Boşa atınca soğuyan dizel motorlu araç nasıl ısınır?

Kodla Büyü

impartial

Aktif Üye
Mesajlar
243
Araç dizel, yakıt düşük, performans iyi de, şu kış ayında motor ısınmak bilmiyor:) bugün rampa yukarı ısınan motor boşa atınca tekrar soğudu :) :) :)

buna çare bulan var mı ki ? dolmuşçular gibi karton mu koyacaz radyatörün önüne?
 
Araç dizel, yakıt düşük, performans iyi de, şu kış ayında motor ısınmak bilmiyor:) bugün rampa yukarı ısınan motor boşa atınca tekrar soğudu :) :) :)

buna çare bulan var mı ki ? dolmuşçular gibi karton mu koyacaz radyatörün önüne?

hocam uzun zamandır bu kış benzinli araba kullanyorum, 2 sevdiğim tarafı var, ses yok, çabuk ısınıyor:)
 
radyatC3B6rC3BC-kartonla-kapatmak.jpg


adamlar bunu yapmış. ama normal araç için bulmak lazım. hocam ben dik yokuşta boşa atmam ama viteste yavaşlıyor ve eğim var ise mutlaka boşa alırım:) çok test ettim. boş viteste gidilen mesafe uzuyor:) belki tehlikeli ama zaten her yerde olmuyor.
 
TOYOTA otomatik boşa alma derdinde yok yakıtta uygun soğuma derdide yok.Ayrıca arkadaşın dediği gibi çalışan motor öyle hemen soğumaz -15 20 leri görmedik çe bi sorun olabilir kontrol ettirin bence
 
O motorun soğuması için 1 saat beklemek gerekir. Bence sıkıntı var bir baktırın. Ayrıca boşa almayın derim arkadaşların dediği gibi.
 
Öncelikler arkadaşların dediği gibi araç rampa aşağı vitesi boşa almak doğru bir hareket değil... Dizel arabanın geç ısınması normal sizin dediğiniz gibi hemen soğumaması lazım eğer içeri kaloriferin ısını veren fanı son hızda veya hızlı konumda çalıştırıyorsanız bu da çabuk soğumaya neden olabiliyor.
 
Motor tam ısınmadıysa boşa alınca soğur. Tam ısınma ibrenin 90 derecede bir süre seyretmesiyle oluşur. Motoru oluşturan parçalar ısındığında soğumaması için rölanti yetecektir. Motor suyu yeni yeni 90 dereceye çıktığında yine rölanti ısıyı korumayabilir. Motorun ısınmış olması lazım. Motor alt koruma, Kaput altı izolasyon gibi parçalar sesin yanında ısının korunmasına da faydası var. Ayrıca Alüminyum alaşım bir motor Çelik yada diğer alaşımlara göre daha çabuk soğur. Yani bir araca bakıp oradan fikir yürüterek başka bir araç için arıza vardır denilemez.

En son; TRKMN80'ın dediği gibi araç içini ısıtan kalorifer fanı açıksa, suyun radyatör sirkülasyonunu sağlayan termostat kapatsa da kalorifer fanı kalorifer peteğini soğutacak, bu da küçük bir radyatör görevi yapacaktır ve motorun soğumasına etken olacaktır.

Yukarıda yazılı durumlar olağan durumlar. Bunun dışında olağanüstü bir durum varsa ilk önce termostatın doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmekle işe başlayabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst