biyopsi yaptıran var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
takipte olan tek tiroid nodülüm var 1cmden küçük, 7-8 aydır baktırmamıştım..önceki ultrasonlarımda 1cmden küçük olduğu için biyopsi istememişlerdi (ankara numune, ankara onkoloji ve özel hastane). dün tekirdağ namık kemal ünv. araştırma hastanesine gittim çektirdiğim ultrasonda boyutu yine aynı çıktı, ama kitlenin içinde yoğun kanlanma varmış kistik boşluk vs. biyopsi önerilir diye yazdılar rapora..doktora bugün göstericem sonucu büyük ihtimalle o da git biyopsi için gün al dicek. peki biyopsi yaptıran var mı aranızda, yani özellikle tiroidden yaptıran var mı? ben çok korkuyorum ya, hem biyopsiden hem de çıkıcak olan sonuçtan :(

Daha kesin değil ama biraz cesur olmalısın yaptırır yoluna bakarsın böyle kafanı kurcalayıp durur. Geçmiş olsun.

geçmiş olsun. ben yaptırım hocam. boğazımda kist vardı ondan. biyopsiden de sonuçtan da korkma. Allahın izniyle kolayca atlatırsın ve temiz sonucunu alınca rahatlarsın. ben çok korku yaşadım ama yersiz çıktı hepsi. darısı başına. ihmal etme yalnız, bir an önce yaptır. Allah göstermesin kötü birşey olsa bile boyutu çok küçük, kolayca tedavisini olursun.

Geçmiş olsun. İhmale gelmez. Sağlık herşeyden önce geliyor. Test yaptırın. İnşallah temiz çıkar sonuçlar.

kötüye işaret değil hocam. stres yapma. benim boynumdakinde de kanlanma vardı, sonucu iyi çıktı

Benim kayın validem de aynı sorun vardı, üniversite hastanesinde biyopsi yaptırdık sonuç iyi çıktı.15 gün içerisinde sonucu alabiliyorsunuz. Bence bir an önce gidip yaptırın bize büyüdükçe kötü huylu olma riski var dediler tabii iyi sonuç ama ameliyat şart.
Sizde gecikmeyin yaptırmakta, çok geçmiş olsun....

e.kilic' Alıntı:
kötüye işaret değil hocam. stres yapma. benim boynumdakinde de kanlanma vardı, sonucu iyi çıktı

ayy hocam gerçekten mi, peki tek nodül müydü, tiroiddemiydi sizinki de? boyutu ne kadardı anlatır mısınız? bi de biyopside neler oluyor, nasıl yapılıyor? ameliyat mı oldunuz sonrasında?

Benim de 3 cm den büyük 3 yıllık bir tek solüd mü diyolar ne, nodülüm var 2 defa biyopsi yaptırdım sonuç iyi çıktı. Artık pek büyümüyor. doktorların tümü ameliyat dedi bende 19 mayıs ün. ye gittim oradaki doç, ben kardeşim olsa yaptırmam dedi. dünde doktorum programında proflar ameliyat son çare, nodül zararsızsa yapmaya gerek yok dediler. ameliyat olmayı düşünmüyorum çünkü hiç rahatsız etmiyor. biyopsi 10 dklık bişey acıda yok korkmayın, incecik bir iğneyle nodülden sıvı alıyorlar. sonuç iyiyse ameliyat olmayın bence, çünkü troidler alınınca ömür boyu hormon almak zorunda kalıyorsunuz. troid kanseri olma olasılığı %2 imiş. korkmayın yani.

çok geçmiş olsun, allah şifa versin. erken teşhis çok önemli benim annemde de trioid problemi var geç kaldıığı için ikisinide aldılar şimdi ilaç kullanıyor, biyopside de korkulacak bişey yok moralinizi bozmayın

benimki geçen sene ortaya çıktı, ondan öncesinde var mıydı bilmiyorum boyutu 1 senede hiç değişmedi.. şimdiye kadar gittiğim her yer 1cmden küçük diye beni geri yollamışlardı, 6 ay sonra gel diyip durdular. dünkü hastane böyle yapmadı işte 1cmden küçük olduğu halde biyopsi istedi, hatta ultrasonu çeken doktorun yanında öğrencileri vardı onlara da şöyle dedi. çocuklar biliyosunuz 1cmdir biyopsi sınırı ama bu nodül hem tek, hem de kanlanma var vs. dedi biyopsi önerelim dedi. :( acaba biyopsi yaptırmadan önce başka bi hastaneye daha mı gitsem, mesela edirneye filan??

Özlem hocam bende ses tellerimden nodül aldırmıştım, yaptırmalısın rahatlaman için. Geçmişler olsun.

Bence eğer biyopsi isteyen tek doktor buysa yaptırmadan önce başka bir doktora daha görünmende fayda var. Kimse yanlış anlamasın ama bazen daoktorlar döner sermaye için istiyor böyle şeyler. Beni nerdeyse ameliyat edeceklerdi (rahatsızlığım başkaydı) sonra başka bir doktora gittim bir ilaçla halletti işi.

Hocam bence endokrinoloji bölümünde bir hocaya muayene olun bundan sonra onkoloji ile ilgili karar verirler.Annem troid ameliyatı oldu geçen yaz kötü çıktı sonucu ama en masum tümör türü bence fazla endişilenmeyin.

Hocam Allah şifalar versin.Moralinizi bozmayın hemen, derdi veren dermanıda verir .. Hem daha kesin bişey yok inşallahta olmaz. cesur olun moralinizi yüksek tutun eğer isterlersede yaptırın... Tekrardan geçmiş olsun

Geçmiş olsun hocam. Korkmanıza hiç gerek yok. Bende de var solid nodül. 6 ayda bir ultrasonla ölçtürürüm. En son gittiğim doktor büyümüş nodülünüz ameliyat edelim diye tutturdu biyopsi bile yapmadan :) Ben tıp fakültelerinden birine gittim. Orada biyopsi yapıldı temiz çıktı. Doktor ameliyat ben olsam yaptırmam ben şimdi içini boşaltırım dedi biyopsi yapılırken içindeki sıvıyı da boşalttılar. Biyopsiden hiç korkma bir iğneyle nodüle giriyorlar sıvı alıyorlar. İğne acıtmıyor :) Sendeki nodülde büyüme olmadığına göre Allah'ın izniyle temiz gelir. İçin ferah olsun.
Buda internetten bilgi :)
Bazı nodüllerin içi sıvı ya da kanla doludur. Bunlar kesik nodül adını alır. Diğer nodüllere göre kötü huylu olma ihtimalleri daha az olan bu nodüller nodül içinde kanama olursa şiddetli ağrıya neden olabilirler.

teşekkür ederim hepinize, moralim biraz daha iyi şu an sayenizde..az önce tenefüste arkadaşlarımla öğretmenler odasında konuşuyoduk bu konuyu, tekirdağdaki bu hastanenin daha yeni açıldığını ve vakaları hemen araştırma niyetinde olduğunu söylediler, tabiri caizse burda kobay olma dediler.. bu hastane dışında endokrinoloji bölümü olan hastane yok tekirdağda, o yüzden buraya gitmiştim..muayene eden doktor asistandı, bugün 4te sonucumu göstermeye gidicem, bakalım kesin biyopsi dicekler mi onu da bilmiyorum. biyopsi derse bile yaptırmicam burda, istanbulda endokrin profesörü varmış arkdşım onunla ilgili bilgi vericek bi de oralarda deniyim şansımı, hemen biyopsi yaptırmasam iyi olacak herhalde..

doktor ultrason sonucuma baktı ve kesin biyopsi dedi.. nası olur dedim 1cm sınırı yokmuydu biyopside, o da bi kaç şeyin altını çizdi sonuç kağıdında düzensiz sınırlı ve internal mikrokalsifikasyon..bu yüzden bakılması gerekiyo dedi ve 1 buçuk ay sonra ararız biyopsi için dedi.. istemeye istemeye de olsa internetten yazıp baktım bu şeylere ve adını yazmak istemiyorum buraya ama sanırım cidden hastayım.. nereye gidicem, napıcam hiç bilmiyorum..

hocam geçmiş olsun.. acil şifalar.. kadınlarda tiroid bezi tehlikeli . evlimisiniz bilemicemde , eğer evli iseniz ve bebeğiniz olmasını isterseniz iki kere düşünün. tiroid bezi olan kadınlar sorunlu yani ,bebekleri zeka sorunlu doğuyor.. dikkat edin. çok yakınımdan birisi 4 yıl bekledi tiroid bezinin düzelmesi için..geçmiş olsun. .. cevizini içini alın kabuğu vardır.. onları suda haşlayın bekletin için. tiroid sorununuz ortadan kalkar.. :shock:

evli değilim ama evlenemicem bu gidişle..çocuğum olursa da gerizekalı olucak söylediğinize göre.. ben yaşicak mıyım orası da meçhul zaten..

tekrar geçmiş olsunda KUSURA KALMAYIN ACI YAZIDM.. ben haksız çıkarımda siz iyileşirsiniz... aman ihmal etmeyin yoksa çok pişman olursunuz. maşallah sağlıklı görünüyorsunuz allahın izniyle uzun ömür yaşarsınız :+1:

Sayın hocam, troid gerekli kontrolleri yaptırdığınız sürece korkulacak bir şey değil. Ameliyat zaten en son çare. Biyopsiden de korkmanıza gerek yok, annem ameliyat olmuştu, şimdi kontrole gidiyor, geçenlerde biyopsi yaptılar, neyseki kötü huylu değilmiş nodüller, gelecek hafta bir kez daha yapılacak. Biyopsi de ince bir iğneyle nodüle girilip, küçük bir parça alınıyor ve araştırmaya yollanıyor. Bir süre sonra sonuçlar dönüyor. Arkadaşların da dediği gibi sonuçların kötü çıkma ihtimali düşük olduğu gibi, kötü bile olsa ameliyattan vs. 'den önce birçok seçenek var. İlaç tedavisi, Radyoaktif iyot tedavisi bunların başında geliyor. Yurt dışında neredeyse artık ameliyat yapılmıyormuş bile.
Kesinlikle müsterih olun, aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Tıp artık çok ileride yeter ki ümitsizliğe kapılmayın, iyi olduğu konusunda çevrenizden referans aldığınız bir doktora başvurup, kendinizi ona bırakın.

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, troid gerekli kontrolleri yaptırdığınız sürece korkulacak bir şey değil. Ameliyat zaten en son çare. Biyopsiden de korkmanıza gerek yok, annem ameliyat olmuştu, şimdi kontrole gidiyor, geçenlerde biyopsi yaptılar, neyseki kötü huylu değilmiş nodüller, gelecek hafta bir kez daha yapılacak. Biyopsi de ince bir iğneyle nodüle girilip, küçük bir parça alınıyor ve araştırmaya yollanıyor. Bir süre sonra sonuçlar dönüyor. Arkadaşların da dediği gibi sonuçların kötü çıkma ihtimali düşük olduğu gibi, kötü bile olsa ameliyattan vs. 'den önce birçok seçenek var. İlaç tedavisi, Radyoaktif iyot tedavisi bunların başında geliyor. Yurt dışında neredeyse artık ameliyat yapılmıyormuş bile.
Kesinlikle müsterih olun, aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Tıp artık çok ileride yeter ki ümitsizliğe kapılmayın, iyi olduğu konusunda çevrenizden referans aldığınız bir doktora başvurup, kendinizi ona bırakın.

internetten okuduğuma göre umarım öyle değildir ama kötü gibi duruyo sanki benimkisi.. kötüyse de elimden bişey gelmez..varsa tedavisi olurum, yoksa da çeker giderim bi gün herkesin gideceği gibi..istanbulda bi doktor varmış arkdşım önerdi, randevu alabilirsem ona gidicem, nişantaşındaymış param yeter umarım.. :)

BBNET
Geri