Blok kodlama uygulamam yayında

Kodla Büyü
Hocam merhaba sisteme yeni oyun alanı eklemişsiniz ve çocuklar surekli bu oyunları oynuyor... bunu ogretmen panelinden istedimiz sınıfa pasif ve aktif yapabilsek cok iyi olur
hocam tekrar merhaba. oyun odası kilit sistemi eklendi. sınıf yönetimi bölümünden okul ve sınıf bazlı toplu olarak veya sınıf detayına girerek tek tek açıp kapatabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• oyun odası kilitli .webp
    oyun odası kilitli .webp
    16 KB · Görüntüleme: 28
Hocam bazen çocuklar diğer proje kayderkem hata veriyor bazemde acilmiyor
hocam sorun çözüldü. dediğiniz gibi bazı durumlarda öğrenci kayıt yapamıyormuş. ben yaşamamıştım ama bu hafta bi öğrencimden geldi aynı sorun. tespit edilip çözüldü. teşekkür ederim ilginize.

Merhaba değerli zümrelerim,

Sizlere sitemizdeki kodlama araçlarından kısaca bahsetmek istiyorum:

🧩 Algoritma Uygulamaları: Mantığı Eğlenerek Çözüyoruz.... Çocuklar akış şemalarını sürükle-bırak yöntemiyle kurarak işin temel mantığını burada kapıyorlar. Sabah rutini, hava durumu gibi günlük hayattan modüllerimiz var. Benim en sevdiğim kısım ise "Hata Ayıklama" (Debug) bölümü. Çocuklar hatalı çalışan sistemleri kurcalayıp düzelterek hem analitik düşünmeyi öğreniyor hem de hata yapmaktan korkmamayı keşfediyorlar.

🚀 BlocKod Atölyesi: Kendi Hızlarında Görev Serüveni.... Aslında hepimizin bildiği Code.org mantığında ama tamamen bizim derslerimize uygun tasarlanmış geniş bir görev atölyesi. 9 farklı tema ve tam 90 seviye var. Mars Kaşifi ile sıralı mantığı, Kristal Toplama ile döngüleri, Labirent Ustası ile "Eğer/Değilse" yapılarını kendi hızlarında, deneyerek ve eğlenerek öğreniyorlar.

🎨 Dizge Galerisi: Dijital Panomuz..... Scratch tabanlı stüdyomuz olan "Dizge"nin vitrini burası. Öğrencilerimiz kendi oyunlarını, animasyonlarını yapabiliyorlar. Sınıftaki diğer arkadaşlarının neler yaptığını görmek onlara inanılmaz bir ilham veriyor. Kendi projelerinin sınıf stüdyosunda yayınlandığını görmek ise apayrı bir motivasyon kaynağı.

🤖 Ve Gelelim En Heyecan Verici Kısma: RoboDizge Çok Yakında! Çocuklarımızı donanımla tanıştıracağımız, Arduino destekli robotik kodlama platformumuz RoboDizge için çalışmalara devam ediyorum. Kodların fiziksel dünyada bir robota, bir devreye hayat verdiğini görmek çocuklar için her zaman en büyüleyici deneyim olmuştur. RoboDizge ile Arduino projelerini derslerimizde çok daha anlaşılır, erişilebilir ve pratik bir hale getireceğiz. Bunun hazırlıkları tam gaz devam ediyor, çıktığında ilk sizinle paylaşacağım!

Tüm bu ekosistemi öğrencilerimizin üreten, paylaşan ve problem çözen bireyler olmalarına katkı sağlamak için hazırladım. Sizlerin de derslerinizde kullanması, öğrencilerimizin faydalanması beni çok mutlu eder.

Müsait vaktinizde inceleyip fikirlerinizi, eleştirilerinizi paylaşırsanız harika olur. Herkese iyi dersler dilerim!
blockodlama.ocm kodlama platformları.webp
blockodlama.com blockod atölyesi kodlama görevlerleri.webp
blockodlama.com interaktif algoritma uygulamaları.webp
blockodlama.com dizge   (scratch) uygulama galerisi .webp
RoboDizge Yakında.webp

BlocKod Atölyesi öğrencilere ne zaman açılacak öğrenci profilinde göremedim..yine bu bölümler öğretmen panelinden takip edilebilse çok güzel olur

Son düzenleme:
örnek sınav sorularını yayınlamayı düşünüyor musunuz hocam? bayram dönüşü sınavları yapacağız.

BlocKod Atölyesi öğrencilere ne zaman açılacak öğrenci profilinde göremedim..yine bu bölümler öğretmen panelinden takip edilebilse çok güzel olur
Hocam blockod atölyesi müfredat içerisinde mevcut. 5. Sınıfların 6. Ünitesi içerisinde var. Sınıf yönetimi bölümünden de kontrol edilebiliyor. Sınıf yönetiminde üstteki sekmeler içinde “kodlab ilerleme” başlığında İlerlemeleri kaydediliyor.

ilksms
Geri