Boş Derse Nöbetçi Öğretmen Görevlendirme Programı

Kodla Büyü
idaremiz ve hizmetli arasında çay kahve getirme saatlerini otomatik olarak atayan program yapan var mı? idarenin ders programını programa dağıtarak çay kahve gelmeyecek mesela. böylece ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. kahvaltı saatlerinde extra çay ve üzerine kahve yaptırmak istiyoruz.
O sizin tercihiniz hocam. 85 öğretmenli bir okulda 6-7 öğretmen gelmediği durumlarda zorlandığımız durumlar olmuş ki ihtiyaca binaen yazmışız. Kendi okulumda yazdığım ve kullandığımız bir sürü program var. İdarenin zaten evrak yükü vs fazla. Bu tür işleri kolaylaştıran program yazınca ne olmuş yani.

idareciler akşama kadar çay kahve içiyorsa olsana arkadaşım idareci.
sende akşama kadar çay kahve iç.
seni tutan mı var.
ama sen idealistsin derse girmeli öğrencilere faydalı olmalı örnek nesiller yetiştiren örnek öğretmen olmalısın. misyonun çok ağır.

Şimdi bu iş normalde nöbetçi öğretmenin görevi değil, ödevlendirmesini yapar, çıkar. Yönetmelik böyle diyor ama idareler böyle yorumlamıyor, işlerine öyle geliyor.

Bunu kabul ederseniz, ilerleyen zamanda rehberlik öğretmenine rica edilir, 1-2 girer bakarsınız görev oluvermiş. Tabi böyle bi angarya olur da btr atlanır mı, boş derse giriver hocam diye rica edilir, sonra göreve dönüşür. Daha da ilerlerse mesele dersi olmayan boş öğretmeni bile okula çağırırlar.

Herkes görevini hakkıyla yapacak, azını değil, fazlasını da değil.

Bunu access uygulaması olarak yaptım. 100 e yakın öğretmen var.

Programa dersler ve nöbetler giriliyor.

Sonra o gün gelmeyen öğretmenler seçilerek gelmeyen öğretmenlerin ders saatleri arasından istenilen ders saatine, o saatte hem dersi hemde başka bir boş ders görevlendirmesi olmayan nöbetçi öğretmenler arasından seçim yaparak görevlendirme yapılabilmesini sağlıyor. Zaten en önemli kısım bu. Herhangi bir çakışmaya izin vermiyor. Dolayısıyla düşünüp taşınmaya kafa yormaya gerek kalmıyor.

İstenirse günlük görevlendirme listesi yazdırabilir yada pdf olarak verebiliyor.

Ayrıca hangi öğretmenin kaç defa görevlendirildiğini bilgisini de veriyor.

Nöbet programı yada ders programı değişse bile önceki görevlendirme kayıtlarını tutuyor.

Son düzenleme:
Boş derse girmek yönetmelik gereği nöbetçi personelin görevidir .öğretmenler kurulunda nöbet maddesinde nöbet talimatnamesi oluşturulur. O talimatnameyede temel eğitimde ilgili nöbet maddeleri eklenir . Anne babalar en kıymetlilerini bizlere teslim ediyor , bu konuda her nöbetçi öğretmenin veya personelin boş derslerde o sınıfa mukayyet olmalıdır .Ben müdür iken ders programında 2 ders boşu olan öğretmeni o gün nöbetçi yapıyordum . Nöbetçi öğretmenleri seçerken boş derslerini o gün için çakıştırmayacak şekilde seçiyordum. Bu şekilde 3 öğretmen o gün boş derslerde yayılmış oluyordu. Bu yöntemle 1 hafta içersinde 3 veya 4 derse denk gelmiyordu ona da nöbetçi idareci gidiyordu . Yani bu iş ders programı yapılırken hesaba katılması gereken bir durum . Sonradan program bulmak biraz saçma . Sonradan bunu öğretmenden istemekte saçma .. idarecileriniz bunu çok rahat çözmesi gerekir.

Son düzenleme:
ilksms
Geri