Birinci Sınıfa İki Öğretmen Girsin

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet ÖZER TV8 kanalında sınıf öğretmenlerinin "Norm kadro fazlası"yla ilgili sorusuna ilginç cevaplar verdi.

Devamını Oku: http://www.personelmeb.net/sendika/biri ... z24aWBoHjG
Ahmet ÖZER sınıf öğretmenlerin norm fazlası olduğunun kesinlik kazanmadığını sadece ihtimal olduğunu ve norm fazlası olmamaları içinde Bakanlığa istekte bulunduklarını açıkladı. İşte o 3 önemli istek;

1. Branş değişikliği
2. 5. sınıfa yine sınıf öğretmeni girsin
3.1. sınıfa 2 öğretmen girsin
4. Öğretmenler her şekilde okulunda kalsın

Editör Notu; Birinci sınıfa iki öğretmen düşüncesi orijinal bir düşünce! Sınıf öğretmenleri Nasreddin hocanın fıkrasında olduğu gibi bu öneriye bıyık altından gülmüşlerdir. Ne de olsa peşin parayı görmüşlerdir(!)

Devamını Oku: http://www.personelmeb.net/sendika/biri ... z24aWElCls
daha önce 4+4+4 gelince sınıfçılar mağdur olmayacak edebiyatı yapanlar haklılarmış alın size çözümmm
müthiş bir zeka örneği ve muhteşem çözüm 1. sınıfa 2 öğretmen girsin bu kafa nasıl bir kafa ne kullanıyon sen eğitimi ileriye taşımak yönlendirmek bu insanlara bu sendikaya kalmış vay halimize............

ey eğitim-bir-sen Allah aşkına bir defa da olsa mantıklı ol, akıllı bir şeyler söyle, çok mu arıyorsunuz bu saçma sapan fikirleri, bu aptalca fikirleri bulmak için çok mu düşünüyorsunuz?
ahmet özer ne içtiyse/yediyse ben de ondan istiyorum ki eş durumundan tayin için bana kontenjan açılmadığını unutayım...

Artık kendi kendime şu soruyu soruyorum. Acaba hak ettiğimiz gibi mi yönetiliyoruz? Hergün daha ne kadar ileri gidebilirler? Bunun sınırı nedir diyorum? Şu son günlerde face de paylaşılan meşhur bir söz var. Tam da yeri geldi şimdi "Sen o kadar sınava gir (Dpy, Öss, Kpss, Ales, v.b) Sonra bu sınavlara girmemiş birileri gelip senin hakkında kararlar versin" . Neyse konuşsak tesiri yok sussak gönül razı değil bizimkisi.

ek ödemeyi, zammı, 66 ay zorunlu eğitimi hallettiniz bunlar kaldı uğraşacak demi nikaha bile bukadar iştahlı evet diyenler

ya bu kadar saçma sapan, mesnetsiz ve iktidara yaranma temelli açıklama olmaz.öğretmeni 1 gram düşünüyorsanız erkek gibi şu kadar norm fazladı oldu bu da sıkıntıdır deyin...

Sınıfçılar attan öyle bir düştü ki ne olduğunu bile anlayamadılar.
Şöyle özetleyeyim.
1)Binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası.
2)İsteğe bağlı yer değiştirmede sadece 6 il açıldı.
3)Eş durumunda sadece 4 il açıldı.

asla oh olsun demiyorum.
Norm problemi bilişimcilerin yıllardır problemi. Fakat il dışına gidemem ve eş durumundan yararlanamama bütün öğretmenlerin problemidir.

Umarım bir an evvel il emri geri gelir. Yoksa öğretmenin biri MEB in binasında kendisini patlatırsa şaşırmayacam!

akıllansalar içim yanmaz.hala bu ne yaptığı net biçimde ortada olan sendikayı savunuyorlar...

skipper_forum' Alıntı:
Sınıfçılar attan öyle bir düştü ki ne olduğunu bile anlayamadılar.
Şöyle özetleyeyim.
1)Binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası.
2)İsteğe bağlı yer değiştirmede sadece 6 il açıldı.
3)Eş durumunda sadece 4 il açıldı.

asla oh olsun demiyorum.
Norm problemi bilişimcilerin yıllardır problemi. Fakat il dışına gidemem ve eş durumundan yararlanamama bütün öğretmenlerin problemidir.

Umarım bir an evvel il emri geri gelir. Yoksa öğretmenin biri MEB in binasında kendisini patlatırsa şaşırmayacam!
Bizim branş olarak sayımız 12 bin civarında çok az bir rakam . Rantımız olmadığı için meb de sendikalar da ciddiye almayıp oyalıyor. Üstüne yeni bir branş olmamız da etkili.

Tam rakamını bilmiyorum ama sınıf öğretmenlerinin sayısı 200 bin ya da daha fazladır. Cumhuriyet kurulduğundan beri var olan en eski ve kıdemli öğretmenler, Mebdeki öğretmen kökenli idarecilerin çoğu sınıf öğretmeni. Sendika yönetimlerinde de sınıf öğretmenleri var. Ayrı bir sendika kursalar tek başlarına yetkili olurlar.

Sınıf öğretmenlerinin bu kadar sessiz kalacağını düşünmüyordum. :?

sınıf öğretmenlerin norm fazlası olduğunun kesinlik kazanmadığını sadece ihtimal olduğunu

açıklamayı yapan adamı bir yere getiren insanlar oturup ağlasın peh genel sekretermiş bide... hala kesin değil diyor... bakanlık resmi olarak açıklamış..

brhmzdmr' Alıntı:
Artık kendi kendime şu soruyu soruyorum. Acaba hak ettiğimiz gibi mi yönetiliyoruz? Hergün daha ne kadar ileri gidebilirler? Bunun sınırı nedir diyorum? Şu son günlerde face de paylaşılan meşhur bir söz var. Tam da yeri geldi şimdi "Sen o kadar sınava gir (Dpy, Öss, Kpss, Ales, v.b) Sonra bu sınavlara girmemiş birileri gelip senin hakkında kararlar versin" . Neyse konuşsak tesiri yok sussak gönül razı değil bizimkisi.

Sen o kadar sınava gir (Dpy, Öss, Kpss, Ales, v.b) Sonra bu sınavlara girmemiş birileri gelip senin hakkında kararlar versin

siyaset bu işte.. eskiden bir kral vardı şimdi 550 tane..

4+4+4 ü savunan eğitim bir sen hiç bir sınıf öğretmeni nomr fazlası olmayacağını taahüt etmişti. hatta bırakın fazla olmayı eksik olacağından bahsetmişti. şimdi kıvırmaya başladılar ama çok saçma sapan fikirlerle. bunu söyleyen 230 bin üyesi bulunun yetkili sendika eğitim birsen. bu adamların ne kadar ehliyetsiz olduklarına mı güleceksiniz yoksa bunlara üye olan 230 bin öğretmen mi güleceksiniz.

oldu gari...devlete yük sınıf öğretmenleri yan branşı olanlar acilen branş değiştirmeli bence

runalone' Alıntı:
oldu gari...devlete yük sınıf öğretmenleri yan branşı olanlar acilen branş değiştirmeli bence

yan branşa gerek yok başka branşlardan sınıfçı olanlar ve eğitim fakültesi kökenli olmayıp (ziraatçi vb) sınıfçı olanları eleseler yeter

Bir sinif ogrt olarak guluyorum ve bu adamlarin sendikasina uye olan ylisans ve doktora sahibi ogretmenlere aferim diyorum

çok güzel uygularız öğretmenler nöbetlese gelirler bir hafta biri diğer haftabiri hatta bir dönem birisi gelir diğer dönem birisi kendi aralarında anlaştıktan sonra kim karışır.

Gecen yil cicekle cukulatayi inekle sipaya yedirdim.geldiklerinde sinifa gidiyoruz artik sendikacilar ugramiyor.len 14 senedir biktim "hocam yetkili yapin bizi"

BBNET
Geri