Blok kodlama uygulamam yayında

Kodla Büyü
Elinize sağlık güzel bir platform olmuş. Üyelik öğretmen ve öğrenciler için ücretli mi? Bir de platform kullanımına uygun günlük planlar eklerseniz harika olur.
hocam günlük planlar için çalışma yapacağım. Şimdilik ücretsiz hocam. Zaten içeriklerin tamamı ücretsiz ve açık. Sınıf yönetimi öğrenci takibi ödev duyuru proje takibi gibi olaylar içinde şimdilik izliyorum. bana maliyeti ne olacak ona göre rota belirleyeceğim açıkçası. Google sunucularında herşey ücretli maalesef

Emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. Sene başında sadece bu siteye bağlı kalarak müfredat işlenebilecek düzeyde. Teşekkürler.

Emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. Sene başında sadece bu siteye bağlı kalarak müfredat işlenebilecek düzeyde. Teşekkürler.
teşekkürler hocam. geliştirmeye devam ediyorum. Dizge içine yapay zeka eklentileri ekliyorum. 6. Sınıf 6.6.3 kazanımı yapay zeka ile alakalı. Ayrıca Dizge galerisine de eklemelere devam ediyorum. Faydalı oluyordur umarım.

emeğinize sağlık hocam çok güzel bir çalışma olmuş dersimiz adına teşekkür ediyorum. Bu sene geçti ama seneye derslerde aktif olarak kullanacağım inşallah.

Emeğinize elinize yüreğinize saplık. Gerçekten emek dolu güzel bir çalışma olmuş. Umarım emeklerinizin karşılığını kat kat alırsınız.

Merhabalar tekrar. Destekleriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. 100 ün üzerinde kayıt var. Kullanım oranları şimdilik iyi ama sizlerden ricam özellikle kullanan arkadaşlarımdan öneri, istek ve sıkıntılar için hiç geri dönüş alamıyorum. Çok nadir oluyor. Sistemi kullanan arkadaşların bu konuda desteğine muhtacım. Tek başıma her şeyi göremeyebiliyorum.

Bu arada üye olarak eklediğim arkadaşlarıma şimdiden bilgi vermiş olayım. Yaz tatiline girdiğimizde yapısal değişiklikler yapacağım için tüm üyelikleri silmem gerekecek. Eylül ayında daha kapsamlı bir şekilde eğitim öğretime başlama hedefim var. Umarım sizlerin de dönüşleri ile daha güzel bir yola girmiş olacağız.

Merhabalar tekrar. Destekleriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. 100 ün üzerinde kayıt var. Kullanım oranları şimdilik iyi ama sizlerden ricam özellikle kullanan arkadaşlarımdan öneri, istek ve sıkıntılar için hiç geri dönüş alamıyorum. Çok nadir oluyor. Sistemi kullanan arkadaşların bu konuda desteğine muhtacım. Tek başıma her şeyi göremeyebiliyorum.

Bu arada üye olarak eklediğim arkadaşlarıma şimdiden bilgi vermiş olayım. Yaz tatiline girdiğimizde yapısal değişiklikler yapacağım için tüm üyelikleri silmem gerekecek. Eylül ayında daha kapsamlı bir şekilde eğitim öğretime başlama hedefim var. Umarım sizlerin de dönüşleri ile daha güzel bir yola girmiş olacağız.
Hocam öğretmen panelinde bulunan kodlab bölümü altındaki herhangi bir test modülünü kullanabilmek için sayfa boyutunu yerine göre %50 ye kadar düşürmek gerekiyor.Acaba akıllı tahta boyutlarında normal olur mu?

Hocam öğretmen panelinde bulunan kodlab bölümü altındaki herhangi bir test modülünü kullanabilmek için sayfa boyutunu yerine göre %50 ye kadar düşürmek gerekiyor.Acaba akıllı tahta boyutlarında normal olur mu?
hocam kodlab bölümü aslında geliştirme bölümü. ben orda geliştirip sonra müfredat içine entegre ediyorum. öğretmen arkadaşlarda görsünler diye sizlere açtım o bölümü. normalde oradaki modüllerin büyük bölümü müfredat adımları içerisinde var. örneğin koldlab bölümündeki akış şemalarının tamamı 5.6.1 kazanımı içerisinde mevcut. sayfa boyutuyla alakalı bir sorun olmuyor bilgisayar ve akıllı tahtalarda. ama bir sorun var ise bana ekran görüntüsünü blockodlama@gmail.com mailine atarsanız sevinirim. bir uyumsuzluk var ise hemen çözelim

Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Çeviri meb internetinde çevirmiyor bunun için bir çözüm var mı acaba?
merhaba hocam.
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş. Çeviri meb internetinde çevirmiyor bunun için bir çözüm var mı acaba?
Emeğimi takdir ettiğiniz için çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.

Sorduğunuz soruna gelirsek; malumunuz MEB hattındaki kısıtlamalar işimizi biraz zorlaştırıyor. Çeviri uygulaması arka planda MIT'nin sunucularına bağlanmak istiyor fakat MEB'in Scratch engeline takıldığı için istek reddediliyor.

Bir miktar müdahale ile yazılı çeviri işini Google Translate üzerinden halletmeyi başardım ama sesli çeviri tarafı şu an doğrudan engelli sunuculardan beslendiği için MEB hattında çalışamıyor.

Şu aralar birçok hocamız derslerinde sistemi aktif kullanıyor. Onların işini aksatacak bir hataya sebep olmamak için derin müdahalelerden şimdilik kaçınıyorum. Ancak önümüzdeki yaz tatilinde Scratch motorunu kökten elden geçirip bu sorunu çözeceğim inşallah. Şimdilik sesli çevirileri okul ağı dışında kullanmak durumundayız. İyi çalışmalar dilerim hocam.

bu dönem hem 5 hem 6.sınıflarda hocamızın platformunu kullanıyorum. gayet memnunum. aynı zamanda çocuklarda uygulamayı merak edip evde açıp bakıyorlar. sınav zamanı platformdan işlediğimiz eski derslere çalışıyorlar. kaynak sorununa bir nebze olsun faydası oluyor tekrar anlamında.

bu dönem hem 5 hem 6.sınıflarda hocamızın platformunu kullanıyorum. gayet memnunum. aynı zamanda çocuklarda uygulamayı merak edip evde açıp bakıyorlar. sınav zamanı platformdan işlediğimiz eski derslere çalışıyorlar. kaynak sorununa bir nebze olsun faydası oluyor tekrar anlamında.
Teşekkürler hocam.

Muazzam bir iş çıkarmışsın hocam eline emeğine sağlık. Mesajım bulunsun, belli ki sık sık uğrayacağız..

Hocam merhaba sisteme yeni oyun alanı eklemişsiniz ve çocuklar surekli bu oyunları oynuyor... bunu ogretmen panelinden istedimiz sınıfa pasif ve aktif yapabilsek cok iyi olur

Hocam merhaba sisteme yeni oyun alanı eklemişsiniz ve çocuklar surekli bu oyunları oynuyor... bunu ogretmen panelinden istedimiz sınıfa pasif ve aktif yapabilsek cok iyi olur
hocam dersi işledikten sonra çocuklar arayışta oluyorlar. bir de benim kontrolümde olsun istedim. ayrıca ilerideki planım bu oyunlar içinde karakter yükseltme vs gibi özellikler ekleyip bu özellikleri alabilmesi için halihazırda var olan ders işlendikçe kazandıkları puanları kullanmalarını sağlamak. yani dersi bitirip puanı kazandıktan sonra oyun içi alıp yapabilecekler.

ama sizin öneriniz gerçekten çok çok iyi. bunu hiç düşünmemiştim. mutlaka yapıp size de bilgi vereceğim.

Scratch eklentilerinde çeviri vesaire meb engeline takılıyor (scratchda da takılıyor) önemli değil.
hocam metin olarak çeviri işini google ile hallettim ama sesli çeviri işi için köklü değişiklik gerekiyor. Aktif olarak kullanıldığı için şuan müdahale etmek istemiyorum. Yaz tatilinde inşallah halledebilirim diye düşünüyorum.

ilksms
Geri