Br kaç akıllı tahtada internet yok

Kodla Büyü

fernandito

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okuldaki akıllı tahtaların bir kaç tanesinde internet yok ağ işareti üzerinde ünlem var. bütün akıllı tahtlara aynı imajdan yeni yükleme yaptım her şeyleri aynı olmasına rağmen bir kaç tanesinde neden internetin olmadığını anlayamadım. Yardımcı olabilecek var mı?

ip ve dns ayarlarını kontrol edin. imajdan yüklerken bazen değişebiliyor. bağdaştırıcıyı devre dışı bırakın etkinleştirin düzelir. olmadı kapat aç yapın tekrar ayarları kkontrol edin

otomatik yapma hocam. çalışan bilgisayarlardan birinin ip sini ve dns sini not et çalışmayan bilgisayara elle ip ve dns ver

Sayın hocam, kabloları kontrol edin. IP'yi otomatik yaptığınızda IP alabiliyor mu öncelikle onu kontrol edin. Eğer IP alamıyorsa demek ki tahta modeme ulaşamıyor demektir. Bu da ağ kablosundaki kırıklardan, tam oturmamadan, bir yerlerde jack'ın çıkmasından falan kaynaklanabilir.
O yüzden öncelikle tahta modeme ulaşabiliyor mu onu kontrol edin.
Otomatik IP alabiliyorsa, komut satırından (cmd) ping www.google.com komutuyla internet sitelerine ping atın. Eğer yanıt alabiliyorsanız, tahtanız internete bağlanabiliyor ama muhtemelen tarayıcılarınızın ayarlarından kaynaklı bir sıkıntı olabilir.

Modeminiz ayarları değiştirilmemişse ki değiştirildiğini sanmıyorum 250 kadar cihaza IP dağıtabilir.
Otomatik IP alabiliyor mu öncelikle onu bir kontrol edin.

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, kabloları kontrol edin. IP'yi otomatik yaptığınızda IP alabiliyor mu öncelikle onu kontrol edin. Eğer IP alamıyorsa demek ki tahta modeme ulaşamıyor demektir. Bu da ağ kablosundaki kırıklardan, tam oturmamadan, bir yerlerde jack'ın çıkmasından falan kaynaklanabilir.
O yüzden öncelikle tahta modeme ulaşabiliyor mu onu kontrol edin.
Otomatik IP alabiliyorsa, komut satırından (cmd) ping http://www.google.com komutuyla internet sitelerine ping atın. Eğer yanıt alabiliyorsanız, tahtanız internete bağlanabiliyor ama muhtemelen tarayıcılarınızın ayarlarından kaynaklı bir sıkıntı olabilir.

Hocam ip alamıyor ağ simgesinin üzerinde o yüzden ünlem işareti var. Ağ kablosunun tahtadaki porta girişini de sıktım, portun ışıkları da yanıyor. Oturma problemi olmaması lazım. Sistem odasındaki ucu hangi kablo onu bilemiyorum, sistem odası çok karışık.

Re: Ynt: Br kaç akıllı tahtada internet yok

% 20 modem gerisi switch
Kaliteli switch=kesintisiz bağlantı
Cisco üretimi switch lerden şaşmayın
Bu arada aynı imaj demişsiniz.
İmajdan sonra tahtalara farklı isim verdiğinizi umuyorum.

COBOL' Alıntı:
% 20 modem gerisi switch
Kaliteli switch=kesintisiz bağlantı
Cisco üretimi switch lerden şaşmayın
Bu arada aynı imaj demişsiniz.
İmajdan sonra tahtalara farklı isim verdiğinizi umuyorum.

switchler cisco idi heralde hepsi fatihin zaten biz almıyoruzki hocam.

tahtalara farklı isim verdim tabikide

Hocam tüm tahta ve bilgisayarlar açık iken.
Modemin ve switchlerin elektriğini kesin ve geri açın.(AP leri kesmenize gerek yok.)
Bakın bakalım geçici ( en az 8-10 saatliğine ) olarak tüm cihazlar düzelecekmi?
Eğer düzelirse, modemi ve switchi bir timer prize bağlayın.
Böylece günde 1-2 kere elektriği otomatik kesilip reset-reload olsun.Eski okulumda sarı üçgen sorunu bu yöntem ile kalkmıştı.

COBOL' Alıntı:
Hocam tüm tahta ve bilgisayarlar açık iken.
Modemin ve switchlerin elektriğini kesin ve geri açın.(AP leri kesmenize gerek yok.)
Bakın bakalım geçici ( en az 8-10 saatliğine ) olarak tüm cihazlar düzelecekmi?
Eğer düzelirse, modemi ve switchi bir timer prize bağlayın.
Böylece günde 1-2 kere elektriği otomatik kesilip reset-reload olsun.Eski okulumda sarı üçgen sorunu bu yöntem ile kalkmıştı.

salı günü bir deneyim hocam

fernandito' Alıntı:
Okuldaki akıllı tahtaların bir kaç tanesinde internet yok ağ işareti üzerinde ünlem var. bütün akıllı tahtlara aynı imajdan yeni yükleme yaptım her şeyleri aynı olmasına rağmen bir kaç tanesinde neden internetin olmadığını anlayamadım. Yardımcı olabilecek var mı?
aynı imajdan yükleyince eğer ip adresleri otomatik değilse iki bilgisayar aynı ip adresini aldığından ip çakışması olmuş olabilir. Laboratuarda başıma gelmişti benzer bir durum.

sinan36' Alıntı:
fernandito' Alıntı:
aynı imajdan yükleyince eğer ip adresleri otomatik değilse iki bilgisayar aynı ip adresini aldığından ip çakışması olmuş olabilir. Laboratuarda başıma gelmişti benzer bir durum.
ip adresleri otomatik hocam, 20 tane tahtaya imajdan yükleme yaptım sadece 3 tanesinde internet yoktu.

hocam bizde de böyle bir durum vardı.tahtaya gelen iki internet kablosu var.biri tahtaya, biri access pointe.access pointler henüz aktif değil.kabloları kablo kanalını açıp yerlerini değiştirince net geldi. deneyin derim...

BBNET
Geri