Bizim Okul isimli yeni dizi

Kodla Büyü

Parhelion

Seçkin Üye
Seçkin Üye
atv'de yeni çıkacak olan bizim okul isminde bir dizi var. dizinin reklamını siz de izlemişsinizdir muhakkak. müziğindeki sözlere, verdikleri mesajlara bakar mısınız ne hale geldik ya gençliğimizi mahvediyor bu diziler ama kimsenin dur dediği yok :x

reklam filmi: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... WDRs44X7ZM

Herkesin biz okulu var unutulmayan
İşte buda bizim okul geliyor aman aman
Gestapo Ayfer geçti başımıza
Ah be zalim hocalar bırakmayız yanınıza

İster çarp hocam ister böl
Gençliği yaşıyoruz mazur gör
İster topla ister çıkar
Talebeyiz haklıyız işte bu kadar

Evet hocam haklısınız, ben de bir kez televizyonda reklamına denk gelmiştim, aynen sizin gibi düşündüm..Malesef böyle yayınlar önce öğrencileri ve de tabi toplumu çok etki altında bırakıyor. Öğrencilerin yaptığı yanlış davranışlar sanki normal olması gerekenmiş gibi aksettiriliyor. Ben de hiç hoşlanmamıştım reklamdan bile..Zaten günümüz öğrencilerinde disiplinsizlik almış başını gidiyor..Sonumuz hayrolsun..

Sendikaların topluca diziyi protesto etmesi ve bu kampanyaya velilerin de dahil edilmesi gerekiyor.

bu filmlerde öğretmen karakterlerine bakın

birde polis dizilerine bakın ....

herşeyden önemlisi tvden elimizden geldiğince uzak durmak lazım. çünkü eğer kumanda elimize yapışırsa bizi bırakmaz. bizim tvye hükmetmemiz gerkirken malesef genelde o bize hükmediyor. bazen elimizden kapatmak gelmiyor. böyle bir dizi fragmandan izleiğim kadarı ile bizim toplumda biraz daha düşürecek. umarım toplum bizi dizidekilerle tvdeki programlarla gerçek öğretmenleri karıştırmaz...

karinca_52' Alıntı:
bu filmlerde öğretmen karakterlerine bakın

birde polis dizilerine bakın ....

çok doğru yorum yaptın hocam, hemen arka sokaklar ve doktorlar dizileri geldi aklıma. polislere ve doktorlara nam üstüne nam katıyo o diziler. o dizileri izleyen çocuklar polis, doktor olmak istiyor. ama bir de bizim dizilere bak. şaklaban, soytarı öğretmen tiplemesi ne kadar ilgi ve prim görüyor. bu dizinin tanıtımında da öyle bi intiba vardı. inşallah yanılırız ama gerçekten öyleyse, sendikaların da desteği ve aracılığıyla bu kanalı bunu yaptığına pişman etmeliyiz ...

geçenlerde sağlık bakanı , sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için adalet bakanından yeni düzenlemeler yapmasını talep etti.daha öncesindede doktora atılmış tokadı kendime atılmış sayarım diyerek çok asilce ve tam sağlık bakanına yakışan bir açıklaması olmuştu.ömer dinçer se öğrenciyi karşısına alıp: müdürde kim oluyor ben sizden yanayım o müdüre söle bakan da senin saçını kesecekmiş de diyor.doktor polis dizilerinin okul dizilerinden neden farklı olduğu ortada.

Çocukların en çok ilgisini çeken okul dizilerinin içeriği çok önemli. Asi öğrenci davranışları moda oluyor, çabucak yayılıyor.

Küçükken okulda başına kötü işler gelen birisinin yaşadığı acının intikamını bugünkü öğretmenleri karalayarak almaya çalıştığı bir diziye benziyor. :puhaha:
Sürekli öğretmenlerle uğraşanların geçmişi öğrenilebilse işin aslı ortaya çıkacak.

Arkadaşlar endişelerinizi anlıyorum ama bana sanki biraz abartı geldi yorumlarınız :) Sadece fragmanına bakarak, daha yayınlanmayan diziyi şikayet ederseniz, basılmamış kitabı yasaklayanlardan ne farkımız kalır?

Hepimiz hababam sınıfı serileriyle büyümedik mi? Müdür yardımcısına Kel Mahmut dendi diye müdür yardımcıları ayağa mı düştü? Beden eğitimi öğretmenlerine Body Ekrem gözüyle mi bakıldı? Emin olun öğretmenlerin toplumdaki yeri dizilerle yükselmez ya da alçalmaz. Tam tersi öğretmenlerin toplumdaki yeri aşağılara inerse (ya da indirilirse) bu dizilere yansır sadece.

Tepkimizi dizilere değil, halimizi bu dizilerdekine benzer şekle getirmeye çalışanlara vermeliyiz. (Bkz. Ö.D.)

BBNET
Geri