BT Rehber Öğretmeninin Öğrenim Hakkı

Kodla Büyü

polite

Site Gezgini
Mesajlar
40
Merhaba arkadaşlar,
Normal eğitim yapan bir ortaokulda bt rehber öğretmeniyim, haftada 12 saat bt dersim var. Bu dönem doktoraya başladım. Haftada iki gün doktora dersim var bu günlerde doktora derslerime devam edebilmek için bt derslerimin diğer günlere planlanmasını ve iki gün izin istedim ayrıca okulda olacağım 3 gün içinde görevlerimi aksatmadan yerine getirebileceğimi belirttim. 2013 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi’nin 18’inci maddesinin b fıkrası şöyle:
“ Memurlardan Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne devam edenlere, eğitimleri süresince aylıklı izin verilir. Lisansüstü öğrenimine devam edenlere ise, görevlerini aksatmamak şartıyla, izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir.”
Fakat müdürüm üzerimde bt rehberliği görevlendirmem olduğu için ve iki gün izin istediğim için durumun farklı olduğunu belirtti ve il milli eğitimden yazılı görüş sordu ve il memden olumsuz cevap geldi. Yani bt rehber öğretmeniyken 2 gün izin isteğim mümkün olamıyormuş.
Dolayısıyla okulda olduğum zamanlarda bt rehberliği faaliyetlerini yürütme isteğime rağmen, öğrenimime devam etmem için bt rehber öğretmenliğinden istifa etmem gerektiği sonucu çıkıyor. Bu durum da hem okul işlerini aksatacak ve hem de ekonomik olarak farklı bir şehirde öğrenimime devam ettiğim için beni zorlayacak.

Benim aklıma takılan sorular var,
Geçici görevlendirmeyle görevlendirilmiş olmamız bu öğrenim izni hakkını kullanamayacağımız anlamına mı geliyor?
Doktora veya yüksek lisans yapan bt rehber öğretmenlerinin bu öğrenimleri için izin taleplerinin reddedilmesi, bt rehber öğretmenliğinin kapsamı ve doğasıyla tezat oluşturmuyor mu?
Benzer durumları yaşayan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
 
Hocam
Okul müdürünüzün insiyatifindeyken olayı büyütmüş maalesef. Eski yönetmelikte iki yarım güne kadar izin hakkı varken bu olay Ömer Dinçer zamanında kaldırıldı.
Sizin yerinizde olsam bimerden bilgi edinme hakkını kullanırdım. İl MEM dekilerde kendilerine göre yorum yapıyorlar ve ilden ile farklılık gösterebiliyor çünkü. Bakanlığın cevabı bağlayıcı olacaktır.
 
Bu durum tamamen yöneticinin elinde aslında ama kimse risk almak istemiyor. Sınıf öğretmenlerine de öğrenim için haklarını vermiyorlar. Bende zamanında bu konudan dolayı çok sıkıntı çekmiştim. BTR olamadım o dönemde ve bu durum dediğiniz gibi maddi olarak yıpratıyor insanı. Bir sürü kitaplar alıyorsunuz sonuçta yüksek lisans için. Benim idarecim BTR olunca izin veremeyeceğini söyledi, bende ilçe milli eğitim müdürünün yanına gitmiştim. İlçe memde görevli olsam kendisinin izin verebileceğini ama okul müdürlerine bu konuda birşey diyemeyeceğini söyledi, yani bir şekilde beni başından savdı. Durum böyle. Kolay gelsin..
 
hocam cevap gelirse paylaşır mısın bende aynı duruma düşücem gibi
 
Arkadaşlar bimere yazmayı düşünüyordum ama öncesinde ilçe mem'e giderek durumu iyice ve ısrarlı bir şekilde anlattım. Ders sayım az olduğu için derslerime girebildiğimi ve kalan zamanlarda btr görevlerimi yürütebileceğimi açıkça belirttim. Bt rehberliği görevinden istifa edersem işlerin aksayacağından, ayrıca btr öğretmenlerinin bir görevlerinin de alanla ilgili bilgi birikimini artırarak sürekli güncel tutmak olduğunu (bt rehberliğini yürütecek öğretmenlerin görevleri 5. madde) söyledim durumu müdürüme de açıkladım ve bu şekilde, sadece okulumda bulunduğum günlerin ek dersini alarak bu dönem doktora derslerime devam edebildim..
 
Geri
Üst