BT Laboratuvar Oturma Düzeni Planlayıcı

Kodla Büyü

csahin

Site Gezgini
Arkadaşlar BT Sınıfı Oturma Planı Hazırlayıcı yapmaya çalıştım. Öğrencilerin hangi bilgisayarda oturacağını kolayca planlayıp çıktı alabilirsiniz.

🖥️ Laboratuvar Oturma Planı Hazırlayıcı Özellikleri​

• Akıllı Veri Aktarımı: e-Okul hızlı not girişinden kopyaladığınız karışık öğrenci listelerini otomatik temizler, numaralardan arındırır ve sadece isimleri sisteme alır.
  • Otomatik Alfabetik Sıralama: Eklenen tüm öğrenciler, havuzda ve seçim menülerinde Türkçe karakter hassasiyetiyle (Ç, Ğ, İ, Ö, Ş, Ü) otomatik olarak A'dan Z'ye dizilir.
  • Esnek Kapasite Ayarı: Bilgisayar sayısını ve her bilgisayara oturacak öğrenci sayısını (1 veya 2 kişi) tek tıkla değiştirebilirsiniz.
  • Zahmetsiz Dağıtım: "🎲 Akıllı Dağıt" özelliği sayesinde havuzdaki tüm öğrencileri saniyeler içinde masalara rastgele ve adil bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
  • Dosya Tabanlı Yedekleme: Hazırladığınız planları bilgisayarınıza .txt formatında yedekleyebilirsiniz. Yedek dosyaları, karışıklığı önlemek için otomatik olarak sınıf adı ve tarih bilgisiyle kaydedilir.
  • Kolay Geri Yükleme: Daha önce kaydettiğiniz yedek dosyalarını sisteme yükleyerek, dönem boyunca aynı plan üzerinde güncellemeler yapabilirsiniz.
  • Tek Sayfa A4 Çıktı: Yazdırma özelliği, sınıf mevcudu ne olursa olsun planı yatay bir A4 kağıdına tam sığacak şekilde otomatik ölçeklendirir.
  • Profesyonel Etiket Tasarımı: Yazıcı çıktısında her masa, kesilmeye uygun, belirgin ve şık birer "etiket" şeklinde görünür.
  • Dinamik Tarih Takibi: Her çıktı alındığında, belgenin sağ alt köşesine güncel oluşturma tarihi otomatik olarak eklenir.

🛡️ Önemli Teknik Not: Veri Güvenliği ve Gizlilik​

• Veri Saklamaz: Bu araç tamamen bir HTML dosyasıdır. Girdiğiniz öğrenci isimleri veya hazırladığınız planlar herhangi bir uzak sunucuya (buluta) gönderilmez veya internet üzerinde bir veritabanında saklanmaz.
  • Tamamen Yerel Çalışır: Tüm işlemler sadece o an kullandığınız tarayıcı içerisinde gerçekleşir. Bu, öğrenci bilgilerinin gizliliği açısından en güvenli yöntemdir.
  • Kalıcılık İçin Yedekleyin: Sayfayı kapattığınızda veya yenilediğinizde veriler silineceği için, hazırladığınız planı mutlaka "💾 Dosya Olarak Yedekle" butonuyla bilgisayarınıza kaydetmelisiniz. Bir sonraki kullanımda bu dosyayı seçerek planınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

1770712036360.webp

1770712095968.webp

Ekli dosyalar

emeğinize sağlık hocam, burada yazılanlar yani açıklamalar "Nasıl Kullanılır" sayfası/sekmesi/bölümünde yapılırsa iyi olur.

Emeğinize sağlık hocam.

Daha düzenli şekilde isimleri listeye ekleyince veriyi al dediğince almıyor ya da ben aldıramadım. Düzenli isim listesi olunca oradan da almasını sağlayabilirsiniz.

Akıllı dağıt'a basınca sen o dağıtımı beğenmezsen tekrardan bir dağıtma yapması mümkün müdür?

Akıllı dağıt'ta (sallıyorum 16 öğrenci ve bilgisayar olan bir sınıf için) yerleştirilen öğrencilerden 7 ve 13 'ün yerlerini değiştirmek istiyorum ya da elle yerleştirmek istiyorum, mümkün müdür?

Birde bende 16 bilgisayar var ama sınıfım bir sınıfım 28 kişi var. Yani 4 bilgisayarda 1 kişi otururken 12 bilgisayarda 2 kişi oturması gerekiyor bunun ve yukarıda yazdıklarımın olması için müsait olduğunuzda yeniden gözden geçirme yapıp ekleme yapabilir misiniz?

Teşekkürler.

emeğinize sağlık hocam. çıktı kısmında tek sayfaya sığacak şekilde başlık ve sınıf kısımlarını küçültebilsek güzel olacak gibi.

ilksms
Geri