Biz Kınalı Bacaksızlar, gaziler yaşar mı?

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
“Genel cerrahi stajına başladığım gündü... Topluca yoğun bakıma girdik. Bir genç yatıyordu. Vücudunun her tarafı bandajlı, sadece gözleri görünüyordu. Sağ bacağı yoktu. Aslında kalçası da yoktu. Yürümeyi boşver, tuvalete bile gidemezdi, gitse de yapamazdı zaten, kalınbağırsağı dışarıya verilmişti. Sağ kolu da yoktu. Omuzdan... Üst üste ameliyat olmuştu. Serum bağlanan sol elinin parmaklarını usul usul kaldırdı, selamlamaya çalıştı. İşte o an anladım. Hani o terör saldırılarından sonra kimsenin üstünde durmadığı yaralılar var ya, böyle bir şeydi demek ki.”

*

Bi hekimin hatırası bu.

“Biz kınalı bacaksızlar

kınalı körler

kınalı çolaklarız...

Sizi daha fazla üzmemek için gözlerinizin içine bakmıyoruz.

Peki ya siz...

Neden bizim gözlerimizin içine bakamıyorsunuz?”

*

Diye soruyor kitabında...

Bize soruyor.

*

Kaç evladımız yatağa, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu? Kaç kol gömüldü, sahibinin sağlam kalan koluyla? Kaç ameliyat, kaç gün hastane, kaç ay yoğun bakım, kaç sene var bu halde ömürden geriye? Kaçı sinir sistemi haşat olduğu için konuşma güçlüğü çekiyor? Niye zangır zangır titriyor bedenleri, üşüdükleri için mi? Kaçı daha 20’sinde poşet poşet ilaçla geziyor? Kaçının evlilik hayali suya düştü, bırak bedelli’yi ödemeyi, düğün parasını bile denkleştiremeden?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20798920.asp

Öyle anlar vardır, bir tiyatro sahnesinin sonu gibi mesela hüzünle bitmesine rağmen alınan duygu selinin desteği ile alkış ve çığlıklarla selamlanır. Alkış oyuna mı oyuncuya mı yoksa sürü psikolojisinin mi getirdiği özgüvenemidir bilemem ama öyle anlar vardır ki işte sözle anlatmak yersiz olur ve sadece alkışlanır. An "O" an...

:alkis: :alkis: :alkis:

Suriyeliye dayali doseli ev verildi burda pazar gunu benim parkta mangal biftek yapiyor.benim mehmedim parkta selpak satiyor gazi maasiyla.bu gercektir su an

büyüklerimiz Obamayla Suriye meselesi üzerinde durmuşlar uzun süre.Ne önemi var şehitlerimizin gazilerimizin içinde olduğumuz durumun.Amerikan Conileri hani istihbarat veriyordu hani malatya ya radarlar kurmuşlardı Ateş düştüğü yeri yakıyor acaba büyükler hiç evlatlarını kaybettimi yada sakat kaldı mı? Amerikada gemiciklerde

Hürriyet gazetesi yazarı Rahmi Turan yazdı

Bir ‘Güneydoğu gazisi’ anlatıyor!
(yorum yapmadan özetleyerek) okurlarımla paylaşmak istiyorum:

“Hava o kadar sıcaktır ki, beyninizdeki sıvının buharlaşıp uçtuğunu düşünürsünüz.
Oluştuğu anda kuruyup giden ter damlacıklarından geriye kalan tuzlar yüzünüzün ve hatta elbisenizin her yanını kaplamıştır.
Avucunuzun içindeki ter, elinizdeki tüfeğinizin metal kısmını kayganlaştırır, silah avucunuzun içinde vıcık vıcık oynar.
Önünüzde yürüyen adamın, ayağının kuru toprakla her temas edişinde çıkan toz, ağzınızın kupkuru olmasına ve zor nefes almanıza sebep olur.
Sırt çantanızın askı kayışlarının omuzlarınızda yarattığı ağrıları, ancak saatler sonra çantayı sırtınızdan çıkardığınızda fark edersiniz.
Yürüdüğünüz yerdeki her ağustosböceğinin sesini, dallardaki kuşları, yüzünüzün etrafında ürkütücü devriye uçuşları yapan arıların kanat seslerini, ağzınıza ve yüzünüze ya da küçük yaraların üzerine konmaya çalışan sineklerin vızıltılarını duyarsınız.
Sonra… Sonra birden tüm sesler kesilir, bıçağın dalı kestiği gibi… Kuşların sesleri, arıların ve sineklerin vızıltıları, hepsi bir anda biter. Gözlerinizi açtığınızda önünüzdeki arkadaşınızı değil, gökyüzünü görürsünüz, yere düşmüş olduğunuzu anlamanız birkaç saniye sürer. Tek hissettiğiniz kesif bir barut ve yanık et kokusudur.
Arkadaşlarınızın bağırarak koştuğunu görür ama kulağınızdaki çınlama ve uğultudan, seslerini duyamazsınız. Sesleri yavaş yavaş duymaya başladığınızda ayağa kalkmaya çalışırsınız ama başaramazsınız… Ayağınız yoktur çünkü…
* * *
Yine birkaç saniye sonra arkadaşlarınızın sesleri arasında ‘Mayın’ kelimesini ayırt eder ve kalkmaya çalıştığınızda ayağınızdaki yoğun acıyı fark edersiniz. Ayağınız yoktur ama yine de ağrıdığını hissedersiniz. Ne olduğunu anlamak için baktığınızda ise parçalanmış pantolonunuzun ve kopmuş ayağınızın farkına varırsınız. İşte her şey, o anda başlar!
Avazınız çıktığı kadar bağırırsınız. Sonra nefesiniz biter. Sonra yeniden nefes alırsınız ve yeniden bağırmaya başlarsınız. Sonra yine nefesiniz biter ve yeniden, yeniden ve yine…

Yanınıza ilk gelen arkadaşınız size, ‘Fazla bir şey yok, sadece küçük bir yara!’ der. Ama siz arkadaşınız konuşurken de, helikopterle hastaneye götürülürken de artık ayağınızın olmadığını biliyorsunuzdur. Hep bir soru çınlar kafanızın içinde ‘Neden ben, neden ben?’
Sonra uzun, ıstıraplı hastane günleri… Takma bacaklar… Artık yarım insansınız ama…
Vatan sağ olsun yeter!
* * *
Acı olan daha sonra gördüklerinizdir… Televizyonlarda ‘Açılımları’ dinler, işbirlikçilere, Ali Kemallere tanık olursunuz, Türk bayraklarının yakıldığını görürsünüz.
Başına çuvallar geçirilip aşağılanarak elleri arkadan bağlanan Türk askerlerini görünce yüreğiniz burkulur. Bu da yetmez, Türk askerlerinin kendi mahkemeleriniz tarafından çete diye suçlandığını, yargılandığını görürsünüz. Bu da yetmez, binlerce kişiyi katleden eli kanlı teröristlerin ‘Ben bir şey yapmadım’ demeleri esas kabul edilir, salıverilirler.
Siz yeniden vurulur, yeniden ölürsünüz her defasında…
Sizi sakat bırakan ya da öldüren mayınları yerleştiren ellerin, ülkeye ihanet eden hainlerin serbest bırakıldığını görmek sizi derinden yaralar! Acılarınızı içinize akıtır yine de ‘Vatan sağ olsun yeter!’ dersiniz ama… Vurulduğunuz vakit gövdenizden toprağa akan kanlar bu defa yüreğinizin derinliklerine akar!”
http://www.ilk-kursun.com/haber/79347
tamamı;
http://www.vardiyabizde.net/index.php/t ... 5-02-2011/

Ali Asker Yemen Türküsü Şarkı Sözleri

kara çadır is'mi tutar
martin tüfek pas mı tutar
ağlayanım anam bacım
elin kızı yas mı tutar

yemen yolu çamurdandır
karavanam bakırdandır
zenginimiz bedel verir
askerimiz fakirdendir

tarlalarda biter kamış
uzar gider vermez yemiş
sol yemende can verenler
biri memet biri memiş..
http://www.bobiler.org/bedelli_askerlik_m168805n

Sayaçlar ölmez vatan bölünmez
13 şehidin tabur komutanı ve bölük komutanı görevden alındı.
*
Diyeceksiniz ki,
niye?
*
13 sene önce…
*
Hakkâri’de.
Ömür Gezdiren, ömrünün en güzel günlerini terörist peşinde gezdiriyordu.
*
Mayın patladı. Şakağına şarapnel saplandı. Surat darmadağın. Düştü. Kucakladılar, helikopter, Gata, ameliyat üstüne ameliyat, aylarca koma. Kefeni yırttı.
Gözlerini açtı ki, kör.
*
Taburcu oldu, poşet dolusu ilaçla. Beyinde hasar oluşmuştu. Sinir sistemi haşat. Bir sene sonra parkinson’a yakalandı. Konuşmakta güçlük çekiyor, vücudu zangır zangır titriyordu.

*
Hani her pusudan, her çatışmadan sonra şehitlerin tek tek isimleri verilir de, yaralılar kısaca “şu sayıda yaralı” diye geçiştirilir ya. İşte o isimsiz “sayı”lardan biriydi.

Baba yok. Kardeş yok. Hayattaki tek varlığı anacığının yanına yerleşti. Ana, evlere temizliğe filan gidiyor, evlada bakmaya gayret ediyordu. Gelir üç kuruş, kiralar ha bire zamlanır, mecburen o kira evinden bu kira evine taşına taşına hayata tutunmaya çalışıyorlardı.
*
Yedi ay önce gene yeni bi eve geçtiler. Elektrik bağlanması için Ayedaş’a gittiler. “Gazi” olduğunu, devletin gazilere tanıdığı yüzde 50 indirimden faydalanmak istediğini anlatmaya çalıştı. Görmüyor, heceleye heceleye konuşabiliyor, üstüne titriyor…
Banko memuru sıkıldı!
http://www.ilk-kursun.com/haber/78009

türk milleti
-askerlerinin başına cuval geçirilen
-uluslaraarası sularda 9 vatandaşı katledilen
-savaş uçağı düşürülüp, pilotları öldürülen
-1 ayda 19 şehit verip, çoğunu haberlerde altyazıyla öğrenen
-askerlerini şehit eden teröristleri serbest bırakan
-teröristbaşının ev hapsiyle gündeme gelen
-mecliste bu ülkenin kurucusu olan kişiye ağza alınmayacak sözler edene göz yuman
-ülkeyi böleceğiz diye bangır bangır bağıranlara müsamağa gösteren
bir millet. Türk milleti bu olmasa gerek
geçen kanıma dokunan bişey daha söylemek istiyorum. kuşadası seminerinde tur yapılmıştı. turda kuşadası limanına israilli birisine satıldığından dolayı girememiştik.gerçekten çok üzüldüm. bir an topraklarını satan filistinliler aklıma geldi. ne diyeyim allah bu milletin aklını başına getirir inşallah

BBNET
Geri