Borsa mı Altın mı?

Kodla Büyü

impartial

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kriptodan 100 bin dolar seviyesinde çıktım. sonra altın aldım, altın 4000 doları geçince çıktım 300 TL den THY aldım.

şu durumda yanlış iş yapmışım gibi geliyor.

önümüzdeki 1 yılı düşünecek olursak, beklemek mi iyi yoksa tekrar altına dönmeli ?

Şimdilik altın devalüasyondan sonra borsa olabilir. Tabii dünya bir krize girmezse. Hocam beklersen ikisindede kazanırsın. Soru şu ne kadar beklemen lazım ve sen bekleyebilir misin?

Hocam son bir senede altın %108, gümüş %198 değer kazandı. Böyle bir kağıt biliyorsan hiç durma. Hele dolar/euro baskılanıp haddinden fazla ucuzken en güzel yatırım emtialar oluyor. Ayrıca herhangi bir kur zıplamasında elindeki altın değerini kaybetmezken hisseler bir anda tepetaklak olur, üzülürsün.

Neyin ne olacağı belli olmuyor dedim bütçeyi böldüm. Altın, borsa, fon şeklinde. Ama büyük çoğunluğu hisse. THY aldım?

Şimdilik altın devalüasyondan sonra borsa olabilir. Tabii dünya bir krize girmezse. Hocam beklersen ikisindede kazanırsın. Soru şu ne kadar beklemen lazım ve sen bekleyebilir misin?
Altın düşer mi hocam sence? Sanki 4000 dolara tekrar düşer gibi geliyor. 5000 dolar senaryosu çok ütopik

Altın düşer mi hocam sence? Sanki 4000 dolara tekrar düşer gibi geliyor. 5000 dolar senaryosu çok ütopik
Hiç bir şeyin garantisi yok. Altının artma ihtimali yüksek. Borsanın çıkma ihtimali düşük. Ben ona göre pozisyon aldım. Devalüasyon olursa hisse değerleri dolar bazlı düşük kalır. Altın ise değerini korur. Şimdi borsanın zamanı değil değerli metallerin zamanı. Sepet yaparak paranın değerini korursun. Ortalamada kazanırsın. Çok para kazanamazsım. Niye Türk hava yollarını fazla aldın. Bir şeyi çok alıyorsan ona güvenmen lazım. Uzun vadede artar ama sen bekleyebilirim misin? Buradaki en önemli şey zaman sen sabırlı mısın?

Hiç bir şeyin garantisi yok. Altının artma ihtimali yüksek. Borsanın çıkma ihtimali düşük. Ben ona göre pozisyon aldım. Devalüasyon olursa hisse değerleri dolar bazlı düşük kalır. Altın ise değerini korur. Şimdi borsanın zamanı değil değerli metallerin zamanı. Sepet yaparak paranın değerini korursun. Ortalamada kazanırsın. Çok para kazanamazsım. Niye Türk hava yollarını fazla aldın. Bir şeyi çok alıyorsan ona güvenmen lazım. Uzun vadede artar ama sen bekleyebilirim misin? Buradaki en önemli şey zaman sen sabırlı mısın?
değerli metallerin zamanı gümüş cok gitti baska neler olur kı

değerli metallerin zamanı gümüş cok gitti baska neler olur kı
Belki daha çok gidecek yada durup dinlenip gidecek. Ben 2019 dan beri artmasını bekliyorum. Ben daha yükselmesini bekliyorum. Yatırım uzun vadede yapılır. O zamanlar 2.85 lira civarı ons fiyatı 15 dolar civarındaydı. Tekkeyi bekleyen çorbayı içer.

ilksms
Geri