Boşuna Ödenen İnternet ve Telefon Faturaları ve Bimer Başvur

Kodla Büyü

turkuazxyz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Daha önceden http://www.bilgisayarbilisim.net/her-telden-f29/bimere-yapacagim-basvuru-metni-ile-ilgili-oneriniz-t83334.html konu başlığında internet faturasında yaşanan israf ile ilgili bir başvurum olmuştu. 4 ay geçmesine rağmen bağlantıda görüldüğü gibi bir cevap alamadım. http://karadenizli.biz/yaren/karadenizli.jpg

Sağolsunlar memurlar net yöneticileri konuya duyarlı bir şekilde yaklaşarak benim başvurumu sitelerinde yayınladılar. http://www.memurlar.net/haber/222141/

Şimdi ise benzer bir israf ile ilgili aşağıdaki başvuru metnim ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum.

Okullarımızın tatile girdiği şu günlerde sayısını 10.000 olarak tahmin ettiğim birleştirilmiş sınıflı ilkokullarında temmuz ve ağustos ayları boyunca okul kapalı olmasına rağmen bu okullardaki telefon ve internet hatlarına devletimiz ödeme yapmaktadır. İnternet için 10.000X49TLX2Ay= 980.000 TL ve telefon hattı için 10.000X15TLX2Ay =300.000 TL, toplam 1.280.000 TL senelik bir zarar sözkonusu.
Temmuz ve ağustos ayları boyunca bu birleştirilmiş sınıflı köy okullarımızın telefon ve internet hatlarının gecici olarak dondurulması ülkemizin kaynaklarının boşa harcanmaması açısından gereklidir.

Maliye Bakanlığımızın yukarıda bahsettiğim israfla ilgili bir çalışması olacak mı?

Not: 10000 sayısı net olmamakla birlikte internette yaptığım araştırmalar sonucu belirlediğim bir sayıdır. Bu konuda net bir sayıya ulaşamadım. Türkiyedeki birleştirilmiş sınıflı okul sayısı konusunda bilgisi olan varsa metni ve rakamları ona göre değiştirebilirim.

Memura gelince pinti olan hükümet sağolsun söz konusu telekom olunca paranın hesabını yapmıyor. Sorsan islamda israf haram diye cilt cilt vaazda bulunurlar. Aslında hükümete kaynak yarattığım için bir teşekkür etmeleri lazım ama nerde. Cezalandırılmasam bunu ödül olarak sayacağım.

hocam böyle işleri boşver. ufak işler bunlar..

ben sana daha güzel bir hesap yapayım..

türkiyede 67.000 okul var.

yazın her okulda müdürden ve ortalama 3-4 tane müdür yardımcısı görev yapıyor.

müdür yardımcısının yapacağı işi düz memurda yapılabilir yılın her ayı fazladan ek ders vermeye ne gerek var!
4 müdür yardımcısının işini 2 memur yapar.. hatta yazları 1 memurda yeter.

1müdür+4müdür yardımcısı 1 ayda 15.000 TL maaş alsa
1müdür+2memur 1 ayda 8.000 TL maaş alır

bir ayda bir okulda 7.000 tl tasarruf bir yılda 12*7000=84.000 TL

ülkedeki 67.000 okul için

67000*84000=5.600.000.000 TL

5.6 milyar TL veya 3 milyar dolar...

senin bahsettiğin rakam 1.3 milyon TL

senin hesapla 4300 YILDA YAPILACAK TASARRIUFU BEN 1 YILDA YAPARIM..

:) nasıl hesap..

Hocam rakamlarda hata var gibime geldi. Yaklaşık 10000 okul birleştirilmiş sınıflı ve yazın müdür veya müdür yardımcısı yok. Geri kalan okulların her birisinde de 3-4 tane müdür yardımsısı veya memur yok. Çoğu okulda tek müdür veya müdür yetkili öğretmen var. Eğitim öğretime okulu hazırlamak için de birilerinin okulda bulunması şart. Badana öğrenci kayıtları tadilat vs.
Ayrıca

Yukarıda maaş hesaplarında bir yanlışlık var.

efsekiz_8' Alıntı:
Hocam rakamlarda hata var gibime geldi. Yaklaşık 10000 okul birleştirilmiş sınıflı ve yazın müdür veya müdür yardımcısı yok. Geri kalan okulların her birisinde de 3-4 tane müdür yardımsısı veya memur yok. Çoğu okulda tek müdür veya müdür yetkili öğretmen var. Eğitim öğretime okulu hazırlamak için de birilerinin okulda bulunması şart. Badana öğrenci kayıtları tadilat vs.
Ayrıca

Yukarıda maaş hesaplarında bir yanlışlık var.

hesabı neresinden nasıl yaparsak yapalım.. müdür yardımcıları yerine yarısı kadar memur alsak öğretmenlerde öğretmenlikle uğraşsa, başımızda amir gibi boş boş gezeceklerine.. internet parasının binlerce misli fazlası tasarruf olur.. ben yaklaşık yaptım hesabı.. siz 1/3 oranının olduğunu düşünün yinede büyük para bence..

arkadaşlar konuyu bulandırmayın hocamın birleştririlmiş sınıf tesbiti çok doğru ve desteklenmesi gerekli. Allah razı olsun hocam.Umarım adam gibi bir cevap gelir.

idareci maaşı hesaplayan arkadaş ta yazın maaş hesabından ziyade ekders hesabı yapılsa idareci yazın çalışmasa ve sadece ekders almasa daha mantıklı olur gibi geliyor bana. İdareci değilim.

Başımızdakiler adam olsa da şu hesapların yarısını yapsa devlet misli misli kalkınır, büyür.

BBNET
Geri