BT Öğretmeni Web Sayfasını Güncellemek Zorundamı?

Kodla Büyü

iceman1982

Site Gezgini
Arkadaşlar okul idaresi web sayfasının güncellenmesi için tarafıma resmi yazı çıkarmış. Dönem başında BT rehber öğretmen görevlendirmemiz yapılmamıştı. Bende görevlendirmem yapılmadığı için okul işleriyle ilgilenmeyi bıraktım. Bu yüzden ilçeden gelen web sayfası yazılarını bana resmi yazıyla tebliğ ettiler. Web sayfasını güncellemek zorunda mıyım. Cevap yazarsanız sevinirim.

Ben olsam kesinlikle yapmam. Dikkat ederseniz arkadaşlar bütün branşlar yeteneklerini veya aldıkları eğitimi para karşılığında satıyorlar. Hangi matematikçi bedava özel ders veriyor veya derse giriyor. Ama biz aldığımız eğitimi hep bedava dağıtıyoruz. Virüs temizle, format at, excel de tablo hazırla vs vs vs vs. 12 yıllık BT öğretmeni olarak üzülsem mi, sinirlensem mi bilemiyorum. :cry: :x :? :?

serkanholep' Alıntı:
Ben olsam kesinlikle yapmam. Dikkat ederseniz arkadaşlar bütün branşlar yeteneklerini veya aldıkları eğitimi para karşılığında satıyorlar. Hangi matematikçi bedava özel ders veriyor veya derse giriyor. Ama biz aldığımız eğitimi hep bedava dağıtıyoruz. Virüs temizle, format at, excel de tablo hazırla vs vs vs vs. 12 yıllık BT öğretmeni olarak üzülsem mi, sinirlensem mi bilemiyorum. :cry: :x :? :?

Tamamen katılıyorum.

BTR olmadığını için görev tanımınızda öyle bir görev yok. İdarede resmi olarak size öyle bir yazı yazamaz. O yazı resmi olmaz :)

Sene başı toplantılarında web sayfası yayın komisyonu oluşturuluyor. Bu komisyona diğer branşlarda da öğretmen görevlendiriliyor. Diğer öğretmenlerde bu işe katkıda bulunmalı. Komisyon oluşturulmadı ise oluşturulmasını taleb edin. İş bölümü isteyin. Ben BTR olmadığını bir okulda bu taleple geldiklerinde fotoğraflarını çeksinler yazısını yazsınlar yayınlayayım diyordum. Kimse bişey yapmadığı için bana iş kalmıyordu. Bu okulunda da BTR değilim ama severek yapıyorum bu işi. Burada herkes taşın altına elini koyuyor çünkü.

Bence kesinlikle yapmayın, görev tanımınızda yok sonuçta. Resmi olarak bir sıkıntı çıkaramaz.
İyi niyet olarak, komisyon kurulsun herkes ortak iş yapsın, bende üstüme düşeni yaparım diyebilirsiniz.

edersoy' Alıntı:
Sene başı toplantılarında web sayfası yayın komisyonu oluşturuluyor. Bu komisyona diğer branşlarda da öğretmen görevlendiriliyor. Diğer öğretmenlerde bu işe katkıda bulunmalı. Komisyon oluşturulmadı ise oluşturulmasını taleb edin. İş bölümü isteyin. Ben BTR olmadığını bir okulda bu taleple geldiklerinde fotoğraflarını çeksinler yazısını yazsınlar yayınlayayım diyordum. Kimse bişey yapmadığı için bana iş kalmıyordu. Bu okulunda da BTR değilim ama severek yapıyorum bu işi. Burada herkes taşın altına elini koyuyor çünkü.

yapmanız gereken bu hocam tek başınıza böyle bi görevi veremezler

biltek2007' Alıntı:
BTR olmadığını için görev tanımınızda öyle bir görev yok. İdarede resmi olarak size öyle bir yazı yazamaz. O yazı resmi olmaz :)
Öğretmenler kurulunda komisyon kararı alınıyor web sitesi yayın ekibi diye bizde bu ekibin daimi üyesiyiz.

edersoy' Alıntı:
Aynen bu şekilde olacak. Aksi durumda herkesin işini sen yaparsın.

icerik olusturmada diger ogretmen arkadaslarinizdan yardim aldiginiz surece buyultulcek bir sey degil. ki okul sitesiyle benim haricimde farkli bir branstan biri ilgilense ben eksiklik hissederdim.

hem idareyle aranizi acmaniza ve bilisim teknolojisi ogretmenlerile ilgili negatif algi olusturmaya gerek yok diye dusunuyorum.

kendi laboratuvarindaki bilgisayar ariza yapinca hayiflanan bu benim gorevim mi diyen arkadaslarmiz da oluyor.

ne kendinizi enayi yerine koydurun ne de huzurunuzu kacirin.

Sayın Hocam yanlış anlamayın ama web sayfası güncelleme de pek bir şey yok.. Ha durumunuzu bilmiyorum ama ben kendime bu iş zaman ayırıyorum.. En azından odama çekilip dinlenirken bile yapabiliyorum..
Diğer arkadaşlar yapma görevin demişler ama sevgili arkadaşlar hocamızın müdürünü, kişiliğini bilmiyoruz.. Müdürü anlayışsız biriyse bu sefer arkadaş sıkıntıya girebilir. Anlayışsız bir müdürle çalışmak ve neticede mobbinge uğramak da var..
Hocam siz bilirsiniz ama bence zamanınız varsa yapın ufaktan da olsa.. Kurul üyelerinden de içerik oluştururken yazım hataları için denetleme isteyin. Yine diyorum çatışmadan ziyade anlayışlı bir şekilde makul bir çözüme ulaşın.. Çünkü hepimizin ailesi, çoluğu-çocuğu, derdi var bunlara yenisini eklemeyin.. Saygılarımla..

komisyon yapar. eğer Türkçe öğretmeni metni size verdiyse fotoğrafıda komisyondaki başka biri verdiyse ya da aynı kişi farketmez, güncellersiniz.
yeni gelen öğretmenler falan güncellenecekse idare size isimleri verir siz de güncellerseniz.

eğer okulun tek BT ÖĞRETMENİYSENİZ btr olmasanız da güncellemek zorundasınız ama ekiple birlikte...
5 kişilik komisyon oluyor.

Re: Ynt: BT Öğretmeni Web Sayfasını Güncellemek Zorundamı?

Mevzuatta yazmıyorsa
Neden yapasın?
site yazı resimleri hakkında komisyon üyesi olarak yorumlarsın.Görevin biter.
Muavin düşünsün.

teknogenclik' Alıntı:
Web sitesini sen güncellemezsen kim güncelleyecek?
Kim güncellerse güncellesin okulda web komisyonu bile kurmadan bu işleri bana verseler bende yapmazdım. Adınız bilişim öğretmeni olunca her türlü bilgisayar işini yapanlarada kıl oluyorum. Enayi yerine koyulmaya çok meraklısınız.

Sayın hocam okulunuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olmanız zorunlu olarak sizi web ekibinin bir üyesi yapar. BTR olup olmamanız önemli değil. Hatta farklı bir örnek daha vereyim; okulunuzun muayene kabul komisyonunda olmasanız bile bilişim malzemeleri alımında sizi muayene kabul komisyonuna dahil ederler.

Okullarda web ekibinin olmasının sebebi görev paylaşımından ziyade içeriğin incelenmesidir. Nasıl ki okulunuzda panoya asılacak her yazı inceleme komisyonundan geçer ve öyle asılır ise webde de her haber/içerik bu komisyondan geçer ve öyle siteye atılır. Komisyon başkanı müdür yardımcısıdır.

Web sitesi güncelleme olayına idareler biraz farklı bakıyor. Web sitesi güncellenecek dediklerinde; bütün etkinliklerin fotoğraflarını biz çekeceğiz ve haberi de biz yapıp sitede yayınlayacağız demek istiyorlar. Yani asıl istedikleri bu!! Sizin durum da buna benzer ise ve siteyi güncellemek istemiyorsanız haberi ve fotoğrafların ilgili üyeler tarafından imzalı yazı olarak verilmesini isteyebilirsiniz. Bu doğal hakkınızdır. Sorumluluk üstünüzden kalkmış olur. Bu şekilde verilen içerikleri de sitede yayınlamalısınız. Emin olun ki her şeyi siz yapıyorken gireceğiniz haber sayısı 10 iken bu şekilde 1 iki haber ancak gelir.

Son olarak BTR görevlendirme yazısının içeriğinde de sadece Bilişim konuları ile ilgili web sitesinde yayınlar şeklinde geçiyor. Bunu da ayrıca bilgi olsun diye söylüyorum.

Bu konu ile ilgili şahsınıza özel görevlendirme yazısı çıkartamazlar. Varsayalım çıkarttılar, siz hiçbirşey yapmasanız da o yazıya istinaden yasal hiçbir yaptırımda bulunamazlar. Müdür web sayfası ile ilgili işleri önce web ekibi başkanına sonra da komisyondaki diğer öğretmenlerin hepsine birden sorabilir. Yani yazı çıkacaksa da şahsa değil web ekibine çıkmalıdır.

Saygılar...

teknogenclik' Alıntı:

arkadaşım sen heralde her isteneni yapıyorsun, illa bir iş teknolojik diye biz yapmak zorundamıyız. Üniversitede arkadaşlarımın komşusu kapıyı çalmış sen bilgisayar öğretmenisin gel şu fırına bir baksana demiş. İş bu noktaya gelir mi bilmem ama bana telefonunu soranlar var. rica ettikleri sürece başımın üstünde tutarım herkesi. Ama bu site işi sakat iş yanlış bir şey yapılsa yayınlansa siteye kim yükledi bunu aaaaaa bt öğretmeni bilmem kim. kullanıcı adı ip numarası oklar sende. yöneticiler arkanda durur mu acaba. ama bir kuruldan çıksa ve o kurulun sonucu yüklemeler gerçeklerse suç sana tamamen yıkılmaz. onun için dergi çıkartmak için oluşturulan kurul gibi kurul oluşturulmalı yoksa topun ağzında siz kalırsınız hep.

birde bizim btr toplantımızda (denizli) (bu arada bizim birimi bi şube mdrüne bağlamışlar adını hatırlayamadım.) işiniz %80 rehberlik %20 teknik işler olsun dedi.
gücümüzün çoğunu öğretmenlerin teknolojiyi daha iyi kullanmasına harcamamızı ona yönelik seminerler vermemizi ve teşvik edici olmamız gerektiğini söyledi. keşke tüm yöneticilerimiz böyle olsa. adam konuştukça gözlerim yaşaracaktı. koltuklarım kabardı. :++: :cry:
yani şimdiye kadar düşündüklerimi dile getirdi demek istedim. eğer bu söylenenlere yönelik işler yapmazsanız idareniz size teknik işler bağlamaya çalışır. aynı öğrenci ile uğraşmayan rehberlik öğretmenine idare işleri kitledikleri gibi. ağırlığınızı yaptığınız işlerle koyun arkadaşlar.

teknogenclik' Alıntı:

Hocam bazen durumları birbirine karıştırmamak lazım. Başımıza ne geliyorsa yukarıda yazdığınız cümle vb. cümlelerden geliyor. Web sitesini güncelleme işini artık hiç bilgisayardan anlamayan bir öğretmen bile yapabilir. Burada problem o değil. Kaldı ki her okulda bilgisayar öğretmeni yok ve bu işi bazen müdür yardımcıları bazen de az buçuk bilgisayardan anlayan öğretmenler yapıyor. Farklı bir örnek ile ne demek istediğimi anlatmaya çalışayım;

İdareniz size bu bilgisayarın format atılması gerekir, sen format atmazsan kim atacak dediğinde; siz de o bilgisayarı formatlıyorsunuz, gelen bir idari yazıda müdür yardımcısından istenilen excel tablosunu adam hiçbir şeyden anlamadığı için size sen bu tabloyu yapmazsan kim yapacak diyor ve siz o tabloyu yapıyorsunuz. Bir belgenin taranması lazım, sen bu belgeyi taramazsan kim tarayacak deniyor ve siz bu belgeyi tarıyor ve sonra istenilen boyuta ayarlayıp idarenize sunuyorsanız vs. vs. vs.

Bu kadar ıvız zıvır işlerini yaptıktan sonra en ufak bir işlerini yapmayınca da size resmiyetten, görevlerinizden, mesai saatlerinden vs. vs. bahsediyorlarsa

İste bu bizim geldiğimiz son nokta oluyor. Ondan sonra da asıl konuşmamız gereken işler varken burda bu tarz konuları tartışır oluyoruz. Sonra da bir arkadaş yukarıda yazdığı gibi sene olmuş 2015 biz hala bunları tartışıyoruz diyor.

Yukarıda yazdıklarım bir çoğumuzun başına gelenbir örneklemdir. Öğretmenlikte 12. yılımdayım, şunu öğrendim. İdareler her zaman işini yürütür. Senle ya da sensiz. Doymak bilmeyen bir iştahları vardır. Sen çalıştıkça daha çok çalışmanı isterler. İyi şeyleri her zaman kendileri yapar, kötü şeyleri yapan mutlaka birileri vardır.

Sonuç olarak resmiyet ise resmiyeti önce biz bilip onlar bilmiyorsa onlara da öğretmeli, bildikleri halde birşeyler yapıyorlarsa da kendimizi ezdirmemeliyiz. Saygılar...

birde arkadaşlar müdürlere verilen btr değerlendirme raporu var. bakın bakalım ordaki maddelere neler var erkantuzcu hocamın dediği angarya işleri yaparken asıl yapman gereken işleri yapabilecekmisin. aldığın para hangisi için veriliyor. iş tanımımızı tam bilelim aldığımız parayı hak etmek için . yine boş vaktin kalırsa yap yapma demiyorum ama asıl işin 1. planda kalsın ondan sonra diğerleri.

Vay bee her istenileni yapıyor muşum. :D 8)

Çok komiksiniz hiç bir iş yapmayın. Küçük dünyanızda kalın. O küçük dünyanıza da bir pencere açılmadığında ağlayın. Benim sözüm sondur.

teknogenclik' Alıntı:
Vay bee her istenileni yapıyor muşum. :D 8)

Çok komiksiniz hiç bir iş yapmayın. Küçük dünyanızda kalın. O küçük dünyanıza da bir pencere açılmadığında ağlayın. Benim sözüm sondur.

Yukarıda yazılanları anlamayıp böyle bir yorum yaparak olgunluk seviyeni belli ettiğin ve şahsını tanımadığım için yorum yapmayacağım. Yukarıdaki cümlelerine bakarak senden daha büyük olduğumu anlıyorum ve büyüğün olduğumu düşünerek sana sadece şöyle bir tavsiyede bulunuyorum. Milli Eğitim'de öğretmen olduğun sürece senin de ağladığın zamanlar olur. Çok büyük konuşmamak, büyüklerin tecrübelerinden yararlanmak gerekir. Saygılar...

Web yayın ekibi yapar. Bizde bilişim teknolojileri öğretmeni olarak üyesiyim. Yapmak zorundasınız. Ancak sitede olması gerekenleri bu ekip belirler. Yazılar türkçe öğretmeninin onayından geçer ve bizde siteye koyarız. İşi yokuşa sürmek isterseniz koyulacak bilgileri web yayın ekibi üyesi türkçe öğretmeninden yazılı olarak alırım dersiniz. Ama hoş durum değildir.

yaa arkadaşlar işi tabiki yokuşa sürmeyelim. web sayfasını ben varken başkası yüklemicek tabiiki. ama ufku geniş geniş geniş pencerenden bakan arkadaş gibi senin işin bu sen yapacaksın bütün herşeyi olursa ben inada giderim. bu iş ekip işidir. kendimden örnek vereyim ben bir edebiyatcı gibi metin düzemem kompozisyon 0 zaten cümlelerden çıkarmışınızdır sonucu. teknolojiden anlıyoruz diyede fotorafın alasını ben çekemem. bunun kadrajı var ışığı var anlamam bu işlerden. benim çektiğimi herkes çeker. okulun resim öğretmeni var benden daha iyi anlaması gerekir. eeeee geriye web sayfası kaldı eşşek değiliz ya atarız heralde.

istiklal marşılarını (bayrak törenlerini) müzik öğretmeni ve beden eğitimi öğretmeni yapar,
törenleri edebiyat öğretmenleri sunar (hatta genelde onlar hazırlar)
okul kütüphanesini edebiyat öğretmenleri düzenler
liste uzar gider...

merak ediyorum bu öğretmenlerde zümrelerde / forumlarda bu işleri biz yapmaktamıyız diye tartışıyorlar mı!!!
............
Angarya iş yapılmasına karşıyım. yapmam da.
Heleki "bu senin işin yap" denmesine hiç dayanamam.
ama bazı şeyleri de angarya olarak görmeyelim.
WEB YAYIN KURULU diye bir kurul var ve bu kurulda istemesek de bizler de varız.

Komisyon kurulur... Herkesin mailini alıp şifrelerini verirsin. Herkes siteye yazısını yazar resmini koyar, müdür yardımcısı yayınlar dayı.... Gerçekten de ücret konusunda çıldırmamak içten değil. Kurs açamıyorsun, ekderste asgari ücreti geçenler bile var artık ortaokullarda.kanun yönetmelik açık; herkes işini yapsın... Fazla işi yapıyonız Allah için yapın sağda solda dedikodu metinleri açıp fitne fesat vb eğitsel konularda reklam ve öncü olmayalım. Yazabilen yazsın bakanlığa belki birileri okuyordum.

iceman1982' Alıntı:
Arkadaşlar okul idaresi web sayfasının güncellenmesi için tarafıma resmi yazı çıkarmış. Dönem başında BT rehber öğretmen görevlendirmemiz yapılmamıştı. Bende görevlendirmem yapılmadığı için okul işleriyle ilgilenmeyi bıraktım. Bu yüzden ilçeden gelen web sayfası yazılarını bana resmi yazıyla tebliğ ettiler. Web sayfasını güncellemek zorunda mıyım. Cevap yazarsanız sevinirim.
Hocam arkadaşlar yönetmeliği eklemiş zaten, görevlendirme öğretmen ( müdür) arkadaşa sınavdan aldığı puanı sorun, yazının muhatabının md yardımcısı olduğunu söyleyin ve ilçe meme müdür hakkında şikayet dilekçesini yazın.

Web sitesini bile güncellenmekten aciz insanlar adımızı çok kötüye çıkarıyor. Heryerde böyle insanlar çıkıyor karşımıza. Öğretmenlik fedakarlık ister biraz. Okulunuzu sahiplrnmesseniz en küçük iş bile böyle zorunuza gider.

BBNET
Geri