Boya problemi

Kodla Büyü

yildiray75

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar bu aracın sizce sağ kapısı boyalı diğer tarafları mı orjinal yoksa sağ kapı orjinal renk diğerleri mi boyalıdır
ruhsatta renk kırmızı yazıyor boya makinem var kontrol ettim aracın heryeri tek kat boyalı bu sağ kapı hafif boya kalınlığı fazla çıktı ama orasıda tek kat boya. benim tahminim sağ ön kapı değişmiş boyarken rengi tam ayarlayamamışlar hafif farklı bir kırmızı olmuş.
araç benim bu arada adamın bi tanesi geldi sağ arka kapı içine baktı kapı içi kısmında canlı renk gördü bu sefer diyor aracın rengi sağ ön kapıdır heryer boyalıdır. bende 3. sahibiyim 2004 model araç laf anlatamadım sen işin uzmanısındır öyle diyosan öyledir dedim geçtim.
boya makinesinin verdiği değer sağ arka kapıda 1-2milim sağ ön kapıda 2-3 milim
7 milimden yukarısı boyalı demek benim makineye göre.
böyle eski bir aracı servise sorsak kayıttan söylerlermi acaba

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    177.9 KB · Görüntüleme: 351
aracın sağ ön kapısı aynı renkli başka araçtan direk çıkma olarak takılmış olabilir.
Mantıken düşünürsek sadece kapıyı boyatmayıp diğer yerleri boyatmak yanlış olur. Ya tamamı boyanır ya da 1-2 parça boyanır. Aracın her yerini boyayıp sağ ön kapıyı boyamamak mantıksızlıktır.
Aracın resminden çok açık şekilde sağ ön kapıda işlem olduğu belli. Diğer yerler boyalı olsa renk daha canlı olurdu. Ancak zamanla renk solmuş buda bariz şekilde belli zaten..

namaldish' Alıntı:
aracın sağ ön kapısı aynı renkli başka araçtan direk çıkma olarak takılmış olabilir.
Mantıken düşünürsek sadece kapıyı boyatmayıp diğer yerleri boyatmak yanlış olur. Ya tamamı boyanır ya da 1-2 parça boyanır. Aracın her yerini boyayıp sağ ön kapıyı boyamamak mantıksızlıktır.
Aracın resminden çok açık şekilde sağ ön kapıda işlem olduğu belli. Diğer yerler boyalı olsa renk daha canlı olurdu. Ancak zamanla renk solmuş buda bariz şekilde belli zaten..
Aynen katılıyorum.

peki hocam solan boyayı canlandırmak için ne yapılabiliriz. Kil uyguladım arabaya 1 saat uğraştım 1 gram değişmedi
pasta cila yapalım 300 liraya düzelir dediler pasta çiziklere uygulanır boyayı polisaj mkakinesi inceltir o da bence mantıklı değil.
sizin varmı bildiğiniz yöntem

BBNET
Geri