borsada nasıl para kazanılır?

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım borsaya girmeyi düşünüyorum ama nedir ne değildir hiç bilgim yok desem yeridir.. onun için 10-15 günlük bir araştırma içerisindeyim.. borsa ile ilgili tecrübeli arkadaşlar nelere dikkat etmeliyim 6-8 bin tl ile girmeyi düşünüyorum.. Tecrübeleriniz ve Tavsiyelerinizi bekliyorum

hepisi ile tek seferde oynama mesala 10bin var elinde ilk 5 binlik al sonra baktın hisse düşüyor tekrar alım yapar aldığın değeri düşürürsün ve çıkınca karlı şeklde satarsın hisseyi takip gerekir. bileceksin şurdan aşağı inmez diyeceksin ilk 30daki hacimi büyük olan hisse al. deneme için 100 tl ile gir öğrenirsin.

Hocam IBAN vereyim. Paranın tamamını bana gönder. Hiç olmazsa nereye gittiğini bilirsin...

helal haram sizin için önemli mi değil mi? Önemliyse kendi bakış açınızdan kendinize uygun ortağı seçip:
***ortaklık ettiğiniz şirketlerin geçmişi önemli taban tavan değerleri
***kasmayan iyi bir akıllı telefon.Alış satış takip için hızlı olmalı
***güvenilir arkadaşlar ile işbirliği, beraber takip halinde olduğunuz. Birleşip yatırım danışmanlığı veren yerlere daha az para verip üye olabilirsiniz.
***teamviewer programı ile bu programların görüntülerini paylaşabilirsiniz.
***bunların hepsine ayıracağınız zaman.
***kısa vadeli mi uzun vadeli mi yatırım hisselerini tercih edeceksiniz. ona göre seçiminizi yapmalısınız.
***paranın hepsini tek hisseye bağlamak büyük risk almak demek.
*** vs... vs... vs...

borsanın haram olduğunu düşünmüyorum.... kısa vade veya uzun vade frk etmez getiri önemli bnm için....güvenilir arkadaş konusna gelince işte işin içine girdikten sonra tecrübe ile olacak iş onlar zaten küçük miktar para ile giriyorum ilk başlarda öğrenme amaçlı... akıllı telefon alacak parayı kazanayım alacam onuda :) :)

Borsa işine girmenizi hiç tavsiye etmem.
1- okyanusta küçük balıklar büyük baıklara yem olur.
2- ben 2008-2009 yıllarnda borsada idim. 20 bin tl lik işlem haçmim vardı. zar-kar, fifti fifti idi.
3- uzun vadeli asla elimde kagıt tutmadım. yarın ne olacağı belli olmuyor. :)
4- çok meraklı isen biraz al-sat, olmadı sonra boşlarsın.
5- gün boyu zihnini meşgul ediyor. hiç iyi bişey değil.
6- Haram hassasiyetin varsa, hiç girme.
7-...........

şu sıralar sakın borsaya girmeyin küçük yatırımcının çok kısa sürede hiç edildiği bir ortam var müthiş bir yabancı kaçışı var yükseltir gibi yapıp sonra tokatlıyporlar.. illaki bişey alıp satacaksanız şu an yükselen döviz kurunu takip edin günlük al sat bile sabırlı olunursa güzel kazandırıyor

Paramineyapayim.com a üye olup uzman bilgileriyle ilerleyebilirsiniz
Bir öneri sadece, borsanın haram olduğuna ben de inanmıyorum 100 bine aldığın ev 5 yıl sonra 200bin ediyor üstü kalsın haram mı diyorsunuz o da bir yatırım.

hep merak ettigim bir konu bir türlü cesaret edip baslayamadim milet borsadan kazandiklari ile ev araba yazlik alan insanlar var...

hocalarım temettü hakkında bilgisi olan ve temmettüden para kazanma yolları nelerdir ? tecrübesi olan hocalarımdan bilgi istiyorum

pawofeagle' Alıntı:
hocalarım temettü hakkında bilgisi olan ve temmettüden para kazanma yolları nelerdir ? tecrübesi olan hocalarımdan bilgi istiyorum
Diyelim ki senedinizin piyasa değeri 5 tl
% 100 temettü (kar payı) verdi.
Aynı gün değeri 4 tl olur.
Kimse kuponu olmayan senede 5 tl vermez.
Yani fifty fifty
Temettü prestijdir.Ama Nadiren veren şirket bulunur.(örnek)izmirDÇ 4 yılda bir verir.Diğerleri genelde senden para alır yani bedelli senet verir.

Ögretmenlerim Borsaya girecekseniz size linkini verdigim siteye üye olun ucretsizdir birkez uye olabiliyorsunuz bu devlet tarafindan yatirim ogrenmek amaciyla planlanan yarismalarinda yapildigi sitedir...100 tl size tahsis ediliyor sanal olarak ister borsayi takip edinister dunya borsasi altin vb.. ne almak isterseniz onu alip takip edersiniz ve deneyiminiz olur kaybetmeden kazanmadan kazanirsiniz KISACASI OGRENIRSINIZ...
Adres
www.yatirimyapiyorum.com

Halk bankasi
Asselsan
Cimsa
Uc kagit alinir halk bankasi 12.70 leri gordunde aliniz secim sonrasinda firlayacak saygilar

alım satım önerisi vermek suç teşkil ediyor dikkatli olalım :)

kolay kolay kazanılmaz ama çok kolay kaybedilir :!: aman dikkat!

borsaya hiç girmedim. girmem de. etrafımdakilerden kazanan 1 kişi biliyorum (sonra o da kaybetti epey bi miktar). diğerleri hep kaybediyor. :D

teksen' Alıntı:
borsaya hiç girmedim. girmem de. etrafımdakilerden kazanan 1 kişi biliyorum (sonra o da kaybetti epey bi miktar). diğerleri hep kaybediyor. :D
peki kaybettikleri ne kadar? oynayış tarzları nasıl bi fikriniz var mı?

Borsa oyun bahçesi değil, oyun oynadığını zanneden birkaç zıplamadan sonra hatalı davranıp kaybedebilir. Borsa yatırım yeridir.

küçük birikimleri olanların borsada yüzü gülmez. silkelerler adamı. bence, dar ve sabit gelirliler için en güvenilir yatırım aracı, borsa dışındaki her şeydir. altın, döviz, gayrimenkul, vadeli mevduat... gibi.

Öncelikle kaybettiğinde seni sarsmayacak para ile gir. 3-5 tane hisse belirleyip takip et...
ilk başlarda 48000 den bile alim yaptığım hisse 20000 bine kadar düştü. Ama sabırsızlanıp satmadım hatta düşük seviyelerden de alim yaparak maliyeti 35000 kadar düşürdüm. Sonra 41000 den satarak zorda olsa kar ettim :)
yüksek miktarda bir hisseden alim yapınca mutlaka düşüyor korkup satmamak gerekiyor diye duymustum

Borsada yatırım yapmak , bir dükkana ortak olmaya benzer.İşletmenin paraya ihtiyacı vardır.Sahibi ,kredi çekip,faiz vermek yerine sahip olduğu %100 paydan bir kısmını satar.Alan , aldığı pay oranında oraya ortaktır.Şirket aynı şekilde çalışmaya devam eder.Yıl sonunda kar ederse,temettü dağıtır yani kar payı.Siz de payınız nispetinde kardan bir miktar alırsınız.Bu şekilde bakarsanız ben bundan daha helal bir yatırım düşünemiyorum.Ancak şunu da unutmamak lazım:kazanan,iş yapan şirkete ortak olmak isteyenler çıkar,mecburen ortaklara daha yüksek fiyat teklif ederler.Bu durumda aldığınızdan daha yüksek bir değere satabilirsiniz paylarınızı.Bu bi nevi ranta da girebilir,bu açıdan helaliliğini iddia edemem. Tabi doğru yatırımın şartları var.Bu şartlar borsada nasıl yatırım yaparım sorusunun da cevabıdır.Şöyle ki:
1)Şirket çalışıyor olacak,siparişleri,iş anlaşmaları güven verecek.Şirket web sitesi yatırımcı köşesi + http://www.kap.gov.tr takip edilecek.
2)Şirketin payları kimlerde,yani müstakbel ortaklarınız bilinecek(siz daha almadığınız için müstakbel dedim).Bunun için takasbank verilerine ihtiyacınız var.aracı kurum üzerinden bu hizmeti alırsınız.
3)Bilanço okumayı bilecek,şirket bilançolarını inceleyecek,maliyet,stok,gider,gelir durumlarını anlayacaksınız.Bunun için nette araştırma yapacaksınız.Anlatan siteler var.
4)Makro ekonomik tanımları,dünyadaki gelişmeleri,hangisinin bizim için olumlu hangisinin olumsuz olduğuna karar verebilmelisiniz.
5)Hergün 1-2 ekonomi programını takip edecek,önemli ekonomist,yorumcu,haberciyi tweeterda takip edeceksiniz.
6)Portföy planlaması yapacak,olağanüstü birşey olmadıkça önemli yatırımlarınızı en az üç ay,belki 6 ay hatta 1 sene ve üzeri fiyat ne olursa olsun değiştirmeyeceksiniz.Fiyat için belli bir hedef ve stop-loss seviyesi belirlemiş olmalısınız.
7)Hedef,direç,destek,stop-loss tespiti yapabilmek için teknik analiz öğreneceksiniz.Bunları anlatan bir sürü site var.RSI,CCI,Bollinger,Fibonacci,Macd ile başlayın öğrenmeye derim naçizane.
Gelelim yapmamanız gerekenlere:
1)Eğer kaybederseniz canınızı yakmayacak miktarları sınır olarak almalısınız.Borçlanarak yatırım yapılmaz.Sakın tek atımlık barutla savaşa girmeyin.
2)kimsenin al-sat-tut tavsiyesini dinlemeyin.Bazı yatırım kuruluşları dahil.Zaten onlar da , sorumluluk almazlar.
3)Gaza gelmeyin,herkesin gittiği yol genelde zararla sonuçlanır.beklenti alınır,gerçek satılır.unutmayın!
4)Sabırsız olmayın.
5)Yatırımlarınızı ilgili,ilgisiz,zamanlı,zamansız konuşmayın.kimseden onay beklemeyin.

Sonuç olarak:
Bu ne be,bi yatırım yapalım dedim,dünyanın ev ödevi çıktı diyorsanız ya borsada yatırım yapmayın ya da illa yapacağım diyorsanız,herhangi bir bankanın A tipi hisse fonu alın.Onlar yukarıdakileri yaparlar zaten.
Kolay gelsin.

Ugunes hocam
Sabah seansında alıp, 4-5 saat sonra satacağın ortaklık hissesi için bu kadar kafa yoracak adamın borsadan başka yerde daha iyi kazanacağını düşünmekteyim.

Alıp sattığın arasında 50-100 lira varsa tabiiki gitsin başka yerde 'oynasın' parasıyla :) ama millet bizim kaç aylık maaşları kazanıp kaybediyor o iki işlem arasında.

omd' Alıntı:
Alıp sattığın arasında 50-100 lira varsa tabiiki gitsin başka yerde 'oynasın' parasıyla :) ama millet bizim kaç aylık maaşları kazanıp kaybediyor o iki işlem arasında.

50-100 lira deyip geçmeyin hocam haftalık 100 lira kar etsen ayda 400 tl eder yaklaşık olarak 45 saat ek ders demek bu :idea:

BBNET
Geri