arkadaşlar.. Bu maddede amaçlanan devleti zarara uğratmamak.

enestar' Alıntı:
Madde dikkatli okunursa her türlü yoruma açık olduğu görülebilir. Madde 2 ye dikkatli bakınız lütfen.

Anladığım kadarıyla şöyle diyor. Siz okulda ne kadar dersiniz varsa girersiniz 15 saat 5 saat 30 saat her neyse. Sonra da kalan zamanınızı BTR için kullanırsınız. Sizin yerinize o dersler varken başka öğretmen verilmez. Kendi branşındaki ders görevini yerine getirmeden sana görev vermeyiz. Bundan benim anladığıma göre 56 saatin 30 saatini alırsın 14 ve 12 de diğer arkadaşlara kalır. 30 saat üzerine bir de sana BTR görevlerini veririz.

Kesinlikle doğru gelmiyor bana da o ayrı. Ama madde okununca bence bu anlaşılıyor.

30 saat derse girse BTR ye ne gerek kalır ki. 30 saatten fazla ders alamıyoruz zaten. birde hangi ara BTR görevini yapacak...

hocam bu madde de okulda bilişim derslerinin siz varken başkalarına verilemeyecegini anlatıyor. Ama sizin okulda diğer bilişimciler derse girdiği sorun yok.

örnegin okulda 65 saat olsa 60 saatine onlar girer sen 5 saate girmek zorundasın tıpkı tek öğretmen olup bilişim derslerine giren btr ler gibi...

benim bildiğim

ahmetarif21' Alıntı:
enestar' Alıntı:

30 saat derse girse BTR ye ne gerek kalır ki. 30 saatten fazla ders alamıyoruz zaten. birde hangi ara BTR görevini yapacak...

Hocam maddede maaş karşılığı demiyor ama. Ders görevini yerine getirdikten sonra diyor. Ne kadar ders varsa anlamına gelmez mi bu. İşine gelirse gel diyor anlayacağın. Baksana Ankarada formatörlük açılmıyor başlığı 21. sayfaya geldi. Biz nasıl olsa işimizi yaptıracak birilerini buluruz mantığında hala bunlar.

Şimdi liselere bile adam bulamadılar o ayrıııı.

bugün müdür yardımcısı 16 saat derse girmem gerektiğini söyledi. tereddüt edilen hususlardaki maddeyi bana gösterdi. bende mecburen 16 saat aldım.desleri 16+20+20 diye paylaştık.
ilgili madde:
-İl/ilçedeki öğretmen ve ders sayısı dikkate alınarak ders tamamlama görevi ihtiyacı
olduğunda BT Rehberliği Görevi bulunmayan öğretmenlere maaş karşılığı ders tamamlama
görevi öncelikle verilecek bu şekilde BT rehberliği görevinin verimli olarak yürütülmesi
sağlanacaktır. BT öğretmenine maaş karşılığı verilebilecek bir ders ücret karşılığı başka bir
öğretmene verilmeyecektir

hocam çok karışacaksa sadece 2 saat ders al gerisini diğerleri alsın. sonuçda bitero olduktan sonra maaş karşılığını doldurma diye bişey yok

BBNET
Geri