Bizhub 42 ağ üzerinden tek-çift yön sorunu

Kodla Büyü

Determinant

Aktif Üye
Merb Arkadaşlar.
Okulda bulunan Konica Minalto Bizhub 42 fotokopi makinesini ağa bağladım. Çıktı alma noktasında herhangi bir sorun yaşamıyoruz.
Sorunumuz gönderdiğimiz dokümanların çift yönlü çıkması. Cihazı fabrika ayarlarına geri yüklemek dahil bir çok farklı ayar denedim fakat başarılı olamadım.
Cihazı kullanan ve bu noktada bilgi birikimini paylaşarak yardımcı olabilecek hocalarım varsa çok memnun olacağım.

hocam bizde de aynı sorun var. 2 yıldır kullanıyoruz. her seferinde özellikler deyip 1-taraflı seçeneğini seçerek yazdırıyoruz eğer tek taraflı çıkaracaksak. sanırım cihaz fabrika ayarları çift taraflı ayarlanmış vaziyette.

Aynen öyle
Gelişmiş yazıcı özellikleri üzerinden tek taraflı deyince o ayarlarla veriyor ama her seferinde bu ayarları yapmak sorun oluyor diğer ağ kullanıcıları için.
Bakalım umarım bir çözen denk gelir.

bizde de aynı fotokopi makinesi var. eğer belge yazdırırken tek yada çift taraflı seçeneklerinden birini seçerseniz o anki yazma işlemi için geçerli oluyor seçiminiz. sürekli çift yada tek taraflı yazmasını istiyorsanız denetim masasından yazıcıları açın ordan yazıcıya sağ tıklayıp yazdırma tercihlerinden tek yada çift taraflı ayarını yapın.

Ağdan tanıtırken kendi yüklediği universal driver word ile uyumsuzdu. Word'de tek taraflı yazdır dendiği halde çift yüze yazıyordu. bunu aşmak içinde yazıcı ayarlarına girmek gerekiyordu. Bu driver ile word yazdırma seçenekleri ile uyumlu hale gelmiş oluyor ve her seferinde yazıcı ayarlarına girip tek yüze yazdır demek zorunda kalmıyoruz.

Sorun buydu çözümünüde o driver ile bulduk.

Başlat Aygıtlar ve Yazıcılarda bizhub 42 yazıcının özelleiklerinden çift taraflıyı tektaraflı yapıp kaydediyorsunuz. Sonra her hangi bir evrak yazdırmaya çalıştığınızda tek taraflı varsayılan olarak yazdırıyor.

DİKKAT
Yazdırma esnasında değiştirmeniz bir sonuç vermez. Aygıtlar ve Yazıcılardan değiştirip kaydettiğinizden emin olun. Sonra aynı yeri tekrar açık eğer o ayar tek taraflı da duruyorsa işlem tamamdır.

BBNET
Geri