Merhaba değerli zümrelerim,
Sizlere sitemizdeki kodlama araçlarından kısaca bahsetmek istiyorum:
Algoritma Uygulamaları: Mantığı Eğlenerek Çözüyoruz.... Çocuklar akış şemalarını sürükle-bırak yöntemiyle kurarak işin temel mantığını burada kapıyorlar. Sabah rutini, hava durumu gibi günlük hayattan modüllerimiz var. Benim en sevdiğim kısım ise "Hata Ayıklama" (Debug) bölümü. Çocuklar hatalı çalışan sistemleri kurcalayıp düzelterek hem analitik düşünmeyi öğreniyor hem de hata yapmaktan korkmamayı keşfediyorlar.
BlocKod Atölyesi: Kendi Hızlarında Görev Serüveni.... Aslında hepimizin bildiği Code.org mantığında ama tamamen bizim derslerimize uygun tasarlanmış geniş bir görev atölyesi. 9 farklı tema ve tam 90 seviye var. Mars Kaşifi ile sıralı mantığı, Kristal Toplama ile döngüleri, Labirent Ustası ile "Eğer/Değilse" yapılarını kendi hızlarında, deneyerek ve eğlenerek öğreniyorlar.
Dizge Galerisi: Dijital Panomuz..... Scratch tabanlı stüdyomuz olan "Dizge"nin vitrini burası. Öğrencilerimiz kendi oyunlarını, animasyonlarını yapabiliyorlar. Sınıftaki diğer arkadaşlarının neler yaptığını görmek onlara inanılmaz bir ilham veriyor. Kendi projelerinin sınıf stüdyosunda yayınlandığını görmek ise apayrı bir motivasyon kaynağı.
Ve Gelelim En Heyecan Verici Kısma: RoboDizge Çok Yakında! Çocuklarımızı donanımla tanıştıracağımız, Arduino destekli robotik kodlama platformumuz
RoboDizge için çalışmalara devam ediyorum. Kodların fiziksel dünyada bir robota, bir devreye hayat verdiğini görmek çocuklar için her zaman en büyüleyici deneyim olmuştur. RoboDizge ile Arduino projelerini derslerimizde çok daha anlaşılır, erişilebilir ve pratik bir hale getireceğiz. Bunun hazırlıkları tam gaz devam ediyor, çıktığında ilk sizinle paylaşacağım!
Tüm bu ekosistemi öğrencilerimizin üreten, paylaşan ve problem çözen bireyler olmalarına katkı sağlamak için hazırladım. Sizlerin de derslerinizde kullanması, öğrencilerimizin faydalanması beni çok mutlu eder.
Müsait vaktinizde inceleyip fikirlerinizi, eleştirilerinizi paylaşırsanız harika olur. Herkese iyi dersler dilerim!