Bisiklet Taşıma Aparatı

Kodla Büyü

faltunel

Aktif Üye
İyi günler,
Araç için bisiklet taşıma aparatı kullanan var mı acaba? Şehirler arası kullanım için güvenilir midir? Trafikte kullanımı yasal mı, cezai durumu var mı? Kullananlar bilgi verirse sevinirim.

Bagaja takılanlardan kullandım hocam. Düzgün şekilde bağlar, gerekli kontrolleri düzgün şekilde yaparsanız güvenli. Ama zamanla ipler yıpranıyor ve kopuyor. Aparatı arabaya takarken biraz fazla asılmıştım ip koptu, eğer o zaman kopmasa büyük ihtimal trafikte iken kopacaktı ciddi sorun yaratırdı. Eğer bisikleti çok taşıyor, sürekli kullanırım diyorsanız, arabanın üst tarafına monte edilenler daha güvenli.

Aracımız cam tavan. Dolayısıyla cam tavana uyan tavan taşıma aparatı var mı ayrıca araştırmam gerekiyor hocam. Siz araç arkası için hangi marka kullanmıştınız. Ayrıca bagaj arkasına takılanlarda trafikte sorun yaşanır mı. Stop lambası veya plaka görünmüyor diye ceza yazma gibi bir durum olur mu hocam?

Ben çok sık olmamakla beraber parka giderken falan kullanıyorum. Basit birşey almıştım. Kullanımı rahat oluyor. Şehirler arası bir kez kullandım, sıkıntı yaşamadım. İyi bağlamak lazım. Gerdirme işini iyi yaparsanız sorun olacağını sanmam. Bağlama kayışları sırt çantalarındaki gibi naylon iple örülmüş. Kopacak gibi görünmüyor.

Tavsiye olarak ucuz almayın. Biraz fazla para verin çok sık kullanacaksanız.

Mümkünse görerek almanız da fayda var. Birde kaç bisiklet taşıyacaksanız bir fazlasını taşıyacak özellikte olanı alın. Mesela 2 bisiklet taşıyacaksanız en az 3 bisikletlik alın. Çünkü söylenen sayı kadarını taşımak zor oluyor.

Plakayı kapatma gibi durum yaşamadım.

Son düzenleme:
iki sefer izmir-istanbul arası 3 bisiklet taşıdım. otobanda. bağlarken fazladan ipler kullanarak sabitledim. eğer sürekli kullanacaksanız Buzz Rack markası iyifir.

bisiklet benim ve oğlumun hayatında çok önemli bir yerde. çok çeşitli bisiklet taşıyıcılar kullandım ama hiçbirisi çeki demirine monte edilen kadar rahat, konforlu ve güvenli olmadı. çeki demiri taktırmıştım aracıma, gittim bu taşıyıcılardan aldım. bisiklet sizin için de vazgeçilmezse kesinlikle bu taşıma yöntemini tavsiye ederim

Çeki demiri varsa ona bağlanan modeller var. Ucuz olanlari var önermem , çeki demirine bağlandıktan sonra aşağı eğilmesi ve bagajın açılmasıni engellemeyenleri öneririm

Buzz Rack bu işin nirvanası gibi. Bizim çekme karavanımız var. Kampa giderken iki tane bisiklet de götürüyoruz. Arka cama denk gelen sünger kalitesi olsun, halatların sağlamlığı ve bisikletlerin yerleştirildikten sonra kelepçelerin sağlamlığı olsun gözünüz kapalı güvenebilirsiniz. Süngerlerin kalitesinden dolayı aracınızın camına ya da kaportasına zarar vermez.

BBNET
Geri