bt labıma bir el atın ? yardım?

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkdaslar bt lab ımda 4 ayrı bılgısayarı kullanamıorum.
1. powera bastıgımda gucsuz bır sekılde fanları donduruor ama power tusu ısıgı yanmıor ve bılgısayar acşılmıyıor.
2. si ne usb den win 7 format attım en fazla 2 dakka sonra kapanıyor. bu 2. sınde dwd surucu acılıyor ama bios seceneklerınde dwd rw gostermıor biosa dvd secenegını nasıl eklerım ?
3. sü nu baska bır okuldan getırttım. actıgımda formatın yarısında kalmıs bır ekranla karsılastım. win 7 yuklemek ıstedım, windıows xp seervis pack 1 yukle uyarısı verdı. wın xp serv pack 3 yuklemeye calıstım. kurulum dosyalarınıı tanımıor dıye uyarı vedı. hıc bır seklde format attırmıyor.

4. su de 1. ye benzıyor fandan ses gelıor ama ekrana gorunntu gelmıor
yorumlarınızı bekllıorum

2 numaralı bilgisayarın işlemci fanı sallanıyor mu bir kontrol edin derim. Fan çalışmadığı ve işlemci çok ısındığı için kapanıyordur.

1 ve 4 için kasanın içini iyice temizlemenizi, ramleri söküp temizlemenizi ve bios pilini çıkartıp 1-2 dakika sonra tekrar taktıktan sonra açmanızı öneririm.

3. Sabit diski sök, başka bilgisayara 2. sabit disk olarak tak, güzelce biçimlendir. Sonra eski kasasına tak ve sistemi kur.

hocalarım cok saolun ama yukarda da belırttıgım gıbı kasalar ezper ubak projesı ıle gelmıs kılıtlı guvenlık kartı var hıc bır sekılde acılmıyor saten kasayı actıgınızde bır kablo kılıdı de goruorsunuz
yok mu baska yolu bunların kırlendıgı ıcın mı yavastır fanlar kasayı acmadan temızlemenın yolu yok mu

1. Power supply fanı yavaş dönüyorsa power supply gitmiştir, değiştir.
2. Kapanma sorunu donanımsal olabileceği gibi yazılımsal da olabilir.
cd kapağı açılıyorsa sürücüye elektrik geliyor anlamına gelir.
Bios da ve/veya OS da görünmüyorsa veri kablosunu konrol et, gerekirse değiştir. sürücünün anakartta bağlandığı portu değiştirerek dene. Tabii sürücü arızalı da olabilir.
3. İlk görünüşe göre HDD ve/veya RAM arızalı gibi görülüyor.
4. Fan hızı normalse ram leri sök hava tut tekrar tak gerekirse slotları değiştirek ve tek tek dene.

bilisim5587' Alıntı:
hocalarım cok saolun ama yukarda da belırttıgım gıbı kasalar ezper ubak projesı ıle gelmıs kılıtlı guvenlık kartı var hıc bır sekılde acılmıyor saten kasayı actıgınızde bır kablo kılıdı de goruorsunuz
yok mu baska yolu bunların kırlendıgı ıcın mı yavastır fanlar kasayı acmadan temızlemenın yolu yok mu
Kilitli derken asma kiliti ile mi kilitli? Eğer öylerse, kilitlerin anahtarları bir yerlerde vardır, yoksa kilidi kırın gitsin. Güvenlik kartlarının modası geçeli yıllar oldu, sökün atın. Kablo kilidi dediğiniz de nedir, onu anlamadım ama kırabiliyorsanız onu da kesin. Eğer kasaların garantisi yoksa ki muhtemelen yoktur, gönül rahatlığı ile müdahale edebilirsiniz. Garanti kapsamındaysa da garantiye gönderin gitsin. Bütün problemleriniz için kasa içerisini mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor, aksi halde hiçbirini çözemezsiniz.

dısardan asma kılıtle kılıtlı .. asma kılıdı actım ıcıne baktım baglantı kabloları da klıpslenmıs.. acmaya ugrastım acamadım ne yapsam bılemıorum

Bağlantı kabloları klipslenmiş derken herhalde plastik kelepçe ile bağlanmışlar demek istiyorsunuz. Yan keski ile kelepçeleri kesip, işinize bakabilirsiniz. Normalde gerek yok ama isterseniz de bir milyoncularda plastik kelepçe bulabilirsiniz.

BBNET
Geri