Bt rehber öğretmeni mesai saatleri

Kodla Büyü

erdem175

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sayın hocalarım biliyorsunuz ki bizden başvuru dilekçesi aldıklarında dilekçe örneğiyle beraber 13 maddelik görevimizle alakalı yazıyı da ekte sunuyorlar. Fakat 9-15 mi yoksa idareyle aynı mı eğitim öğretim sonlanana kadar ibaresi var sanırım. Bu konuyla ilgili dayanak göstererek bilgi verebilir misiniz ?

Bana sadece 6 saat dersimi gösteren program verildi diğer günler boş hiçbir şey yazmıyor. Siz çalışma programı çıkaracaklar demişsiniz?

erdem175' Alıntı:
Bana sadece 6 saat dersimi gösteren program verildi diğer günler boş hiçbir şey yazmıyor. Siz çalışma programı çıkaracaklar demişsiniz?
benim de aynı 6 saat dersim var.. Siz boş zamanlarınızda 30 saat olacak şekilde BTR görevinizi yapacaksınız.. Alın elinize kalemi boş yerleri BTR diye doldurun..

Benim okulum tam gün 08:30-15:00 arası çalışıyorum. Erken çıktığımda oluyor. 35 saat 30 saat hesabı yapmadım hiç.

Eğitim öğretim süresi boyuncadır. 9-15 normal rehber öğretmenler için geçerli olan saattir

jandarma' Alıntı:
Eğitim öğretim süresi boyuncadır. 9-15 normal rehber öğretmenler için geçerli olan saattir
bizim rehberlikçi g........lı saat 9 30 gibi gelir, 11.30 öğle yemeği için sancılanır, 13,30 gibi döner ve 14,30 da yine gitmek için sancılanır.
Odamın girişinde Bilişim teknolojileri Rehber Öğretmeni yazıyor ve inanır mısınız çoğu öğrenci beni rehberlikçi sandığı için danışmaya bana geliyor.. Odamda 6 koltuk var ve her gün mutlaka bir öğrencinin derdini dinliyorum..
Niye? O g...lı rehberlikçi işini tam yapmadığı için.. Yanlış anlamayın, öğrencilerle görüşmekten, dertlerini dinlemekten şikayetçi değilim lakin o pi...lik adam maaşını haketmiyor ve ilginçtir hak ve adaletten bahsediyor ara sıra toplantılarda...

bizim rehberlikçi g........lı saat 9 30 gibi gelir, 11.30 öğle yemeği için sancılanır, 13,30 gibi döner ve 14,30 da yine gitmek için sancılanır.
Odamın girişinde Bilişim teknolojileri Rehber Öğretmeni yazıyor ve inanır mısınız çoğu öğrenci beni rehberlikçi sandığı için danışmaya bana geliyor.. Odamda 6 koltuk var ve her gün mutlaka bir öğrencinin derdini dinliyorum..
Niye? O g...lı rehberlikçi işini tam yapmadığı için.. Yanlış anlamayın, öğrencilerle görüşmekten, dertlerini dinlemekten şikayetçi değilim lakin o pi...lik adam maaşını haketmiyor ve ilginçtir hak ve adaletten bahsediyor ara sıra toplantılarda...[/quote]

hocam heryerde aynılar (elle saymazsanız istisnaları) mizahi dergiler bile dalga geçer durumda. Toplantı yapıyoruz 100000000000000 madde olsa 1 tanesi ilgilendirmiyor... neyse hocam ben sosyal medyada, meb'e yazarak hak arıyorum, ses olsun yeter ki...

geçen sene yayınlanan tereddüt edilen hususlarda herhangi bir saat geçmemektedir. 8. madde de geçen şudur. BTR Görevi okulun eğitim-öğretim saatlerinde gerçekleştirilecektir diye. Yani müdür isterse 30 saat isterse 35 saat verir.

Mesela bizim görevlendirmeleri yapan arkadaşlar sağolsun bunu ayarlıyorlar ben 3 gün gidiyorum liseye kendi okulumda da 8 saat dersim var. Toplam 30-32 saat civarı oluyor.

30 ders saati diye birşey yok arkadaşlar. Eğitim öğretim saatlerinde okulda bulunmalıyız. 18 saat ek ders ücreti standart bir ücrettir. Nereye hangi kuruma gorevlendirme olursa olsun hep 18 saat ücret verilir 0 saat derse girseniz bile 15 saat derse girmiş gibi maaş alırsınız ek dersiniz de gorevlendirme mudur yardimcisi gibi 4 3 4 3 4 hesabıyla haftalik hesaplanır ödenir.

ademola' Alıntı:
30 ders saati diye birşey yok arkadaşlar. Eğitim öğretim saatlerinde okulda bulunmalıyız. 18 saat ek ders ücreti standart bir ücrettir. Nereye hangi kuruma gorevlendirme olursa olsun hep 18 saat ücret verilir 0 saat derse girseniz bile 15 saat derse girmiş gibi maaş alırsınız ek dersiniz de gorevlendirme mudur yardimcisi gibi 4 3 4 3 4 hesabıyla haftalik hesaplanır ödenir.

30 saat diye birşey var arkadaşlar. Nekadarda kendinizi ezdirme meraklısısınız. Hocam siz ikili öğretimde sabah 7 de gelin akşam 7 de çıkarsınız. Kusura bakmayın ama sizin gibi arkadaşları hafta sonuda okula getirtmek gerek. Tereddüt edilen hususlarla ilgili olarak bu konuda açıklama yapılmıştı daha önceden 30 ders saatini aşmayacak diye. Valla enteresan bir zümremiz var. Bilmiyorsunuz bari bilgi kirliliği yapmayın. Gayri kim kaç saat duruyorsa dursun...

her yıl muhabbeti oluyor BTR çalışma usul ve asaslarinda çalışma saatleri okulda eğit öğretim oldugu surece diyor okul 9 da başlayıp 3 de bitiyorsa mesai saati budur. 8 buçuk 4 de budur bu kadar basit

Durum biraz karışık ve net değil.normal şartlarda eğitim öğretim sürdüğü sürece diye geçer.bazıları özellikle başka okula gidwnler ders programlarının boş kalan yerlerine btr yazarak çalışma planlarını yaparlar.
Benim yaşadığım sorun kadrom ikili öğretim yapan bi okulda ama ben lisede btr yim sabah 7 de deraim başlıyor.eğer eğitim öğretim sürecini düşünürsem nerdeyse 50 saat oluyor.
Bu da ortaya adelwtsiz bir dağılım yapıyor bence de bir saat aralığı belirlense daha adelwtli dağılım olur
Zaten fatih projesi filan yeni bir yönetmelik çıkar

Belli mi olur bakarsınız btr kadrosu açılır ve artık görevlendirmeyese gerek kalmaz.

Üf başlamış yine sallama 30 saat muhabbeti. Konuyu açan arkadaşım, görevlendirme yazının ilgi kısmında büyük bir ihtimalle Bakanlığın 2012'deki yazısı ve ayrıca tereddüt edilen hususlar diye bir bakanlık yazısı vardır, bu yazıda da, bundan önce yazıda da çalışma zamanı eğitim-öğretim saatlerinde der, hatta örnekle belirtir. Ek dersin diğer görevlendirme türlerinde olduğu gibi standart haftalık 18 saattir. Hala daha neyin 30 saati anlamış değilim.

tarafszhaber' Alıntı:
cyberyahya' Alıntı:
ademola' Alıntı:

30 saat diye birşey var arkadaşlar. Nekadarda kendinizi ezdirme meraklısısınız. Hocam siz ikili öğretimde sabah 7 de gelin akşam 7 de çıkarsınız. Kusura bakmayın ama sizin gibi arkadaşları hafta sonuda okula getirtmek gerek. Tereddüt edilen hususlarla ilgili olarak bu konuda açıklama yapılmıştı daha önceden 30 ders saatini aşmayacak diye. Valla enteresan bir zümremiz var. Bilmiyorsunuz bari bilgi kirliliği yapmayın. Gayri kim kaç saat duruyorsa dursun...
Ders programında 30 ders saatini tamamlayacak sekilde btr + ders yazılır bu kadar.. illaki ezdireceksiniz kendiniizi.. sonrada dersin kıymeti yok.. bizim kıymetimiz yok.. e olmaz tabi.. doldurursun 30 saatini.. ha o hafta vicdanen az çalıştığınımı düşünüyorsun kalırsın fazladan.. ama kendin karar verirsin..

fikretc' Alıntı:
Sabah 8:30 da başlar - "Okulda" ders yapan sınıf kalmayıncaya kadar görevini sürdürür.
Ölsün BTR ozaman.. Ben BTR olduğum zamanlar hatta olmadığımda bile çok durdum sabah 7 akaşam 8 işim oldu okulun bi işi oldu kaldım tabi kendi isteğimle.. ... ama karşıyım arkadaş bu kara düzene.. baskıya.. belirrsizliğe.. 30 ders saati diyeceksiiniz bitecek.. bu kadar

REhberlik hocası okul yazacak. boş okulu yazmıyo.. normu 6 olup 5 rehberlikçinin olduğu okulu yazıyo.. buna izin verende de sorun var tabi... sen o rehberlikçiye göre işini 10 kat 50 kat fazla yapıyorsun arkadaş

Aşağıdaki linkteki 16791 sayılı yazının 8. maddesinin hemen başını ve hemen altındaki Tereddüt Edilen Hususlar yazısının da 7. maddesindeki örneği bi zahmet okuyuver. Uygulamayı beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama kanunları, yönetmelikleri, genelge ve yazıları kafamıza göre yorumlayamayız, zaten bu isteğe bağlı bir görevlendirme, şartları hoşuna gitmeyen görev almaz yada o şartları iyileştirmek için çabalar ama elmaya armut deyip insanları yanıltmaz.
http://aksaray.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/06084530_cilt1.pdf

Bizim okul ikili öğretim ve sabah 7 gibi başlıyor, akşam 6, 6bucuk gibi bitiyor. Ben hergun yaklaşık 12 saat okulda duracam ve sadece 18 saat mi ek ders alacam yanı. Mudur ve mudur yardımcıları bile benim kadar okulda durmuyor ki arkadaş :? :roll:

bt.ogretmeni' Alıntı:
Aşağıdaki linkteki 16791 sayılı yazının 8. maddesinin hemen başını ve hemen altındaki Tereddüt Edilen Hususlar yazısının da 7. maddesindeki örneği bi zahmet okuyuver. Uygulamayı beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama kanunları, yönetmelikleri, genelge ve yazıları kafamıza göre yorumlayamayız, zaten bu isteğe bağlı bir görevlendirme, şartları hoşuna gitmeyen görev almaz yada o şartları iyileştirmek için çabalar ama elmaya armut deyip insanları yanıltmaz.
http://aksaray.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/06084530_cilt1.pdf

Hocam 2li devre de 2ogretmen görevlendirilir demiş burada ama benden başka gorev isteyen çıkmazsa ne olacak. Ustelik sadece öğlenci devre de bilişim tekn. Dersi var. Yanı sabahci devre de BTR olan kişinin hiç dersi olmuyor bu durumda. Amannnn ne karma karisik bir iş bu :?

kdoksan' Alıntı:
Durum biraz karışı ve net değil.normal şartlarda eğitim öğretim sürdüğü sürece diye geçer.bazıları özellikle başka okula gidwnler ders programlarının boş kalan yerlerine btr yazarak çalışma planlarını yaparlar.
Benim yaşadığım sorun kadrom ikili öğretim yapan bi okulda ama ben lisede btr yim sabah 7 de deraim başlıyor.eğer eğitim öğretim sürecini düşünürsem nerdeyse 50 saat oluyor.
Bu da ortaya adelwtsiz bir dağılım yapıyor bence de bir saat aralığı belirlense daha adelwtli dağılım olur
Zaten fatih projesi filan yeni bir yönetmelik çıkar
Ders saatiniz yeterli üstüne birde neden BTR oluyosunuz?

mugemmel' Alıntı:
Bizim okul ikili öğretim ve sabah 7 gibi başlıyor, akşam 6, 6bucuk gibi bitiyor. Ben hergun yaklaşık 12 saat okulda duracam ve sadece 18 saat mi ek ders alacam yanı. Mudur ve mudur yardımcıları bile benim kadar okulda durmuyor ki arkadaş :? :roll:

Hocam lütfen açın okuyun tereddüt edilen hususlar diye bir yazı var tüm il memlere gönderilen oarada herşey açık neden bu kadar kastınız. ikili öğretim olan bir okuldasınız muhtemelen bir ortaokul. siz btr olarak liseye görevlendirildi iseniz kendi okulunuz ile çok bir iş kalmıyor kendi okulunuzda dersiniz var ise o derslere girersiniz ve iki müdür ile de görüşürsünüz ben görevlendirildim ancak mümkün ise benim derslerimi toplar mısınız diye kalan zamanınızda da liseye gidersiniz olur biter neyi bu kadar kasıyorsunuz ve sürekli işi başkası halletsin diye bekliyorsunuz ki biz kendi işimizi kendimiz yapacaz kimsenin birşey bildiği yok gerçi hoş burada yazanlara göre bizde pek birşey bilmiyoruz.

Neden bu kadar konuyu karıştırıyorsunuz. 30 ders saati okulun ders programı içinde kalan süreye göre ayarlanıt. İdareci gibi saat 5 e kadar beklemek yok. Btr ders tamamlayıcı olarak ekleniyor. Bu konu daha önce kaç defa açıkça söylendi. Konuşuldu. Sşz karıştırmaktan başka bir şey yapmıyorsun. Sonra neden bilişim teknoloji neden sıkıntı çekiyır deniyor. Bakanlı Btr yi çıkardığı zaman bununla ilgili her şeyi açık konuştu. Dersten kalan sürenin üzerine Btr eklenerek 30 saate tamamlanır. Btr de ders saatleri içerisinde devam ettirilir. Btr öğretmenş btr programını istediği gibi ayarlayabilşr. Ama bazı iş bilmezler bu işleri de idarecilere yıkmaya çalışınca karmaşa çıkarıyor. Lütfen bu konuyu kapatın artık. Bu naşlıkları okuyan idareciler sizi sömürür. Kafanız karışık çünkü.

Sadece il memlerden gönderilen yazıya bakmayın. Bakanlığın çıkardığı kararları da az inceleyin. İl mebler sadece genel esaslı kararları içeren yazılar gönderiyorlat.

bt.ogretmeni' Alıntı:
Üf başlamış yine sallama 30 saat muhabbeti. Konuyu açan arkadaşım, görevlendirme yazının ilgi kısmında büyük bir ihtimalle Bakanlığın 2012'deki yazısı ve ayrıca tereddüt edilen hususlar diye bir bakanlık yazısı vardır, bu yazıda da, bundan önce yazıda da çalışma zamanı eğitim-öğretim saatlerinde der, hatta örnekle belirtir. Ek dersin diğer görevlendirme türlerinde olduğu gibi standart haftalık 18 saattir. Hala daha neyin 30 saati anlamış değilim.
Bu bakanlık yazısının içeriğini bulup okuyun. Karmaşa kalmaz. İl meblerin görüşleri farklılık gösterebiliyor ama bakanlığın görüşü sabit. Önce bakanlık yazısını yorumlayıp sonra il meb yazılarını inceleyiniz.

BBNET
Geri